FIN: vis co, uz me unavuji tvoje invektiva, takze bud tuhle debatu zacnes vest konstruktivne, anebo si muzes debatovat sam se sebou
nadprumerny clovek nemuze byt ve vsem, nic takoveho o sobe netvrdim, takze tvuj dotaz na moji vseobecnou nebo technickou nadprumernost (kterou jsem nikde nedeklaroval), povazuji za nedorozumeni
tvrdim o sobe, ze jsem navzdory svym nedostatkum v pravopise, nadprumerne originalni a tolerantni cesky basnik
dochazim k tomuto nazoru napriklad cestou srovnani s tebou, tedy s basnickymi texty, ktere publikujes na nyxu
skutecnost, ze jsem tolerantnejsi nez ty, - chapu-li tvoji otazku spravne - nepopiras
takze jde predevsim o tvrzeni moji nadprumerne originality, ktere ti zjevne vadi, nebudu spekulovat proc, ale doufam, ze mi to brzy sam reknes nebo napises
problemem tady je, ze nemame objektivni miru originality, takze zrejme mame jinak nastavena kriteria, podle kterych tuto vlastnost u konkretni textu nebo cloveka hodnotime
jako priklad zde mohu uvest, ze jsem napsal vubec prvni novodoby cesky anapest, viz nize, ktery jsi ostatne uz cetl (a zavrhl), nicmene skutecnost, ze jsem napsal basnicky text podle zcela novych kriterii samu o sobe uz povazuju za mimoradne originalni
Komenský kdysi dávno české vlasti své časomíru chtěl dáti.
Však poézi české se jen smáli zdejší takzvaní literáti.
tak mi rekni, co si o tom myslis ty (a prosim bez zbytecne polemiky)