• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    MALLORYNOX
    MALLORYNOX --- ---
    Ahoj, mám dotaz ohledně nemoci mojí kamarádky, která prodělala léčbu rakoviny děložního čípku, nemoc se vrátila po roce, metastázy na játrech, na břišní stěně a snad i v kostech.
    Mám vyjádření od našeho známýho onkologa, který další léčbu nedoporučuje s tím, že chemoterapie by "možná" zpomalila postup a spíše znekvalitnila zbytek života, něco podobnýho napsal i primář z Protonu s tím, že jí bohužel nemohou přijmout právě kvůli metastázám na játrech.. Doporučují zaměřit se na stravu a duševní pohodu.
    Což na jednu stranu je dost výzva, nicméně máte prosím zkušenosti někdo se správnou výživou v tomhle stavu? Tzn holka má cca 42 kg, od pasu dolů nateklá, zavedenej katetr na domácí výživu aby se dostala aspoń trochu do formy, než se lékaři rozhodnou, co s ní (protože vsadim boty na to, že jí budou zase chtít cpát další chemoterapii, když se jim podaří se jí vykrmit, vyjádření, který jsem popisovala mám na základě její zprávy, kterou jsem rozesílala tak různě k posouzení).
    Takže bych chtěla vědět, jestli přímo s tímhle máte někdo nějakou zkušenost, byliny(?) případně jaké, doplňky stravy, odkyselení organismu, nerada bych patlala hromadu věcí dohromady s tím, aby se nějak vylučovaly apod. Případně se omlouvám za formulace, pokud to vyznívá nějak humpolácky. Předem děkuju.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    NOT4SALE: Já teda nafasoval rovnou bez diskuzí AD při léčbě, ale třezalku mi teda nikdo nezakazoval. Ona teda zvyšuje fotocytlivost, což neni úplně žádoucí, nebo může asi být v nějakym konfliktu s jinou medikací, ale pokud už jsi po léčbě, tak imho pohoda, ne?
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    NOT4SALE: jo to mne nadchla ovecka Shaun, kdyz jsem se vratila z nemocnice :D
    jiank existuje treba ajurvedsky caj Insomnia, ale to jsem nezkousela, tak nevim, to pak chce vyzkouset a navic u tehle veci to vetsinou taky chvilku trva nez to zabere
    nebo co mi vlastne docela pomaha, i kdyz tezko rict, zda to neni placebo, tak jsou to bachovy kvetove esence, konkretne Rescue, ktera ma i primo verzi na noc pro klidny spanek
    NOT4SALE
    NOT4SALE --- ---
    BILAKOBRA: medunku mam taky a to me spis pres den uspava) praskum se branim,ale uvidime no,jak dlouho to vydrzim ,koukam na pohadky to je docela uklidnujici :))
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    NOT4SALE: co medunkovy caj? jeste take kozlik by mel byt na uklidneni
    jinak teda pokud je to spatne, tak jit za terapeutem, znam pripad, kdy to na zacatku resili slabymi antidepresivy a pak uz stacila KBT (kognitivne behavioralni terapie), nebo asi pokud to je opravdu jen o tom nocnim spani, tak na zacatek nake prasky na spani
    NOT4SALE
    NOT4SALE --- ---
    jak jste to delali se strachem? ja se ho nejak nemuzu zbavit a budi me to i v noci a na netu jsem nasla ,ze trezalku by lidis nadorovym onemocnenim pit nemeli,skoda ,po te sem byla klidnejsi .)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KOCOURMIKES: bez lidi, kteri jsou ochotni tuhle nevdecnou mravenci praci delat a vytrvat i po stovkach neuspechu, porad umirame na chripku.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    POZITRON: tak to na tom skutecne pracuje :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KOCOURMIKES: radsi nereknu, ale zkoumaj rezistenci rakovinnejch bunek vuci chemoterapii.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    POZITRON: v jake instituci-laborce pracuje?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KOCOURMIKES: muz tvrdi, ze s rakovinou se setka kazdej treti, ne ze na ni umre kazdej treti. a z ty tretiny, co se s ni setka, umre teda vetsina no. asi bych ho nemela poustet domu a zakazat mu nyx, aby sedel v laborce a makal non stop, at se ty vyhlidky nas vsech trochu zlepsi. :)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    CORNELA: o moderni onkologicke lecbe toho moc nevis, protoze vas to ve skole neucili, ty moderni leciva a jejich mechanismy neznas, tim koncim debatu s tebou.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    CORNELA: ha, v lecivech (na rakovinu) se vubec nevyznas, vsechny antineoplastika nejsou chemoterapeutika ani cytostatika, vzdelej se doktorko, to te ve farmakologii neucili, btw ja jsem ji taky absolvoval (u Farghaliho). nejsme ot.

    tady mas vzdelavaci material:
    Antineoplastics | Drugs.com
    http://www.drugs.com/drug-class/antineoplastics.html
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    CORNELA: antineoplastika jsou standardni pojem proboha v cestine i anglictine, zklamalas doktorko.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    CORNELA: predepisujete i antineoplastika kdyz pracujes na interne?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    je spousta novych leku na rakovinu, jak malych molekul tak i protilatek, tusim ze u nekterych malo typu se s tim da i zvitezit, ale jinak je to prodluzovacka
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Ja bych rek, ze je jen:
    1. Delsi doba doziti.
    2. Pokrocilejsi moznost, jak zjistit rakovinu.

    Opticky to pak vypada, ze na ni statisticky umira vetsi procento lidi, ale jedna se o klam.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    nemate statistiky jak roste narust rakoviny na Zapade a u nas v CR ?

    klise je, ze na rakovinu umre kazdy treti z nas, nicmene ted uz to tak pokrocilo, ze rakovinu dostane v zivote kazdy 2,5.?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    CORNELA: to je mi lito.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    S touhle slovní hříčkou tam určitě užijou srandy... ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam