NATASHA: ty jsi ještě neslyšela a nečetla, jak jsem 3/4 roku sháněl místo? lidé, kteří zatím mají to štěstí být stále zaměstnáni a již několikátý rok nemuset shánět sobě flek, vůbec nemají tucha, jakej průser to je. gigantickej. a i když vědí, že ten, kdo jim to vypráví, je člověk pravdomluvný, stejně odmítají věřit, odmítají věřit, odmítají věřit, jak u blbejch. petra naprosto chápu, protože
vím, jaké to je. člověk s inteligencí a vš nedostane místo ani na poště. a NE, to není žert,
to jako fakt a ani ať nikdo nezkouší "kulit oči a ptát se", protože by uzrál na ránu cihlou. a když ještě, nedej bože, přikráčíš z volné nohy - tedy nemáš "standardní záznamy", ale jsi jeden z těch "nevázanejch dobrodruhů - šílenců mimo kolonky", tak se můžeš jít rovnou picnout. protože kromě všeobecně špatné situace sedí na místech tzv. personálních a HR taková hromada debilů a nebeskejch krav, že se člověk až diví. vůbec nezáleží na tom, co skutečně umíš a jaké kvality a reference doopravdy máš. vůbec nezáleží na tom, jak mluvíš a zda je z tvého projevu znát, že víš o čem anebo ne - buď jsi podle kolonek a požadavků, byť by jejich kombinace byla sebenesmylnější a na hlavu postavenější, nebo smolík. duševní stav, kdy při dotazu "a to mi neřikej, že ty, člověk s vš, jazyky, počítačem vládnoucí, překladatel, pisatel, autor whatever, že zkrátka ty bys šel do mcdonaldu???" dostanu téměř neodolatelnou chuť srazit mluvčího na zem, začít po něm skákat jak na trampolíně a řvát "tak sundáš už si ty klapky z uší a mozku a začneš mi rozumět, aniž bych ti to musel tatarsky vytesat do břildice, anebo ne?" jsem zažil již vícekrát...