• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    VICHR
    VICHR --- ---
    takže výstup teda je?
    mám 13 letou dceru a dost o tý vakcíně se ženou přemýšlíme
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    MARI: ta vakcina byla dosti nebezpecna a nechranila. svoji dceri bych to nedal v zadnem pripade.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    BODY_SUIT: ze zrejme nekryje vsechny ty kterymi se v evrope a severni americe muzes nakazit a dostat z nich karcinom, to by se ale muselo vsechno dohledat jak je to ted konkretne doopravdy.

    namatkou unor 2017

    https://healthcareinamerica.us/...chdog-group-indicts-hpv-gardasil-vaccine-media-silent-96f0d1a40343
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    MARI: BODY_SUIT: tam je nebo byl - spise problem ze ty vakciny na HPV kryji jenom nektere HPV takze to neni vubec zadna zaruka to ockovani, ale mozna se to uz zmenilo, ta vakcina byla jako prevence temer k nicemu a mela castejsi nebezpecne nezadouci vedlejsi ucinky.
    MARI
    MARI --- ---
    KOCOURMIKES: Zrovna to očkování asi pojišťovna asi nehradí, ne? Sama teda sázím na prevenci, ale přijde mi, že ta taky neodhalí vše. Třeba rak. vaječníků.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    o tom ockovani gardasilem/silgardem pro mlade holky mam trochu pochybnosti, one less
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Cibula: Nádorů děložního čípku máme jako na Balkáně, 50 % žen zemře, dramaticky podceňují prevenci

    https://video.aktualne.cz/...yHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=recombee1&utm_term=position-1

    dnes | Je to ostuda české medicíny, tohle onemocnění nemá vůbec existovat, když se všichni chovají správně. Češi dramaticky podceňují prevenci, zdravotní péče je zdarma a lidé mají pocit, že když se něco stane, stát to prostě vyřeší, říká David Cibula, vedoucí Onkogynekologického centra VFN v Praze a úřadující prezident Evropské společnosti gynekologické onkologie. Dodává, že očkování je vhodné pro všechny ženy, ne jen pro mladé dívky před zahájením sexuálního života. Sám se zúčastní cyklojízdy Ride4Women, během které lékaři ujedou 1620 kilometrů na kole v mezinárodním pelotonu na podporu prevence a léčby rakoviny děložního čípku.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    FORAMINIFERA: ne, u tohoto typu rakoviny se zazraky nedeji, pomaha jen co nejrychlejsi biologicka lecba a operace. Takto zemrel i Steve Jobs, ktery se mohl zachranit, misto lecby se vsak obratil na organicke hrusky apod. S tim co navrhujes jsi na nespravne adrese. Potkal jsem vsak na lekarske konferenci pani co prezivala pres 10 let s rakovinou vnitrnosti, nejak to dokazala psychickym stavem pozitivitou ovlivnit ze neumrela, ale to nebyla rakovina slinivky.
    FORAMINIFERA
    FORAMINIFERA --- ---
    BAMBERLOK: tibetskou nebo cinskou (nebo jinou alternativni) medicinu by neslo zkusit? Asi bych se nefixovala na schopnost techto neco uz uplne vyresit, ale treba ta tibetska pracuje i s psychickym stavem, takze jde alespon i o ulevu od strachu apod a zazraky se deji :) hlavne kdyz dany clovek nehodla umrit. Existuji i lecebne a pomahajici meditace. Zacala bych asi u nejakeho tibetskeho lekare, v praze jsou.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    BODY_SUIT: nikoliv
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    BODY_SUIT: kdyz uz tady sama onkolozka moody praktikuje cerny humor, musim dodat, ze hpv rakovina delozniho cipku je z promiskuity.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    MOODYCAT: plus za moc, hotovy imunomodulans!
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    BODY_SUIT: Mi pacienti doporucujou zrani pampelisek a piti vlastni moci, ale nevim.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    BAMBERLOK: Musela bych videt dokumentaci, jak to probihalo, co za chemo dostala, proc se ukoncilo, jaky je ted rozsah onemocneni, v jakem je stavu. Ale s nejvyssi pravdepodobnosti se nic vic delat neda, bohuzel. Z hlediska karcinomu slinivky je u lokalne nepokrocileho onemocneni zasadni lecba chirurgicka, eventualne chemo, ktere je metodou volby i u generalizovaneho nadoru. Radioterapie se neprovadi, rovnez "biologicka" lecba ne.
    Vyvstava jedine otazka pri jedne nebo dvou meta jater pripadne odstraneni techto (metod na vyber je vice), ale osobne bych to nedelala, nevidim v tom vyznam, protoze u karcinomu slinivky byva uz v tomto stadiu mnoho mikrometastaz, ktere by se stejne velice rychle rozvinuly.
    Mrzi me to, ale bohuzel vyleceni neni mozne, ani dalsi metody lecby se ted s nejvyssi pravdepodobnosti nevyskytuji.
    BAMBERLOK
    BAMBERLOK --- ---
    moje dobra kamaradka, 33 lt, dve deti (3, 5) rakovina slinivky, uz druhym rokem..operace, kus slinivky pryc, metastazy do jater a opet do zbytku slinivky.. jiz ukoncena chemo, prý už ji nezvládne, cítí se ale dobře a umřít nehodlá ... zkusila CDS2 a presla na makrobioticku...dostala servane od DR v brne ze ma okamzite zpet jist maso, ojednana na CT v sobotu, protoze udajne nevydrzi do zari na predesly termin. codi, funuje, snazi se, nechce umrit.. da se jeste neco delat?:(
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    PETGRIDUS: On jen tak nahodne kombinuje slova :).
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    MOODYCAT: nikoliv, nejedna se o cerny humor jako zde tady MOODYCAT: :)

    To byla vazne minena otazka odbornika bez ironie, napr. nove leky (inhibitory) na rakovinu jater, stoji obrovske castky a prodlouzi zivot o mesice az rok (to jsem studoval pred 5 lety, soucasny obraz se tykal imunologie)

    zde orientacni seznam:

    Protein kinase inhibitor - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Protein_kinase_inhibitor

    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KOCOURMIKES: Tyhle tvoje vykriky do tmy me bavi.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    je dost penez na nejnovejsi biologicke leky a inhibitory kinas? nebo jsou pridelovany podle veku a vzdelani?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam