• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    Jako rakovinu označujeme skupinu nemocí, které se vyznačují nekontrolovaným buněčným dělením a schopností těchto rychle se dělících buněk napadat jiné tkáně a rozšířovat se do jiných části těla, tzv. metastáze. Ke vzniku rakoviny dochází tehdy, když je genetickými nebo environmentálními faktory poškozena DNA takovým způsobem, že dojde k deregulaci buněčného dělení. Když jsou normální buňky poškozené nebo staré, spustí program kontrolované buněčné smrti, tzv. apoptózu; rakovinové buňky se však dokáží apoptóze vyhnout. Buněčné dělení (proliferace) je běžný fyziologický proces, ke kterému dochází neustále téměř ve všech tkáních, například po úrazu, během imunitní reakce, nebo v průběhu výměny buněk, které odumřely nebo byly vyloučeny pro přílišné opotřebení (v tkáních jako je kůže nebo sliznice trávicího traktu). Za normálních okolností je rovnováha mezi buněčným dělením a buněčnou smrtí pevně regulována tak, aby byla zajištěna integrita orgánů a tkání. Mutace vedoucí k rakovině způsobují narušení této rovnováhy. Nekontrolované a často velmi rychlé a nepřesné dělení buněk může vést buď k nádoru (tumoru) benignímu (nezhoubnému) nebo k malignímu (zhoubnému) nádoru. Benigní tumory nemají schopnost metastázovat, tj. nerozšiřují se do jiných částí těla a nejsou tak životu nebezpečné. Maligní tumory tuto schopnost mají a proto jsou velmi nebezpečné.
    rozbalit záhlaví
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    MOODYCAT: urcite uz existuje v ramci EU za ty roky, v casopise Vaccine treba. Cetla si clanky nekdy? (nebo jen vyhradne materialy od firem? :) vtipek) Nejnovejsi clanky (i z Lancetu) se daji stahnout free pres DOI tady: sci-hub.cc
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KOCOURMIKES: Pochybuju, ze na to existuje v CR nejaka studie a z rutinnich dat to nevytahnes.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    MOODYCAT: moc jsi opet nepochopila psany text, potrebujeme zjistit kolik karcinogennich HPV ktere se vyskytuji v CR, v EU chybi v tech vakcinach na trhu a procenta okolo toho / to je vsechno zpracovane z lekarske praxe. Pokud nekdo dostane rakovinu, tak snad dokumentuji z ktereho typu HPV to bylo, pochopila?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KOCOURMIKES: Hele, tohle neni mapovani vyskytu koni Prevalskeho, HPV, ktere jsou karcionogenni proste JSOU, navic to, kolik lidi je prenasi, se rutinne v populaci netestuje, takze...?
    Radeji bych svoje dite proste chranila, protoze cipek nechces. Vakcinou a preventivnimi prohlidkami. Tecka.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    VICHR: jenom zjistim jake HPV jsou v soucasne vakcine na trhu, a jake HPV jsou v "terenu" v EU a CR, to je ucinnost, stupen ochrany. Bezpecnost se taky mohla jenom zlepsit.
    VICHR
    VICHR --- ---
    KOCOURMIKES: budu rád, jen abych tomu rozuměl :)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    VICHR: podivam se na to, dokonce srpna tady mas elaborat
    VICHR
    VICHR --- ---
    KOCOURMIKES: no já ve zdravotnictví dělám, takže o erudici některých lékařů nemám nejmenší iluze
    to ale nic nemění na tom, že si názor na danou věc rád vyslechnu - zvláště od lékařky, ženy s vlastní dcerou, ale od angažovaného člověka stejně tak
    ono to rozhodnutí bude stejně nakonec na nás, tak ať se rozhodnem co nejlíp pro dceru
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    VICHR: se zjistenim aktualniho stavu je dost prace, nebo se zeptej cloveka z fakulty, obycejnej doktor nebo pediatr do toho v zadnem pripade nevidi, leda ze by s tim dal tu praci si clanky a studie precist, jinak spoleha se na vyjadreni jineho doktora specialisty nebo mu staci jen ze to schvalil urad pro kontrolu leciv.
    VICHR
    VICHR --- ---
    KOCOURMIKES: ne, proč?
    čtu tady diskuzi lidí s vlastními zkušenostmi v oblasti o které se snažím si udělat názor, s manželkou jsme se o očkování dcery bavili a sbírali informace z webu, ale je to 100 lidí a 200 názorů - tady, zdá se, to není jinak
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    VICHR: nedelas si legraci ?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    VICHR: na ten vystup se musi nekdo aktualne podivat, tady pani dr. ultrakonformistkam nebo pani dr. co ti rekne zrovna na tuhle konkretni krajne suspektni vakcinu ze "pediatr".... nemuzes brat vazne. dobre je se nechat ockovat na klistovou encefalitidu. Se podivam na starsi nazor dr. Prymuly, to je jeden z mala lidi v CR co tomu skutecne rozumi, a ikdyz ma obrovsky stret zajmu, klidne ti verejne napise ze ockovat novorozence na zloutenku typu B je nesmysl (zhovadilost). Ale to jsme tady dost OT.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    VICHR: obratila bych se na registrujiciho pediatra
    VICHR
    VICHR --- ---
    prosím, kam teda jít a co chtít?
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    CORNELA: je fakt, ze jsem si priplatila za "lepsi" cytologii (metoda LBC) a ten test se da udelat myslim jen z tohoto odberu ....
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    CORNELA: mne ten test na HPV uhradila VZP (pry to hradi 3x za zivot), jak to maj jiny pojistovny nevim
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    MOODYCAT: Nechali byste ockovat i sve syny?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    VICHR: Zcela v souladu s Cornelou. Ja mit tehdy v 15 na to ty prachy, tak se taky necham ockovat, stejne tak bych nechala ockovat svoje potencialni dcery.
    VICHR
    VICHR --- ---
    takže výstup teda je?
    mám 13 letou dceru a dost o tý vakcíně se ženou přemýšlíme
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    MARI: ta vakcina byla dosti nebezpecna a nechranila. svoji dceri bych to nedal v zadnem pripade.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    BODY_SUIT: ze zrejme nekryje vsechny ty kterymi se v evrope a severni americe muzes nakazit a dostat z nich karcinom, to by se ale muselo vsechno dohledat jak je to ted konkretne doopravdy.

    namatkou unor 2017

    https://healthcareinamerica.us/...chdog-group-indicts-hpv-gardasil-vaccine-media-silent-96f0d1a40343
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam