• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    HARVIE: vysledky nejsou moc ohromujici

    Talimogene Laherparepvec Improves Durable Response Rate in Patients With Advanced Melanoma
    http://jco.ascopubs.org/.../05/22/JCO.2014.58.3377.abstract?sid=25367564-a56b-46d4-b1d0-c0af42ba0d65
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Co si myslite o tomhle? mi to prijde too good to be true... zas dalsi senzacechtivej novinar?
    http://video.aktualne.cz/ze-sveta/vir-uspesne-leci-rakovinu/r~b722d90212c911e5bc3a0025900fea04/
    SARGO
    SARGO --- ---
    BILAKOBRA: KOOTCHA: Díky oběma za odpovědi. Asi jsem to tak nějak tušila - tedy že se vcelku nedá nic určitého říct - tak holt budu bdít ostřížím zrakem, a uvidíme. Je vcelku smutné, že dotyčný je na tom pořád ještě fyzicky líp než já ;-) Ale teď naposledy jsme si vzájemně pomáhali přes překážku, přes kterou jsem vždycky potřebovala pomoct jen já, a ani nevím, koho to zaskočilo víc. To byla přesně ta kapka, kdy mi docvaklo, že to vážně není dobrý... no, to už je na jinou debatu. Pokusím se to uhlídat. :-)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    SARGO: Hele já miloval vejšky. Odjakživa lezl po kopcích a po chemo jsem měl asi rok závrať úplně z čehokoliv. Teď jsem 4 roky po a rok lezu (jako normálně po skalách) a trvalo mi tak půl roku, než jsem si byl jistej. Teď už pohoda. Ale než mi vyměnili nějakej vincristin za vinblastin, tak jsem se ai nepodepsal. Prostě jsem necejtil prsty ani na nohou, ani na rukou. Na nohou mi to částečně zůstalo. Přesně jak psala kobra, každýmu míchaj jiný bašty, takže je to dost individuální stejně jak oreakce na ně.

    Já bych mu to vymluvil, i když si dovedu představit co to pro něj znamená. Jestli lezete, tak si může dávat nějaký bouldry, ale obecně by to imho neměl moc s tim sportem přehánět.
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    SARGO: ono hlavne na kazdeho ta chemo take muze pusobit jinak, u moji mamky teda napriklad ponekud utrpela jemna motorika a tim padem i cit pro rovnovahu, ale zajimave je, ze po meste pouziva prave kvuli tomu vychazkovou hul, ale kolem chalupy na nerovnem terenu na zahrade beha v pohode bez ni, jinak celkove asi hlavne ty sily, je to zatez na telo, takze si davat pozor, aby to nebylo moc tezke, ovsem je dobre ze je na cerstvem vzduchu a tak, to muze naopak byt plus a pomoci prekonat negativni dusledky chemo
    SARGO
    SARGO --- ---
    Prosím o radu. Mám kamaráda: vyoperovali mu nádor z břicha, teď je na chemo, vždycky ob týden dostává nějakou sérii; je mu k šedesáti, ale nesmírně vitální a fyzicky zdatná osoba. Zvládá to výtečně, psychicky i fyzicky, až neuvěřitelně, ale přeci jen je viditelně slabší než dřív. Lezeme spolu po výškách (a přestat prostě nejde, při každé akci doslova rozkvete :-)), takže trochu ošemetná věc; a protože není ohledně své nemoci moc sdílný, chtěla bych vědět, jestli počítat... vlastně nevím přesně, jak formulovat dotaz. Asi ve smyslu "jsou tam nějaké fíky, které bych měla brát v úvahu"? Vždycky byl velice soudný, ale na to se mi teď nechce spoléhat. O chemoterapii a jejím působení mám jen velice zběžnou představu.
    TAHRQA
    TAHRQA --- ---
    FERRENC: Jistě že ne. Řešit to s kýmkoli kromě odborníka, co má v ruce výsledky z X vyšetření, je život ohrožující nesmysl.
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    CORNELA: Aha, takže se takhle bez odborných testů nedá doporučit léčebná kůra? Co třeba ten vitamín C?
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    CORNELA: Jedná se o plíce...
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    TIMUREK: To asi ne, slyšel jsem o nějaké metodě, která pomáhá funkci imunitního systému. To asi tohle nebude. Spadá to možná do té nové bioléčby..
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    FERRENC: Myslíš protony?
    Protonová léčba - Protonové centrum v Praze, PTC, léčba rakoviny
    http://www.ptc.cz/
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    Ahoj všichni, prosím o radu: Nevíte něco o možnosti využít té nové metody léčby rakoviny ? Myslím, že se jedná o proteinovou léčbu, nebo nějakou, která pomáhá lepší funkci imunitního systému. V nějaké TV reportáží říkali, že jí využívá již 50 pacientů v ČR.

    Díky!
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    CORNELA: jo takovahle vyjimecnost je fakt naprd....
    MELISSA
    MELISSA --- ---
    CORNELA: Děkuji. Jak vypadá prefrontální syndrom mi už dříve bylo popsáno dost zevrubně a několik věcí přítomných je (a jednalo se o velice náhlé výrazné změny), máma si je toho vědoma tak napůl, ale je. Jenže jak říkám, příčin může být vícero. Mělo by smysl z dlouhodobějšího hlediska docházet k psychologovi/psychiatrovi/psychoterapeutovi? Myslíš, že by to někdo takový dokázal sledovat profesionálněji nebo naopak bude psycho-odborník všechno přisuzovat psychické stránce, protože se v nádorech nevyzná?
    MELISSA
    MELISSA --- ---
    Ahoj, letos jsem se setkala s rakovinou u příbuzných potřetí. Nejdřív to byl strejda, kterému se stala do půl roku od diagnózy osudnou. Pak babička, která s ní bojuje už pár let. A teď je to máma. Ačkoliv pro mě tedy tahle nemoc v rodině není žádná novinka, prožívám to teď úplně jinak. Rodiče jsou rozvedení, jsem tedy ten nejbližší člověk, co může nějak pomoct. A taky jsem ta, co probírá s mámou rozhodnutí ohledně dalšího postupu. To, s čím se potýká, je nádor na mozku, naštěstí benigní. Ale potíže dělá, nehledě na to, že je v oblasti prefrontálního laloku, kde může potenciálně ovlivňovat jak emoce, tak kognitivní funkce. Stojíme před rozhodnutím, zda operovat nebo ne. Na první návštěvě nám neurochirurg řekl, že je třeba operovat a rovnou stanovil datum. O tři měsíce později řekl, že by raději počkal a sledoval vývoj, abychom nenapáchali více škody než užitku. Teď, o další tři měsíce později, jdeme na třetí návštěvu. Mimo jiné jsem měla za úkol sledovat, jestli se máma nějak atypicky chová. Ano, chová. Jenomže si tenhle rok prošla ztrátou manžela, zaměstnání, zjištěním, že je nemocná, náročným soudním řízením a stěhováním. Opravdu nevím, jak tohle vyhodnocovat. Atypicky se teď chová celá rodina, včetně mě. Po doktorovi nemůžeme chtít, aby ve svém omezeném čase vyhodnocoval, co přesně může být symptom a co už ne. Ale potřebovali bychom více informací, jen nevím, jak a kde je získat. Měli byste nějaký nápad, kam se obrátit? Taky by se hodně hodily nějaké informace ohledně toho, čeho by se měla máma teď vyvarovat (pokud něco takového je), popřípadě jestli jde poznat (a jak) přicházející průser, jako epileptický záchvat, ztrátu vědomí apod. S těmito dotazy nás odkázali zpět na neurologii... a na neurologii zase zpátky na neurochirurgii, takže nevíme nic.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    KOCOURMIKES: i ty jeden kocoure... pravda, trochu jsem si zahystercil.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    KOOTCHA: i ty jedna hysterko
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    DASHAN: A co se děje? Tyve já měl tak před dvěma měsícema čoromoro. Boule v podpaží, jinak žádný příznaky. Patlám se ráno takhle patláčkem a najednou žble, žble a jezdim přes hrbol. Tak hned jedu do krankenhauzu u nás na vsi a tam jsem ty kretény musel pomalu na kolenou prosit aby se na to někdo podíval a pak mi řekli. Hm, boule, ještě že se to dá dneska léčit, ultrazvuk za měsíc a uvidíme. Se posrali v kině, ne? Jsem jim tam udělal přednášku o tom, že kdyby to byla ta nemoc co jsem měl, tak taky můžu do měsíce prdět do hlíny že kdyby na mě laskavě šáhli, tak možná nebude ani ultrazvuk třeba. odpověď zněla "máme jen jedny ruce". Nasrat. Volal jsem hned do VFN (v pondělí) ve středu v 9 ráno na mě šáhla doktorka a řekla, že je to jen sval, pak mě poslala pro sichr na ultrazvuk a nic tam nebylo. 2 dny přemítání o životě kvůli těm debilům v Český Lípě. Koupil jsem doktorce v Praze kytku za 1500,- a málem jí zulíbal. Doktorka Vacková forever!
    DASHAN
    DASHAN --- ---
    Tak nevím, ale čekam blbou zprávu. Jen se v duchu modlím aby to znova nebylo....
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    CORNELA: nekdy je tohle cekani snad jeste horsi nez kdyz se vi, ale drzim palce
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam