PTACOPYSK: takhle, je to adenokarcinom rekta. zhruba 5 az 10 cm od konecniku...kolonoskopii ma za sebou, biopsii taky, CT bricha a maly panve taky, rentgen taky. Nikde jinde ji nic nenasli, pouze ten karcinom v konecniku. Nejni to tedy ani v tom streve, ale proste jeste pred tim, nez strevo zacina... oznamili ji, ze operabilni to je, ale samozrejme hrozi trvaly vyvod a podobne, a ze ji jeste musej udelat to sono rekta, kvuli tomu, aby zjistili, v jakym je to stadiu a jak moc je to dejme tomu vrostly a jak bude ta operace probihat, predtim ji ale chteji poslat na radioterapii, aby se nador zmensil/zapouzdril. ja tomu vubec nerozumim, takze jestli pisu blbosti, opravte me. Nicmene ji rekli, ze pred operaci a ozarovanim ji musej to sono udelat. tak jako 14 dni neni tak dlouha doba a podle me to nema ani velky nejak extremne, ale je to krvacivy lehce, prej je to naky krehky, proto na to taky prisli takhle pomerne mozna vcas, protoze obcas pozorovala mirne krev pri stolici nebo co ja nevim, hrozne blbe se mi o tomdle mluvi, je to moje rodina... tak jako sem ted z toho trochu zoufala a snazim se ziskat naky informace a potvrdit si, ze postupujou spravne a nic zbytecne neprodluzujou, bojim se aby ji to nemetastazovalo proste a chci aby ji to vyndali co nejdriv. Takze se omlouvam, jestli ten dotaz je nak blbej, ale jak uz sem psala, vubec tomu nerozumim. a prislo mi, ze cekat na sono dva tydny je fakt prehnany, ale asi je to standard tak nebudu plasit.
Jinak nejake reference na Karlak a jeho onkologicke, pripadne chirurgicke oddeleni tu mate? a co treba onkologicke sanatorium Na Plesi? jen se tak ptam, protoze tedy na karlaku ji ted delaj vsecky vysetreni a na ozarovani ji poslou Na Ples.
Diky!