• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHATěžký život básníkův
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Mám dojem, že to dotáhneme v pátek, to už bude jasno, komu mrazem upadly nohy, a kdo je schopen korzovat po městě :-)
    HANNA
    HANNA --- ---
    BUBLINKY, NATASHA: priznam se, ze po dnesni ceste do prace jsem taky vymekla, takze pocty nejsou na miste ;)

    kratkou prochazku ale urcite zvladnu a na spolecne posezeni se moc tesim. tak uz jen cas a misto, budu tam :)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    BUBLINKY: To je pravda. Alesh a Hanna jsou hrdinové!
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    NATASHA: Platinové... to se mi líbí. Já jsem se zase obdivovala páře, která šla od úst čekajícím na tramvaj. Zaujalo mě, jak někdo vypouští skoro až oblaka páry a jiný zase jakoby slabě potahoval z dýmky...Nutno podotknout, že jsem si toho všímala za sklem vyhřátého autobusu. ;)
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    A ještě jsem tedy chtěla smeknout kobouk před Aleshem a Hannou. Máte můj obdiv, já bych tam v tu sobotu vypustila duši.
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    NATASHA: Ano, světlo fantastické. Asi budu za babu a kverulanta, ale klidně bych to světlo nyní pozorovala z nějaké útulné a vytopené kavárny.
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    TOMASZ: Jak jsem psala, pokud mi bude dobře, nebo stejně, ráda se k procházce připojím, ale nechtěla jsem nic slibovat. A pravdou je, že když jsem se před chvílí vracela od zubaře, málem jsem po cestě zmrzla a přestava jakékoliv procházky (delší než jeden kilometr) mne poněkud vystrašila. ;)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Připouštím, že dnešních dvacet minut pěší cesty do práce nyní vyděšeně rozdýchávám s nosem nad kýblem (ano, kýblem) lipového čaje --- ale jinak je to krásné mrazivé platinové světlo, hmmm.
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    Nuže, pokouší se o mě nějaký moribundus, čili jsem označila mžnost Hospoda.;)Do Kafárny zavolám během dne, až tam někdo bude a pokud již bude v provozu, zarezervuji nám místo na pátou hodinu odpolední. Pokud v provozu nebude zkusím něco vymyslet. Co se týká procházky, velmi se mi líbíl tento nápad.
    TOMASZ:
    Pokud mi bude trochu lépe, nebo alespoň ne hůř, ráda se připojím, ale procházku raději organizovat nechci vzhledem k mému stavu.
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    NATASHA: Zdá se, že organizátorka má ze zimy strach úplně největší. Tedy aspoň podle ankety... ;)

    Bude-li nejhůř, může vést skupinu "Kašlem na Richarda, mrzne jak sviňa" a zahřívat nám místo v té hospodě, zatímco my stateční (případně jen postrádající pud sebezáchovy) se budeme procházet.

    Držte mi dneska palce, večer jedu do Sázavy k doktorovi. A už minulý týden mě dostal ten teplotní rozdíl... :o
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Vyčkejme, co organizátorka.
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Nejsme kurva žádnej proletariát (a na Hannu se složíme).
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    a co nějaký jako oběd? Někde? Společný?
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    jé, hele, je tam klikanec na uzavřít anketu.:)))
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    Ještě jsem chtěl dodat, že jsem o tom přemýšlel včera večer při rozmrzání. Procházka po Praze mi přijde jako ideální varianta. Klidně už od 12 hodin. Napadají mě cílová místa jako Vyšehrad nebo Nerudovka a Pražský Hrad a tak (třeba mráz odežene turisty). A pak třeba mezi čtvrtou a pátou zapadnout do nějaké fajn hospůdky na oběd.
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    Hlásím, že jsem zaškrtl možnost 2, protože se necítím zrovna extra dobře a včera večer cestou domů skrz ledovou díru jsem se několikrát málem zlomil v zatáčce mrazem. Dnešní pohled na předpověď počasí ukázal, že ráno bylo -10 (vnímáno jako -17). Jestli to má být ještě horší, tak potěš koště tedy. Bojím se maličko o své poslední dobou poněkud podlomené zdraví.

    Ale to hlavní sdělení je, že nemám problém ani s možnostmi 3 a 4, ale ani s možností 1 (pokud zůstanu do víkendu aspoň trochu funkční). Ostatně jsme tu proto, abychom trpěli, ne? ;)
    FIN
    FIN --- ---
    něco k tématu :-DDD

    Islandský finanční kolaps v létě 2008 byl surreálnou demonstrací začátku globální recese. Jak nabíral na síle, pokoušeli se šokovaní Islanďané, dle komentáře BBC, rozptýlit tím, že se sami potápěli: v listopadovém reykjavíckém přístavu (při 3,5 ºC) se koupalo bezprecedentní množství plavců. Jejich počet převyšoval stav z počátku krize, která následně dokázala během měsíce připravit o místo 5 000 osob, o více než 300 %. Pozorovatelé viděli přímou korelaci mezi krachem a počtem účastníků a lidé se za pomoci drastických metod snažili zapomenout na své ekonomické útrapy. Nyní začíná jít ke dnu britská ekonomika – znamená to, že se po hlavě do vody začnou vrhat i londýňané?
    Je mrazivé ráno. Na autobusových zastávkách v Gospel Oak přešlapují lidé a od úst jim stoupá pára. Teriéři nahoře na Hampstead Heath nosí kostkované psí oblečky a pár hokejistů pomalu obíhá branku, aby se zahřálo. Holubi posedávající na cihlových zdech kolem koupaliště na Parliament Hillu (Parliament Hill Fields, Gordon House Road, NW5 2LT, 7485 5757) se načepýřili tak, že jim nejsou vidět krky. Jejich ptačí oči shora sledují postavičky s naraženými kulichy. U vodní plochy provozuje malá skupina lidí ve flauškách pomalé sestavy bojových cviků. Hovor postupně utichá. Najednou se za nimi vynoří dav v koupacích čepicích a sportovních plavkách, odhodí ručníky a rychle, jako děti, se rozeběhne k okraji bazénu. Jediný požadavek zní „alespoň dvě délky“ a, jak nám bylo řečeno, až se napočítá do tří, máme skočit do studené vody.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    HANNA: To je dobře. :)
    V podstatě si myslím, že většina lidí k tomu přistoupí podobně, tj. Mníšek je pro skutečné dobrodruhy a méně "extrémní" možnosti jsou vždy možné.
    HANNA
    HANNA --- ---
    hlásím, že jsem zaškrtla 1. možnost, ale nemám problém ani s možnostmi 2, 3 a 4 ;)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    RICARDERON: OK, máš tam možnost navíc, ale moc si od toho neslibuj. Více možností přidávat nehodlám, neboť příliš možností = žádná domluva.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam