• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    VANEK
    VANEK --- ---
    WITTGENSTEIN: Um, TEN Ivo Ž.? A pro koho?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    LONESTAR: Ehm, tady jsem si dal trochu vlastní gól, jak mě v jiném auditku hbitě upozornili. Princ regent se totiž o několik stránek dříve nechá slyšet "I spent a night of ecstasy with a pair of Wellingtons".
    Tedy slovní hříčka a jasná narážka na wellingtonky alias gumáky ( "a pair of wellingtons"), rozvitá pozdější replikou "put foot in it" - což znamená šlápnout vedle, udělat chybu, jenže doslovně taky strčit někam nohu. Jsem zvědav, co Ivo Železný, který Blackaddera překládá, s tímhle vymyslí.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    WITTGENSTEIN: LOL! zvlášť ta Wellingtonka :-D
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Tak, ještě své výpisky z dabingu Blackaddera zrecykluju tady:

(Říká otec o své dceři)
    But, let me tell you, I would no more place her in the hands of an unworthy man than I’d place my John Thomas in the hands of a lunatic with a pair of scissors.

Dabing: A řeknu vám, že ji nedám do rukou bezcenného člověka, stejně jako nedám klasika do rukou šílence třímajícího nůžky.

[Na vysvětlenou: John Thomas = frantík, šulín]

++

Sir, prince or pauper, when a man soils a Wellington, he puts his foot in it.

Dabing: Sire, princi či žebráku, když chce muž potřísnit Wellingtonku, strčí do ní nohu.
    [Ve skutečnosti: Pane, urazíte-li někoho z Wellingtonů, šlápnete pořádně vedle, ať už jste princ nebo chuďas.]

++

...my collection of antique codpieces.
    Dabing: ...mou kolekci starověkých rybích koster.
    [Ve skutečnosti: mou sbírku starožitných poklopců.]
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    RIP: no, dejme tomu, že je tam názorům určitého typu poskytován poměrně velký prostor...
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Text na deodorantu Rexona Active Reserve:

SK: Exkluzívne zloženie Active Resereve blablabla....
    PL: Nowa formulacja Active Reserve blablabla...
    CZ: Exkluzivní formulace Active Reserve ...

RIP
    RIP --- ---
    VANEK: Aha, díky, toho jsem si nevšiml. Mimochodem, já Blisty nikdy moc nesledoval, takhle to tam vypadá odjakživa (vzor "pomóc, chtějí nás anektovat jako Havaj!"), anebo jen poslední dobou?
    VANEK
    VANEK --- ---
    RIP: Reaguje na první odkaz v článku.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    <OT>
    Toto vysvetľuje mnohé...
    http://www.blisty.cz/aut/2447/bio.html
    </OT>
    SILENT
    SILENT --- ---
    RIP: tezko rict, myslel bych si, ze je to vtip, ale po precteni clanku o inteligenci autora velmi pochybuji.
    RIP
    RIP --- ---
    http://www.blisty.cz/2007/8/24/art35976.html
    "Rudý herynek Topolánkovy vlády": tak nevím, co myslíte? Snaží se autor článku být vtipný (neúspěšně), anebo neví, co "red herring" znamená?
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    "It appears the invitation has been extended."
    prelozeno jako:
    "Jevi se to, jako by pozvani bylo protahovano."
    YUSAKU
    YUSAKU --- ---
    COMMANCHE: clovek nemusi chodit za rumunskymi vagony - docela dost aerolinek (naposledy jsem to videl ve Swiss airbusu) ma na svych sedackach napsan anglicky novotvar - "LIFEVESTUNDERYOURSEAT". Nicmene pointu taky nedavam :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    COMMANCHE: to je sice spatne, ale neni to perlicka, ani vtipna.
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    When train is stopped in stations, not to use

-- anglicky napis na WC rumunskeho vagonu
    FIN
    FIN --- ---
    KORINKA: tak to ano. skoro ti závidím, že "dojal" :-)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Stejně tak mainstreamoví diváci :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    GHOSTSTALKER: Tak původní vysílání 1993, u nás asi ne zásadně později (schválně si můžeme u dalšího dílu počkat na (c) ČT), to už Dračí doupě dávno existovalo; problém je spíš, že mainstreamoví překladatelé neměli o existenci RPG páru, a o fantasy elfech podobně.
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    FIN: jasne ze je to zle cele, ale ten koniec ma dojal najviac;)
    RIP
    RIP --- ---
    Koukám, že přímo tady před nosem nám visí reklama, kde se Aukro charakterizuje jako "česká zátoka aukcí" (auction bay"?)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam