• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    Jako rakovinu označujeme skupinu nemocí, které se vyznačují nekontrolovaným buněčným dělením a schopností těchto rychle se dělících buněk napadat jiné tkáně a rozšířovat se do jiných části těla, tzv. metastáze. Ke vzniku rakoviny dochází tehdy, když je genetickými nebo environmentálními faktory poškozena DNA takovým způsobem, že dojde k deregulaci buněčného dělení. Když jsou normální buňky poškozené nebo staré, spustí program kontrolované buněčné smrti, tzv. apoptózu; rakovinové buňky se však dokáží apoptóze vyhnout. Buněčné dělení (proliferace) je běžný fyziologický proces, ke kterému dochází neustále téměř ve všech tkáních, například po úrazu, během imunitní reakce, nebo v průběhu výměny buněk, které odumřely nebo byly vyloučeny pro přílišné opotřebení (v tkáních jako je kůže nebo sliznice trávicího traktu). Za normálních okolností je rovnováha mezi buněčným dělením a buněčnou smrtí pevně regulována tak, aby byla zajištěna integrita orgánů a tkání. Mutace vedoucí k rakovině způsobují narušení této rovnováhy. Nekontrolované a často velmi rychlé a nepřesné dělení buněk může vést buď k nádoru (tumoru) benignímu (nezhoubnému) nebo k malignímu (zhoubnému) nádoru. Benigní tumory nemají schopnost metastázovat, tj. nerozšiřují se do jiných částí těla a nejsou tak životu nebezpečné. Maligní tumory tuto schopnost mají a proto jsou velmi nebezpečné.
    rozbalit záhlaví
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    FORAMINIFERA: ne, u tohoto typu rakoviny se zazraky nedeji, pomaha jen co nejrychlejsi biologicka lecba a operace. Takto zemrel i Steve Jobs, ktery se mohl zachranit, misto lecby se vsak obratil na organicke hrusky apod. S tim co navrhujes jsi na nespravne adrese. Potkal jsem vsak na lekarske konferenci pani co prezivala pres 10 let s rakovinou vnitrnosti, nejak to dokazala psychickym stavem pozitivitou ovlivnit ze neumrela, ale to nebyla rakovina slinivky.
    FORAMINIFERA
    FORAMINIFERA --- ---
    BAMBERLOK: tibetskou nebo cinskou (nebo jinou alternativni) medicinu by neslo zkusit? Asi bych se nefixovala na schopnost techto neco uz uplne vyresit, ale treba ta tibetska pracuje i s psychickym stavem, takze jde alespon i o ulevu od strachu apod a zazraky se deji :) hlavne kdyz dany clovek nehodla umrit. Existuji i lecebne a pomahajici meditace. Zacala bych asi u nejakeho tibetskeho lekare, v praze jsou.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    BODY_SUIT: nikoliv
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    BODY_SUIT: kdyz uz tady sama onkolozka moody praktikuje cerny humor, musim dodat, ze hpv rakovina delozniho cipku je z promiskuity.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    MOODYCAT: plus za moc, hotovy imunomodulans!
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    BODY_SUIT: Mi pacienti doporucujou zrani pampelisek a piti vlastni moci, ale nevim.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    BAMBERLOK: Musela bych videt dokumentaci, jak to probihalo, co za chemo dostala, proc se ukoncilo, jaky je ted rozsah onemocneni, v jakem je stavu. Ale s nejvyssi pravdepodobnosti se nic vic delat neda, bohuzel. Z hlediska karcinomu slinivky je u lokalne nepokrocileho onemocneni zasadni lecba chirurgicka, eventualne chemo, ktere je metodou volby i u generalizovaneho nadoru. Radioterapie se neprovadi, rovnez "biologicka" lecba ne.
    Vyvstava jedine otazka pri jedne nebo dvou meta jater pripadne odstraneni techto (metod na vyber je vice), ale osobne bych to nedelala, nevidim v tom vyznam, protoze u karcinomu slinivky byva uz v tomto stadiu mnoho mikrometastaz, ktere by se stejne velice rychle rozvinuly.
    Mrzi me to, ale bohuzel vyleceni neni mozne, ani dalsi metody lecby se ted s nejvyssi pravdepodobnosti nevyskytuji.
    BAMBERLOK
    BAMBERLOK --- ---
    moje dobra kamaradka, 33 lt, dve deti (3, 5) rakovina slinivky, uz druhym rokem..operace, kus slinivky pryc, metastazy do jater a opet do zbytku slinivky.. jiz ukoncena chemo, prý už ji nezvládne, cítí se ale dobře a umřít nehodlá ... zkusila CDS2 a presla na makrobioticku...dostala servane od DR v brne ze ma okamzite zpet jist maso, ojednana na CT v sobotu, protoze udajne nevydrzi do zari na predesly termin. codi, funuje, snazi se, nechce umrit.. da se jeste neco delat?:(
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    PETGRIDUS: On jen tak nahodne kombinuje slova :).
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    MOODYCAT: nikoliv, nejedna se o cerny humor jako zde tady MOODYCAT: :)

    To byla vazne minena otazka odbornika bez ironie, napr. nove leky (inhibitory) na rakovinu jater, stoji obrovske castky a prodlouzi zivot o mesice az rok (to jsem studoval pred 5 lety, soucasny obraz se tykal imunologie)

    zde orientacni seznam:

    Protein kinase inhibitor - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Protein_kinase_inhibitor

    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KOCOURMIKES: Tyhle tvoje vykriky do tmy me bavi.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    je dost penez na nejnovejsi biologicke leky a inhibitory kinas? nebo jsou pridelovany podle veku a vzdelani?
    KIKOLKA
    KIKOLKA --- ---
    MOODYCAT: šlo by "ta pece je tam uplne na hovno" trochu rozvést, zajímal by mě důvod pro takové negativní zhodnocení.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    ANGEE: principielne jakykoli dermatolog. ano, jsou i specialni centra, kde se o melanomy staraji a vidi jich tam radove daleko vic.
    ANGEE
    ANGEE --- ---
    MOODYCAT: Tu verejnou prohlidku jsem ted prave prosvihla. Uz to odkladam x let a musim se k tomu konecne dokopnout. Zkusim obvolat nejake kozni a zeptat se. Ja nevedela, zda na to nejsou specialni centra jako na prsa. Diky.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    ANGEE: podle me napr. v melanomove poradne VFN berou u bez zadanky
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ANGEE: Kamkolivěk na kožní, za žádanku od praktika budou radši. Jestli se ti s tím nechce moc srát, tak počkej, až bude nějaká akce typu Stan proti melanomu :D.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Personalized tumor vaccines keep cancer in check | Science | AAAS
    http://www.sciencemag.org/news/2017/04/personalized-tumor-vaccines-keep-cancer-check
    ANGEE
    ANGEE --- ---
    Kam si muzu v Praze dojit nechat vysetrit znamenka. A potrebuju k tomu zadanku od obvodniho?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    v tom pripade nezbyva nez doporucit regionalni onkologicke centrum (tj. nenechat to na okresni nemocnici a obvodnim onkologovi, pokud to teda nejsou zname kapacity na okrese).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam