CORNELA: já nečekám, že s tím něco udělají - byl to službu konající doktor, ne doktor z oddělení, jsem schopná pochopit, že měl jinou práci. Ale nasralo mě to chování řeznického psa ve chvíli, kdy věděl, že hovoří s někým od fochu, kdo pokládá erudované dotazy a nechce po něm hovadiny, nekvíleli jsme, nechtěli jsme po něm nemožné, aby udělal zázrak a ona vstala a odešla. Ptali jsme se, proč se jí nedostává základní péče vzhledem ke stadiu nemoci a prognóze o on odpověděl, že proto, že "to vypadalo, že zemře". Vypadalo, ano, ale šest hodin zpátky. No kde to jsme. Takže stížnost podám v podstatě z principu. Když jsem mluvila se setrami, které s ním musejí pracovat, tak mě o to i prosily.
Ano, interna není LDN, přesně jak zmiňuješ a to mi potvrdilo, že je to o lidech, protože sestřičky na A4 v Krči se mamince věnovaly tak, jak bych to čekala u hospicové péče, nebo u péče v LDN, jsem jim neskutečně vdečná, protože je mi jasné, že ve své pauze si mohly jít dát kafe, cigáro, zavolat manželovi/dětem/kamarádce/etc. ... a místo toho některá z nich seděla u pacientky a povídala si s ní. Boží. Koupila jsem jim pugét jako kráva, protože tohle mě dojímá a moc si toho vážím.
AD LDN - zrovna ta Oblouková je placená, je fakt, že to možná dělá hodně, oproti zařízením, která jsou státní.