• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LEXONE: To je spis nepravdepodobny, nejspis proste 25 mcg je mala davka, takze bych zvysila na 50 a uvidite. Slabej opiat - Doreta - podle me nema pri uzivani silnych opiatu vyznam.
    PS je performance status, ECOG je nazev te skaly, v podstate to znamena, jak moc je clovek aktivni/sobestacnej - viz google. PS nebo tak ECOG 1 znamena sobestacnej clovek schopnej lehci prace, ale ne nejaky hodne narocny fyzicky aktivity.
    Co se preziti tyce, neda se rict, dokud nebude nejaka histologie, zalezi z ceho je to metastaza.
    LEXONE
    LEXONE --- ---
    zdravim je mozne ze fentanylova naplast 25mcg zabere az zacatkem tretiho dne? tatovi nasli metastaze na obratlech th9-L3, puvod zatim neznamy, mozna neco na plicich, cekame na histologii, zacal se lecit se zuzenym paternim kanalem, na ct mu nic nezjistili, protoze zabirali jen bederni pater, nejspis i spatne diagnostikovali, netusim, takze po jednom vystupu sestry z ambulance neurologie jsme si vyrvali mr a diky zname probehlo mr a pet behem tydne, s okamzitym prevozem do fn bohunice do brna na biopsii, momentalne dvakrat na ozareni obratle jako prevence neur. postizeni
    bere lyricu, doreta, doreta prolong, plus ty naplasti, plus effentora 100ug pod jazyk, predtim 2x denne palexia 100 plus 2x75 pri bolestech, zatim trpi jak zvire, zadna zmena k lepsimu
    a jeste bych se chtel zeptat co znamena Pacient s dobrým výk. stavem PS ECOG: minim. 1 a příp. i delším přežitím? tim mysli rok nebo mesic?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    KOCOURMIKES: Po negativních zkušenostech odmítá chemoterapii, nasadila proto biologickou léčbu. Potíže radikálně ustoupily, jak dokazují i dokumenty, které má server Lidovky.cz k dispozici. I přes opakované doporučení lékařky však VZP nechce finančně náročný lék uhradit.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Na léčbu nemám, říká zoufalá matka s rakovinou. O peníze marně žádá pojišťovnu | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...musi-pomahat-cizi-lide-1uo-/zpravy-domov.aspx?c=A171207_192805_ln_domov_sk
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    CORNELA: Ok, diky.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    CORNELA: A co Motol? Ten Apolinar uz je prece jen v centru, takže trochu z ruky, neumim si predstavit zatim jake faktory hrají největší roli, protože ani nevim, jak často se tam pak vlastně jezdí a tak...
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    RENFRI: zalezi na diagnoze. horovice jsou dobra nemocnice a onkologie by tam mela byt dobra (z doclechu).
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Ahoj, prosim, jakou onkologii na trase Plzen-Praha byste doporucili? Co Beroun nebo Horovice, mate nekdo nejake zkusenosti? Dekuji.
    DOBINKA
    DOBINKA --- ---
    Ahoj, zbyly mi nějaké nutridrinky (3 ks, příchuť vanilka), které už nevyužiju. Ráda věnuji někomu potřebnýmu, byly by k vyzvednutí buď v Kladně nebo na Nových Butovicích/Zličíně po předchozí dohodě (pošta).
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    PEPENKA: Ne.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    PEPENKA:
    Methadone for cancer treatment? Clinical trials are needed to prove the effectiveness of this opioid - Healthcare industry
    https://www.gesundheitsindustrie-bw.de/...ials-are-needed-to-prove-the-effectiveness-of-this-opioid/
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    Dr.Claudia Friesen a Dr.Hans Jorg Hilscher. Rika Vam to neco? Nemuzu nic najit v cestine, nemecky neumim a google prekladac - vsak vite...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CORNELA: Klidny to bylo urcite...a pro babicku nakonec asi uleva v tak tezky nemoci. Vim, ze je to moc tezky, umrti staryho cloveka dle mych zkusenosti rodiny snaseji casto hure nez mladeho, tak se nejak drzte, jak to pujde. Udelali jste pro ni maximum.
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    CORNELA: uprimnou soustrast, z toho co jsi tu psala, to zni aspon jako celkem pokojny konec :(
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    PEPENKA: To je divne polozena otazka. Musela bys rict, co je to za chemoterapii a na jaky tumor.
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    Prosim, jak moc je obvykle, ze prvni serie chemoterapii (6 chemosek kapajicich 4 dny, opakovani po 10 dnech) vubec nezabere, takze se musi pacientovi naordinovat dalsi - obsahujici jine latky?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: aspoň se dlouho netrápil... a bylo mu dopřáno se dožít vnoučka, to byl pro něj určitě velký dar...
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    MOODYCAT: Děkuji.
    Já si to také myslela. Když jsem ho viděla před třemi týdny, když mu ubyla veškerá svalová hmota na rukou (fakt divné pro mě), nemohl unést ani mého syna (7,5kg), vlastně měl problém cokoliv udržet, měl podivně vystouplá žebra na pravé straně (zpětně jsem zjistila, že to byl ten nádor) když jsem si vše dala dohromady, bylo mi to tak nějak jasné. Ale přeci jen se ve mě ozval hlas toho, že by to třeba mohlo být ještě jinak. :)
    Bolely ho záda neuvěřitelně. Stěžoval si na ně, což nikdy předtím nedělal, aby si na něco stěžoval, také nemohl skoro měsíc spát. No tvářilo se to celkově jinak. Navíc jeden doktor, co mu dělal rentgen plic, říkal mu, že je má jako malé dítě, že tam rakovina není, a táta byl tak šťastný. Ale byla tam, jen to byl spodní lalok plic a to ložisko nebylo tak velké, aby se to poznalo - říkal onkolog. Další vyšetření mu nedělali, protože doktoři měli dovolenou a nikdo tomu nepřikládal velkou váhu. Jen díky známosti, sestřička vzala krev a pak zjistili, že je to problém. Hospitalizovali ho. Dál už to znáte...Prostě se stalo...:)


    Děkuji všem za komunikaci, sdílení a kondolenci.

    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Modified T cells that attack leukemia become first gene therapy approved in the United States | Science | AAAS
    http://www.sciencemag.org/...-cells-attack-leukemia-become-first-gene-therapy-approved-united-states
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    MOODYCAT: resim leciva z odborneho hlediska, klinicke informace si vzdycky muzu dohledat. Cornelie urcite pise jak by mela dopadnout policie a zavrit do Bohnic, udelat lobo a propustit. To ze id ktere nasinec ma v oboustranem ignore stale mohou cist a reagovat na jeho prispevky je dost blby.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam