• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    Jako rakovinu označujeme skupinu nemocí, které se vyznačují nekontrolovaným buněčným dělením a schopností těchto rychle se dělících buněk napadat jiné tkáně a rozšířovat se do jiných části těla, tzv. metastáze. Ke vzniku rakoviny dochází tehdy, když je genetickými nebo environmentálními faktory poškozena DNA takovým způsobem, že dojde k deregulaci buněčného dělení. Když jsou normální buňky poškozené nebo staré, spustí program kontrolované buněčné smrti, tzv. apoptózu; rakovinové buňky se však dokáží apoptóze vyhnout. Buněčné dělení (proliferace) je běžný fyziologický proces, ke kterému dochází neustále téměř ve všech tkáních, například po úrazu, během imunitní reakce, nebo v průběhu výměny buněk, které odumřely nebo byly vyloučeny pro přílišné opotřebení (v tkáních jako je kůže nebo sliznice trávicího traktu). Za normálních okolností je rovnováha mezi buněčným dělením a buněčnou smrtí pevně regulována tak, aby byla zajištěna integrita orgánů a tkání. Mutace vedoucí k rakovině způsobují narušení této rovnováhy. Nekontrolované a často velmi rychlé a nepřesné dělení buněk může vést buď k nádoru (tumoru) benignímu (nezhoubnému) nebo k malignímu (zhoubnému) nádoru. Benigní tumory nemají schopnost metastázovat, tj. nerozšiřují se do jiných částí těla a nejsou tak životu nebezpečné. Maligní tumory tuto schopnost mají a proto jsou velmi nebezpečné.
    rozbalit záhlaví
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MONJIE: chudáku, budu na tebe myslet, jsi velká bojovnice!
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    tak pristi tyden nejspis dalsi serie, se z toho poseru. Nevim jak budu zvladat peci o 14mesicni dite
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    LENDULIK: nene, to neni mozny, to sis vymyslela)))
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    BARUSSS: okej, to chapu, jen nejakej to vysvetleni proc to u nehoho tak je a u nekoho ne vis...
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    BARUSSS: A jak bys prosim vysvetlila fakt, ze se clovek z rakoviny vyleci, aniz by zmenil svuj pristup? A neonemocni znovu?
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    PTACOPYSK: ja prave taky.... a lidi co jsou ob malicka mlaceny a vyrustaji v zdeptany a psychicky zanedbany jedince, tak ti teda jsou vsichni nemocny? nebo jsou latentne onkologicti pacienti??
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    BARUSSS: podle téhle teorie už bych byla asi dávno po smrti
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    BARUSSS: hele a u chripky a tak? to teda hunguje stejne? Nebo je nejaky dovod proc neoslepnu ale onemocnim zrovinka rakovinou? Prirodfa ma dost siroky arzenal nemocí v nabidce....
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    BARUSSS: bohuzel se to neda overit... takze je to dojmologie. Ac urcite zajimava
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    CORNELA: anebo dědičný hřích :)
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    a nemusim snad zminovat jak vesely prostredi to nemocnicni je, jiste to pacientum neskonale pridava, nakonec kostely fungujou v zaveru podobne))
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    EVILMIND: ,uhehe to je zas argument, prosimte dej si svuj bucek, zapij to nakou poradnou koralou a uzivej zdravi az za hrob, pletes hrusky s jabkama
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    BARUSSS: mela bys tuhle teorii jit nekdy prednest do nemocnice na detskou onkologii treba, odezva jiste bude bourliva
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    vem si prasek:)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    ... a kdyby nahodou nekde nevedel, co presne znamena slovo "nazory" v predchozim prispevku, staci si vyfiltrovat prispevky od DSTEPZ, a jeho hitparadu zarucenych leku na rakovinu
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    tohle auditko je spise sdruzeni onkologicky nemocnych a pragmaticky vsevedoucich jedincu. Nazory si lepe nechat pro sebe))
    POPEY
    POPEY --- ---
    uplne se bojim napsat neco abych nezjistil ze se pletu :-))

    tohle auditko sem si booknul protoze me zajima kazdej nazor a neni pro me principem to tomu druhymu vyvracet

    kdyz se vratim k ty rakovine a debate o ni tak me zaujalo tohle:

    Buď jeho duši osvítí a zvítězí a nebo ne a navždy prohraje. Možná že se díky medicíně vyléčí,ale jen klinicky. Recidiva může nastat kdykoliv.

    jestli nekdo verite na uroven duse.
    1. co je rakovina za informaci pro dusi?

    2. ohledne onemocneni a jeho vzniku. mam jednoduchej nazor. zdravi telo neonemocni. vysvetlim jak to myslim. kdyz je vse v poradku tak sme v rovnovaze. pokud je nejak narusena muze z toho vzniknout blok a dale nemoc. tzn. ze si myslim ze je vzdy dobre se zamyslet nad vznikem te nemoci. a pak se s ni da mnohem lehceji vyporadat. zkusim uvest priklad: nekdo se se mnou rozejde. mam pocit ze me z toho pukne srdce a ejhle za par mesicu me zjisti selest na srdci nebo anginu pectoris nebo proste najake srdecni onemocneni, v rychlejsim pripade se da zaridit i infarkt :-) .



    WANAH
    WANAH --- ---
    BARUSSS: Ne, jenom si mi potvrdila co sem si myslel... .
    Taky se měj hezky.
    WANAH
    WANAH --- ---
    BARUSSS: Ber to jak je, se vztahuje k tomu co ti tu ostatní píšou a k tomu že tě to rozčiluje a vnímáš to jako útoky.
    Z tvojí reakce je znát že si moc nevíš rady. Plýtváš silami jinde než bys měla.

    A omáčka nikdy není základ, pro toho kdo chápe proč jí.
    WANAH
    WANAH --- ---
    BARUSSS: Jako bojové pole to vnímáš ty. nemusíš ber to jak to je. Zkus to co tu zaznělo probrat a vyvodit z toho závěr. Ono je totiž jedno proč se člověk podíval smrti do očí. Zda mu skákala po zádech skupina výrostků, nebo měl rakovinu.
    Začátek je správně, něco se sebou dělat, to co tvrdíš kolem je jenom omáčka, uplně nepodstatná.

    Osobně mám pocit že hrozně moc chceš předat svoje zkušenosti ostatním, ale nemáš to ještě vyřešené ani tak aby si se podle toho mohla zařídit sama.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    BARUSSS: no rozdil mezi nama je, ze ja prave zadnej svetonazor ani zkusenosti nepropaguju, to ze mam rakovinu nijak vyznamne nezmenilo muj zivot, a jediny "poslani", ktery jsem si z toho vzal bylo - "konecne muzu delat vtipy na rakovinu, a nikdo nemuze rict ani popel"

    MONJIE: svym zpusobem to je podpora, nechce se mi mlcet a dopustit tak, aby sem prisel nejaky novy nemocny, a prvni co si tu precetl bylo, ze si za svou nemoc muze sam a mel by se nad sebou zamyslet
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam