• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    Jako rakovinu označujeme skupinu nemocí, které se vyznačují nekontrolovaným buněčným dělením a schopností těchto rychle se dělících buněk napadat jiné tkáně a rozšířovat se do jiných části těla, tzv. metastáze. Ke vzniku rakoviny dochází tehdy, když je genetickými nebo environmentálními faktory poškozena DNA takovým způsobem, že dojde k deregulaci buněčného dělení. Když jsou normální buňky poškozené nebo staré, spustí program kontrolované buněčné smrti, tzv. apoptózu; rakovinové buňky se však dokáží apoptóze vyhnout. Buněčné dělení (proliferace) je běžný fyziologický proces, ke kterému dochází neustále téměř ve všech tkáních, například po úrazu, během imunitní reakce, nebo v průběhu výměny buněk, které odumřely nebo byly vyloučeny pro přílišné opotřebení (v tkáních jako je kůže nebo sliznice trávicího traktu). Za normálních okolností je rovnováha mezi buněčným dělením a buněčnou smrtí pevně regulována tak, aby byla zajištěna integrita orgánů a tkání. Mutace vedoucí k rakovině způsobují narušení této rovnováhy. Nekontrolované a často velmi rychlé a nepřesné dělení buněk může vést buď k nádoru (tumoru) benignímu (nezhoubnému) nebo k malignímu (zhoubnému) nádoru. Benigní tumory nemají schopnost metastázovat, tj. nerozšiřují se do jiných částí těla a nejsou tak životu nebezpečné. Maligní tumory tuto schopnost mají a proto jsou velmi nebezpečné.
    rozbalit záhlaví
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    TANAIS: Já jsem sice chtěla, aby mamce sanitku zavolali, ale oni si to prý nějak vyřeší sami...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Mám dotaz - únava, třes, zima, velmi nateklé a fialové nohy. Tak popisuje stav mamky má sestra. Ale protože máma nemá teplotu, tak se s mamkou nevydali do nemocnice. Zítra má být máma celý den sama doma. Tyhle příznaky jsou v daném stavu běžné? Viz TANAIS:
    Jak moc se mám o ní bát?
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Mámě se znovu rozjel mnohočetnej myelom. Dle doktorky asi 20 procent buněk má charakter leukémie. Vím prd co to přesně znamená, ale prej je to velmi obtížně léčitelný. Takže jsem vám jen přišla říct, že je to na píču.
    BOLEST
    BOLEST --- ---
    pár poznámek k užití náplasti - nalepil jsem ji v sobotu ráno a sundal v uterý ráno, bolest jsem cítil celou dobu, ale byla oproti stavu bez náplasti tak o 80% nižší, vyspal jsem se, odpočinul si
    teď po 24hod bez je bolest zase silnější, ale určitě ne tak intenzivní jako dřív, vrátila se mi silná bolest při mírném předklonu a neopatrném pohybu (takže nemůžu uklízet myčku, luxovat apod.) a o tý kostrči zase neustále vím... s náplastí byly chvíle , kdy jsem byl dobrej
    hodnotím to teda pozitivně - byl jsem trochu zpajclej, ale fungoval jsem bez problémů a ted 24hod po, se cítím dobře , bez jakýchkoli abst. příznaků ( tak bylo to jen na 3 dny)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    BOLEST: Ja nejsem zadnej odbornik, ale takova kycel se nebude hojit tri dny.
    Speaking of, poslouchej Cornelu, ona ten odbornik je.
    BOLEST
    BOLEST --- ---
    ty dva dny bez bolesti a spánek k tomu je slušná výhra
    uvědomuju si, že pro nezučastněného to vypadá malinko hystericky a zbytečně, ale pokud je možnost tu bolest učinně tlumit, tak ji využiju
    ta bolest by měla časem postupně ustupovat, takže pár dní bez ní, může znamenat o dost nižší level pozdější bolesti
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    BOLEST: A co budes delat po tech trech dnech, az te to bude furt bolet?
    BOLEST
    BOLEST --- ---
    ahoj, vichr mě tu pozval, tak můžu osobně
    cornela: možná jsem trochu hysterka, ale už 6 nocí jsem prakticky nespal, bolestí se mi několikrát za den při náhodném pohybu úplně zatočí hlava, nedá se zůstat v jedné poloze dýl než několik minut, nemůžu stát, sedět chodit, ležet . prostě nic.
    Jak tu psal vichr, žádné léky - diclofenac,ibuprofen, aulin - nezabíraj na víc než 1-2h, algifen 20 kapek to dokáže trochu utlumit na 3-4hodiny
    Doktor se mi vysmál tak, jako ty, ať nejsem hysterka, snad něco vydržím. Jasně , že to jde vydržet, ale proč bych se měl trápit bolestí, když na tohle zranění není jiná léčba neý analgetizace a klid - který mimochodem nemůžu mít, páč musím chodit do práce a tam se 12 hodin hýbat.
    Mám po léčbě otce 2 náplasti Durogesic 12 mikrog/h, dávaj se na 3 dny. Žádné drogy neberu, tak jsem měl trochu strach, abych si tím opiatem nezadělal na průšvih, ale po 2-3 dnech by to snad tak nemuselo být
    VICHR
    VICHR --- ---
    já mu pošlu pozvánku, at nemusím delat prostredníka
    VICHR
    VICHR --- ---
    takže ibuprofen a diclofenac zabírají údajně tak na 1-2h a ztlumí bolest tak o 40-50%, algifen (dává si maximálně 20kapek najednou) tu bolest "rozostří", funguje 3-4h. Tohle by si udajně neměl brát častěji než b4x denně.
    Tu náplast (co je zač nevím, bude ji mít až večer) chce zkusit, protože od neděle špatně spí(bolest v každé poloze) a to kontinualní uvolnování by mohlo zabrat nejlíp.
    VICHR
    VICHR --- ---
    aha , vyřídím a zase se ozvu, děkuju
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    VICHR: Nehlede teda na to, ze lecit bolest nastiply kostrce Algifenem, nedat nejaky poradnejsi neopioidni analgetoka a rovnou prejit k silnejm opiatum, je ponekud humorny.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    VICHR: Nechapu, co myslis tim posouvanim hojeni.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    VICHR: A co je to za naplast? Ja popravde znam jenom naplasti na 72 hodin.
    VICHR
    VICHR --- ---
    v noci toho taky moc nenaspí
    VICHR
    VICHR --- ---
    tak on je na tyhle věci dost opatrnej a nechce si to vzít za každou cenu... co třeba nalepit si to na kratší dobu? třeba 3 dny bez bolestí hojení posunou tak, že ta bolest poleví
    naštíp si to před 5dny, ale nemůže stát, sedět, ležet, prostě dost voser
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    VICHR: Urcitou uroven zavislosti ziska stopro, jak velkou, to jest individualni.
    VICHR
    VICHR --- ---
    není to teda rakovina, ale je to trochu k tematu
    kamarád si naštípnul kostrč, má dost silný bolesti, už mu nezabírá ani algifen. sehnal si jednu tu dlouhodobou opiatovou náplast, ale má strach, aby po těch několika týdnech nezískal návyk. je to realně možný?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CORNELA: Exitus letalis.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ANGIOLETTO: Jo, zazila jsem to u nekolika pacientu.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    odemcenej puvodne zamcenej zajimavej rozhovor (ta pani vcera umrela)

    https://denikn.cz/...rakce-rika-kralovna-ceskeho-sushi/?cst=760041e35ba06943961108c65df23950d75323d3
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam