• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    MONJIE: velka gratulace! :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MONJIE: super! jsem moc ráda :-)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    CORNELA: já jsem tedy měla od kamaráda na tohle slíbenou půjčku, kterou bych vrátila jedno kdy, prostě až by bylo, ovšem bez toho bych byla v řiti, protože třeba šest tisíc měsíčně je pro mě teď na rodičáku likvidační suma :(
    Chyba je v systému, který potřebu péče hospicu nebere jako "pojistnou událost"
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    To mate pravdu:(
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    MONJIE: ..nehledě na to, že bohužel jsou rodiny, které si hospic pro blízkého prostě nemohou dovolit :( Je to šílené, ale je to tak.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    MONJIE: to sice ano, ale vyžaduje to, aby ten člověk věděl, jak na tom je. Máma si třeba do poslední chvíle odmítala připustit, jak na tom je. Takového člověka těžko do hospicu :(



    MONJIE: k výsledkům testů gratuluji :-)
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    LENDULIK: presne. Je na to specialne vyskoleny personal. Akutni odd delaji spis "odbornou cinnost" a detaily jim unikaji... Ani neni cas na kontakt s pacientem ci ukony.
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    a jinak u me testy OK, haleluja! a mam vybranou paruku za 14,000 :D na Vodickove, no jsem se trochu rozsoupla, teda do dvou mesicu bude moje... az si na ni vydelam:D na materske toho moc nekape
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    CORNELA: jenze to je na rodine! ze jim nejsou schopni zaridit hospic, nebo domaci hospicovou peci!
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    VERONIKA22: pro onkologicky nemocneho v poslednim stadiu vbez prognoz doporucuji v prvni rade hospic! tam umozni dustojne umirani dobra paliativni pece, fullservis, zmirneni bolesti opiaty,vyborna pece, moznost rodinneho prislusnika na pokoji,atd.

    LDN? odpad, cekarna na smrt... zadne soukromi, zadna dustojnost...
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    LENDULIK: tak ono když ti není dobře a neumíráš akutně, nejdeš si lehnout do LDN, ale třeba na tu internu, kde jsi byla pár týdnů předtím. Maminka tam teď ležela od pondělí a ještě v sobotu odpoledne nevypadala, že to bude otázka doslova hodin.
    V neděli dopoledne už to vypadalo hodně blbě, začali jsme vyřizovat převoz do Obloukové, kde by bývala měla osobní péči, ale ve chvíli, kdy kamarádka z organizačního posezení třičtvrtě hodiny po ukončení návštěvy u mámy odcházela do práce, mimo jiné vyřídit na pondělí převoz, už nebylo koho převážet.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    tak mamka je uz po biopsii.. v utery budou vysledky...
    drzte nam palce....
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: ale bohuzel tam personal nema v hlave tu paliativni peci...
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    TERRYNKA: no prave na LDN...
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    MARKYSHA: ve vazbě málem byl mámy přítel, chtěl panu doktorovi rozbít hubu, stálo nás dost práce přemluvit ho, že by to dělat neměl :-)



    LENDULIK: ono na druhou stranu kde jinde? Na onologii jaksi potřebují místa pro ty, u kterých probíhá onkoléčba, což u maminky neprobíhala, fakt to nemělo smysl.

    Humorná vsuvka - tchán se zafačovanými nohami o berlích (rozsáhlé bércáky, směřuje k amputaci dík tomu, jak se o to stará) se plazí k bráně, že prý mi pomůže s balíkem, kterýmá 30 kilo. Tralalala :-)))
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    TERRYNKA: urcite stiznost napis... to je sileny!

    nechapu proc tvoje maminka na te interne vubec byla?? ale sileny je, ze tohle jsou veci, ktery nejsou o penezich, nejsou o kapacitach, jak se nam problem naseho zdravotnictvi snazi vysvetlit lidi z nemocnic.
    Premyslet a brat cloveka jako cloveka s ohledamam na nej je jen a jen vec toho lekare. A to ze se chova jako svine je jen a jen jeho idiocie......


    strasny.....
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TERRYNKA: hu horor, obdivuju, ze jenom stiznost, uz bych sedela ve vazbe
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    CORNELA: a děkuju za radu, kam podat stížnost. Určitě jí budu zasílat (sepsanou s pomocí oné kamarádky, abych neplácala hovadiny a nehodili to do koše hned) na vedení Thomayerky, po tvé radě zašlu i na lékařskou komoru a VZP.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    CORNELA: a k opiátům - kamarádka se doktora ptala, proč nemá morfin - a on jí řekl "no to bysme vlastně mohli, no, to máte pravdu, mě to nenapadlo."
    No ty vole. Doktorovi z IKEMu radí zdravotní sestra z LDNky... nemělo ho to napadnout samotného?
    Já jsem, sakra, nečekala, že zařídí, že nezemře. Jsem pragmatik, co ta diagnosa znamená jsem věděla a upřímně říkám, že posledních 5 dnů jsem čekala už jen na telefon, že je po všem. Ale očekávala bych, že někdo, kdo nosí titul CsC., bude natolik na výši, že se bude snažit naplňovat definici paliativní medicíny a udělá vše pro to, aby pacient v terminálním stadiu trpěl nejméně, jak to jde.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    CORNELA: já nečekám, že s tím něco udělají - byl to službu konající doktor, ne doktor z oddělení, jsem schopná pochopit, že měl jinou práci. Ale nasralo mě to chování řeznického psa ve chvíli, kdy věděl, že hovoří s někým od fochu, kdo pokládá erudované dotazy a nechce po něm hovadiny, nekvíleli jsme, nechtěli jsme po něm nemožné, aby udělal zázrak a ona vstala a odešla. Ptali jsme se, proč se jí nedostává základní péče vzhledem ke stadiu nemoci a prognóze o on odpověděl, že proto, že "to vypadalo, že zemře". Vypadalo, ano, ale šest hodin zpátky. No kde to jsme. Takže stížnost podám v podstatě z principu. Když jsem mluvila se setrami, které s ním musejí pracovat, tak mě o to i prosily.
    Ano, interna není LDN, přesně jak zmiňuješ a to mi potvrdilo, že je to o lidech, protože sestřičky na A4 v Krči se mamince věnovaly tak, jak bych to čekala u hospicové péče, nebo u péče v LDN, jsem jim neskutečně vdečná, protože je mi jasné, že ve své pauze si mohly jít dát kafe, cigáro, zavolat manželovi/dětem/kamarádce/etc. ... a místo toho některá z nich seděla u pacientky a povídala si s ní. Boží. Koupila jsem jim pugét jako kráva, protože tohle mě dojímá a moc si toho vážím.


    AD LDN - zrovna ta Oblouková je placená, je fakt, že to možná dělá hodně, oproti zařízením, která jsou státní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam