• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Dobrý den všem - chtěla bych se poradit s někým kdo tomu rozumí popř. nějaký odkaz kde si to na netu můžu nastudovat.
    můj 95letý dědeček rakovinu nemá ale už je jeho tělo tak bezvládné, že babička prohlásila, že už se o něj starat nedokáže.
    Pokud vím tak je jisté, že nemocnice tyhle nemohoucí lidi strčí na LDN - ale o těch jsem slyšela jen to nejhorší a nerada bych aby poslední dny života jen protrpěl a taky aby smrt nepřišla rovnou obratem :o(
    Existují i jiné možnosti kam se může umístit starý nemohoucí člověk před smrtí? bohužel velké peníze na zaplacení super peč.domu asi babička nemá :o(

    předem moc všem děkuju za rady
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    CORNELA: No v tomhle případě jde hlavně o tu psychiku. Asi by byl na tom mnohem líp, kdyby moh následky rozhozenýho trávení řešit normálně v koupelně a ne na přenosným hajzlíku v obejváku, protože do koupelny nedojde :/
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    Tak to zní nadějně, dík za odpovědi.
    A ono těžko říct, co snáší hůř, možná kdyby si bejval nezlomil tu nohu, otřepal by se mnohem rychleji. On byl předtím na svůj věk dost vitální.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ELLIE: mamka bioléčbu zvládala v pohodě
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    ELLIE: asi je dobre rict, ze chemo nebo biolecba ma smysl i kdyz se vi, ze nedojde k vyleceni... muze totiz zasadne prodlouzit dobu ziti. Ale samozrejme jen pokud by ji deda dobre snasel...

    ELLIE
    ELLIE --- ---
    No, ano, psychika - tak jsem tátu během dvou dnů donutila jíst a pít (ale ohledně toho ho i dost vyděsila ošetřovatelka, co sem chodí). Prostě jsem ho překecala a jídlo jsem mu nazdobila jak v michelinský restauraci, takže sezobal aspoň maličko, co to šlo, a druhej den už víc. Už je na tom mnohem líp... (Jak jste tu někdo psal smectu, tak tu si dal taky.)
    Ovšem prožít každej den radostně, užívat si, no, můj táta je permanentně přinasranej ze své pouhé přirozenosti. Jdu mu na dobrou noc pustit nějakou symfonii a doufám, že nebude mít moc řečí ohledně otravný zimy, zmuchlaný deky, práce, lidí, čehokoliv :)

    CORNELA: Dneska jsem se konečně dozvěděla, že je to levá plíce, ale na nějakým blbým místě. Hele, když mu chemka naprosto rozhodila vnitřní prostředí, problil týden v kuse a doktoři se rozhodli to stopnout... co si myslíš o biologický léčbě? Doktoři to prej měli jako "plán B"... To bude asi taky dost masakr pro takhle oddělanej organismus, co :(
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    MARKYSHA: tyhle mam nejradeji..... chytraky...
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    ja teda - muj tata mel rakovinu hrtanu, posleze plic - mohu rict, ze nejdulezitejsi je psychika. Samozrejme pri onko lecbe.

    jestli nekomu pomuze ze bere ovosan nebo herbalajf prosim.... ale jak pise Cornela nikdy bez konzervativni lecby....

    Ale nejdulezitejsi je psychika at uz v jakekoliv fazi - diagnozy, lecby nebo treba paliativni lecby, nezit jako pacent ale clovek!

    muj tata nemel pul krku vcetne hlasivek porad jsme resili doktory a nutridrinky.... meli jsme se na to vykaslat, meli jsme mu rict, ze ho mame radi a ne ze ma pit todle nebo todle.... ono kdyz vite ze mate proc tak tu silu zit najdete uplne neskutecnou......
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LENDULIK: ani nevím, jestli jsem si stěžovala, ale říkala jí nejíst vůbec nic, ani šťávy a max pít vlastní moč .
    Ale aby mi pomohla s péčí a pod., to ne...
    CORNELA: konopí opravdu pomůže po psychické strance, jídlu i bolesti, to můžu říct.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    CORNELA: možná jsem se blbě vjádřil, ale nemyslel jsem cpát do něj jídlo pod tlakem, ale že on si musí uvědomit, že když tělo má s něčim bojovat, tak na to musí mít sílu a že pokud jíst nebude, nahrává nemoci.jídlo do něj pod tlakem nikdo nenacpe.

    btw ad ty kortikoidy, musim uznat, že jsou pro mě velkej paradox.je to strašná sračka co se vedlejších účinků týče, ale zrovna v tomhle my sakra pomohly.do nemocnice jsem šel 68kg/191cm a teď (2 měs od poslední chemky) 85kg/191cm.samozřejmě v určitejch fázích jsou stejně k ničemu (co se chuti k jídlu týče).ale většinou dočasně.v tech cyklech jsou stejně různý fáze, který se furt opakujou.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    co to tady nacvičujete? :) debata vznikla na popud Ellie, která se ptala jak pomoct dědovi, kterýmu je 80, má raka hrtanu nebo čeho a nemá chuť jíst.a tomu fakt ani dejchání ani herbalife moc nepomůžou.

    krom toho pokud se nejedná o nevyléčitelnej stav, tak podle mě neni na místě zkoušet tyhle alternativy, pokud nejsou jen doplňkem k něčemu odzkoušenýmu a funkčnímu. (např ty ovocný šťávy se nikdy neztratěj).ale jako to co tady začla plácat baruss je úplně mimo obecně a vazbu k ellie dědovi už radši ani vůbec nehledám :)
    WANAH
    WANAH --- ---
    CORNELA: Takže by si byla raději aby se o podobných věcech nikdo nezmiňoval? Mě právě vychází že ta duchovní stránka je trestuhodně podceněná(celospolečensky) jinak by k tomu senzitivnější lidé těžko utíkali jak tvrdíš... .
    WANAH
    WANAH --- ---
    Zase klid hysterky , nikdo netvrdil že dýcháním si vyléčíte už nefunkční orgány nebo že dobrá mysl vám zatlačí nádory. Na druhou stranu to jak vás to zvedlo na bidýlku o něčem svědčí.
    To že zoufalý člověk se takových věcí chytí má dva důvody 1. buď už něco podobného zkoušel a má ověřeno že to blahodárné účinky má nebo 2. to nikdy nezkoušel a doufá že by mu to mohlo pomoct.
    Tak jako tak je váš defaultní odpor k čemukoli co nejde podávat po miligramech a měřit reakci těla ten největší z bullshitů vůbec :)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    Paráda, jdu zavolat mámě, ať se vykašle na jaterní dietu a začne zhluboka dýchat. Kristova noho, jeden z mála místních klubů, který má na to mít nějaký smysl a poslání a člověk tu čte takový bullshity :(
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    MARKYSHA: presne.... pit stavy...

    to uz se tu resilo ne?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tohle mi vrací vztek z toho, jak za 38 kilovou mámou chodila teta s tím, že má držet púst. Jsem myslela, že ji zabiju...
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    u kurnik začíná tu na můj vkus být trochu moc duchovno :)
    s tou svojí vůlí bys to měla jít vysvětlovat na lůžkový onko oddělení těm lidem co sou kosst a kůže, co se neudržej na nohách a co jim tam 24h denně kape ta bílá taška z kauflandu :)

    omg :)

    opravdu ideální životní období na zkoušení nějakýho breathariantství
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    cože? :)) a jak je teda prosimtě vyživuješ?
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    KOOTCHA: nebo zacpu :)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    a průjem samozřejmě zastavit nějakou smectou.to by měl hlásit v nemocnici imho stejně, jestli ho má delší dobu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam