• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    CORNELA: achjo :(
    F89
    F89 --- ---
    Ahoj, kamarád mi dneska posílal dotazník - ohledně vypadávání vlasů po chemo.

    Pokud budete chtít, zabere minutu času.. díky.

    Vypadávání vlasů a obočí - v důsledku chemoterepie či nemoci
    https://docs.google.com/forms/d/1dBveKR2Tk4Z6Ok4wvzE0F2IccM9BIodjZmvthw1DE94/viewform?usp=send_form
    FARGO
    FARGO --- ---
    PTACOPYSK:
    EVILMIND: Moc vam dekuju za nazory. Presne neco takoveho jsem potreboval slyset z treti strany. Na mne osobne to nepusobilo taky seriozne, ale nechtel jsem to smest ze stolu, kdyz jsem videl, jak jen kamaradka nadsena, ze ji to pomuze. V pondeli by ji meli potvrdit, ze je to mozno operovat, coz si myslim, ze je jasna volba. Jeste jednou dik a pekny den.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    FARGO: samozřejmě jde o (u nás bohužel legální) podvod, za 4000+ euro si dotyčný člověk koupí falešnou naději .... hlavně, i kdyby se kamarádka přesto rozhodla něco takového absolvovat, ať se nenechá přesvědčit o tom, že se má vzdát "konvenčních" léčebných metod, zvlášť pokud to je operabilní ....
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    FARGO: pokud nekdo, kdo o sobe tvrdi jake ma mezinarodni uspechy s lecbou rakoviny, je vygooglitelny jen cesky (a trosku v azbuce), tak o tom proste lze. Tecka. Ostatne pokud vystup jeho vyzkumu vypada takhle, tak se ani moc nedivim:
    http://www.kutushov.cz/clanky/cist/187-statistika-pacientu-dst-terapie
    Existuje velka spousta zarucenych lecebnych prostredku na rakovinu, sikovne balancujicich na hranice legality, a tezicich ze zoufalstvi nemocnych lidi, kteri se zpravidla chytaji i sebemensi nadeje.

    Ten popis ucinku je podle me cirej blabol, proste jen klade cizi slova za sebe nahodne v nadeji, ze se nekdo chytne...
    Teorie dissymetrující (anizotropujicí a tinktoriální) terapie - Kutushov.cz
    http://www.kutushov.cz/clanky/214-teorie-dissymetrujici-anizotropujici-a-tinktorialni-terapie
    FARGO
    FARGO --- ---
    Zdravim vas...prosim o radu, pokud mate nekdo zkusenost. Kamaradce zjistili pred par dny 13 cm velky zhoubny nador na jatrech. Nyni krome konvencnich lecebnych metod (melo by ji byt sdeleno, zda to pujde chirurgicky odstranit) uvazuje o alternativni lecbe u doktora Kutushova (www.kutushov.cz). Nemate prosim nekdo s touto lecbou jakekoliv zkusenosti ? Google mlci a odkazuje pouze na stranky Dr.Kutushova, coz mi nepripada jako objektivni zdroj informaci. Vzhledem k tomu, ze se pocatecni investice do teto lecby pohybuje kolem 4.000 EUR, bylo by fajn alespon nekde slyset, ze to ma smysl. Diky za kazdou radu ci postreh. Pekny vecer
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    POZITRON: roli taky muze hrat to, ze ledacos uz vylecit umime, takze pak se clovek dozije te rakoviny, lepsi diagnosticke metody, no a samozrejme vetsi stres v prostredi, tlak na lidi jak maj zit atd.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    vzdycky jsem si myslela, ze rakovina se tyka hlavne tezkejch kuraku, alkoholiku, tlustejch lidi, co jedi nekvalitni potraviny, nehejbou se a podobne, ale ted vidim, ze takhle to asi neni. takze ono to s tou prevenci neni ve skutecnosti moc zhavy a bud to prijde nebo ne a neda se to ani moc ovlivnit? nebo jak to je? protoze jeden ten tatuv kamarad byl nekurak a stihlej sportovec, teta nekuracka a stihla sportovkyne... strejda mel rozhodne nadvahu, ale ze by to byl nejakej tloustik, to taky ne, obcas se napil, ale ne nijak extra a bohuzel teda dost kouril a ten druhej tatuv kamarad, ten teda kouril a pil vic, nez je zdravo a nejedl asi zrovna zdrave, no on spis nejedl skoro vubec, protoze mel dva metry a byl kost a kuze, ale zase pracoval manualne, takze v kondici byl.

    a jeste pred casem jsem se bavila s kolegama od manzela z laborky, kteri zkoumaj rezistenci rakovinejch bunek vuci chemoterapiim a oni mi tvrdili, ze pokud clovek vykouri dejme tomu 5 cigaret denne, tak to je uplne jedno a vliv na pripadnej vyskyt rakoviny to nema zadnej, protoze v porovnani s tim, co za den nadejchame v praze ze vzduchu, je to zanedbatelny mnozstvi? eh?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    zacatkem roku jsem se tady vyptavala na tetu, bolela ji ruka, zjistili, ze to je metastaze rakoviny prsu. kus kosti v ruce vzali, zalili cementem a nador z prsa odebrali s tim, ze nechodila na chemoterapii, ale prodelala nejakou snad hormonalni lecbu nebo co. no jenze ted se ukazalo, ze je napadenej i hrudnik a od zari jde na chemoterapii. to uz je asi blby hodne moc, co? ptam se, protoze 2012 zemrel strejda na nador na mozku po pul roce od diagnozy a cela rodina se z toho nevzpamatovala jeste doted, hlavne tata, jeho bracha, tak abych vedela. :/

    ja nevim, jestli je to tim, ze si toho clovek vic vsima, kdyz to potka jeho rodinu, ale neni ty rakoviny nejak vyrazne vic nez driv? tata mel vseho vsudy dva kamarady a oba ted v prubehu 2 let umreli na raka, takze kamarady uz nema zadny, predtim mu umrel bracha a ted je to asi blby i s tetou, tak nevim, jestli je to jenom nahoda...
    TAHRQA
    TAHRQA --- ---
    LENDULIK: Mám příbuznou co dělá v jistém farmaceutickém obru na vývoji léků a světe div se, oni se fakt na tu rakovinu snažej najít lék.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: jako jak? na zdravych lidech nevydelas nic.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    HARVIE: uprime, myslis, ze by nekdo nechal prijit na trh lek na neco co zivi miliony lidi? (zaroven teda i zabiji, ale to je detail). Nemyslim... Farmafirmy momentalne v Brusleu lobujou za zakaz prodeje prirodnich preparatu v lekarnach.. protoze uz je to temer 50% lekarenskeho obratu. takze fakt si nemyslim, ze neceho podobneho se kdy dozijeme...
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    HARVIE: vysledky nejsou moc ohromujici

    Talimogene Laherparepvec Improves Durable Response Rate in Patients With Advanced Melanoma
    http://jco.ascopubs.org/.../05/22/JCO.2014.58.3377.abstract?sid=25367564-a56b-46d4-b1d0-c0af42ba0d65
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Co si myslite o tomhle? mi to prijde too good to be true... zas dalsi senzacechtivej novinar?
    http://video.aktualne.cz/ze-sveta/vir-uspesne-leci-rakovinu/r~b722d90212c911e5bc3a0025900fea04/
    SARGO
    SARGO --- ---
    BILAKOBRA: KOOTCHA: Díky oběma za odpovědi. Asi jsem to tak nějak tušila - tedy že se vcelku nedá nic určitého říct - tak holt budu bdít ostřížím zrakem, a uvidíme. Je vcelku smutné, že dotyčný je na tom pořád ještě fyzicky líp než já ;-) Ale teď naposledy jsme si vzájemně pomáhali přes překážku, přes kterou jsem vždycky potřebovala pomoct jen já, a ani nevím, koho to zaskočilo víc. To byla přesně ta kapka, kdy mi docvaklo, že to vážně není dobrý... no, to už je na jinou debatu. Pokusím se to uhlídat. :-)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    SARGO: Hele já miloval vejšky. Odjakživa lezl po kopcích a po chemo jsem měl asi rok závrať úplně z čehokoliv. Teď jsem 4 roky po a rok lezu (jako normálně po skalách) a trvalo mi tak půl roku, než jsem si byl jistej. Teď už pohoda. Ale než mi vyměnili nějakej vincristin za vinblastin, tak jsem se ai nepodepsal. Prostě jsem necejtil prsty ani na nohou, ani na rukou. Na nohou mi to částečně zůstalo. Přesně jak psala kobra, každýmu míchaj jiný bašty, takže je to dost individuální stejně jak oreakce na ně.

    Já bych mu to vymluvil, i když si dovedu představit co to pro něj znamená. Jestli lezete, tak si může dávat nějaký bouldry, ale obecně by to imho neměl moc s tim sportem přehánět.
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    SARGO: ono hlavne na kazdeho ta chemo take muze pusobit jinak, u moji mamky teda napriklad ponekud utrpela jemna motorika a tim padem i cit pro rovnovahu, ale zajimave je, ze po meste pouziva prave kvuli tomu vychazkovou hul, ale kolem chalupy na nerovnem terenu na zahrade beha v pohode bez ni, jinak celkove asi hlavne ty sily, je to zatez na telo, takze si davat pozor, aby to nebylo moc tezke, ovsem je dobre ze je na cerstvem vzduchu a tak, to muze naopak byt plus a pomoci prekonat negativni dusledky chemo
    SARGO
    SARGO --- ---
    Prosím o radu. Mám kamaráda: vyoperovali mu nádor z břicha, teď je na chemo, vždycky ob týden dostává nějakou sérii; je mu k šedesáti, ale nesmírně vitální a fyzicky zdatná osoba. Zvládá to výtečně, psychicky i fyzicky, až neuvěřitelně, ale přeci jen je viditelně slabší než dřív. Lezeme spolu po výškách (a přestat prostě nejde, při každé akci doslova rozkvete :-)), takže trochu ošemetná věc; a protože není ohledně své nemoci moc sdílný, chtěla bych vědět, jestli počítat... vlastně nevím přesně, jak formulovat dotaz. Asi ve smyslu "jsou tam nějaké fíky, které bych měla brát v úvahu"? Vždycky byl velice soudný, ale na to se mi teď nechce spoléhat. O chemoterapii a jejím působení mám jen velice zběžnou představu.
    TAHRQA
    TAHRQA --- ---
    FERRENC: Jistě že ne. Řešit to s kýmkoli kromě odborníka, co má v ruce výsledky z X vyšetření, je život ohrožující nesmysl.
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    CORNELA: Aha, takže se takhle bez odborných testů nedá doporučit léčebná kůra? Co třeba ten vitamín C?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam