• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Předmět: Poselstvi :D
    CNV
    CNV --- ---
    Ten roztomilý phishing, co tu nedávno proběhl, se dočkal ještě typografického vylepšení:

Když kliknete, tak vás to hodí na okopírovanou stránku ČS, kde je všechno v pořádku, ale stačí se "nalogovat" a tam už je staré známé "Potešit aktualizace váš profil zpráva být príjemný ukoncit trídu pod aby obnovit se tvuj SERVIS 24 Internetbanking." :)
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    To mi pripomina nedokoncenou lokalizaci ovladace my graficky karty. Je to screenshot, tak radsi jen odkazem.
    KAREN
    KAREN --- ---
    MICHALMEDVED: taky se vzdycky chytam za hlavu... to je fakt hodne nepodařeno ;D
    VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    MICHALMEDVED: taky jsem se u svyho timhle pobavil... jinak misto tyhle vymozenosti bych radsi videl pevnejsi viko displeje
    MICHALMEDVED
    MICHALMEDVED --- ---
    Můj zánovní notebook značky Lenovo mě vybízí k sejmutí otisků prstů nápisem "klouzejte prst" a když ho naivně poslechnu, oznámí mi v lepším případě "podařeno", v horším případě "neshodovat se".

Někteří lidé se zkrátka před skloňváním neskloní a v únorovém nečase nečasují.

Achich. Přepntuí do angličtiny nebýt možnost, muset odinstalovat.
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    CZECH_M8: Teaser mě nenapadnul, až dodatečně mi to došlo. Tímto se překladateli omlouvám, přeložil to správně ;)
    VANEK
    VANEK --- ---
    VEETUHS: No, ty slovní hříčky na "admiral of the rear" jsou na zabití...
    CZECH_M8
    CZECH_M8 --- ---
    GREATDRAKE: No jasněže teaser. Kdyby to byl trailer, tak by to přeci byl "přívěs", ne? ;)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    CALCULON: Pochopil bych teaser ;)
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    SEEKER: Právě jsem to sám viděl - btw. tím dráždičem myslí trailer. Ale jak na to proboha přišli???
    VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    M.A.S.H. epizoda 213>

"Schválně kolikrát budu torpédován zadním admirálem Piercem"
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    GREATDRAKE: Pohled do google maps potvrzuje mé podezření na špatné nakládání se zdroji- Livingston Road v Accokeeku je obyčejná cesta na úrovni "státovky", udát se to na Indian head highway o kus dál, je to ekvivalent české dálnice jak vyšitý.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ROMANET:
    a) Letmý pohled na nečeské zdroje udává spíše neschopnost novinářskou (CBS uvádí "suburban road").

b) Obecný překlad highway jako dálnice považuji stále za nejlepší (vzhledem k srozumitelnosti pro občana čr, a účely který systém interstate highway v US má a byl od padesátých let budován)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    GREATDRAKE: no us highway je něco jako "hlavní tah" občas dálniční, občas je to obyčejná dvouprodovka.

česká dálnice je silnice splnující požadavky na dálnici a je o level lepší než zdánlivě stejná silnice pro motorová vozidla.

když se u lovosic dálnice mění v silnici, už to dálnicí není. v us by to byla stále highway.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ROMANET: Koukám, že pro rezidenty ČR je dosti těžké pochopit, že Česká dálnice a US highway mají mnohdy velmi podobné parametry.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    http://zpravy.idnes.cz/po-nelegalnim-zavode-zustalo-na-dalnici-v-usa-sedm-mrtvych-pnl-/zahranicni.asp?c=A080216_185314_zahranicni_miz

i pro lidi z čtk je těžké poznat, že americké slovo highway není mnohdy českým slovem dálnice.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    AIAX: vyšlo to už před časem, takže v každé trafice to už asi nemaj, ale v tom podchodu na Florenci jsem ho ještě objevil.
    AIAX
    AIAX --- ---
    Nekecej DVD i s dráždičem za čtyři pětky?!!! KDE?
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    Koupil jsem si předevčírem DVD s Cestou draka, a velmi mě potěšilo, že má spoustu bonusů na to, že je z edice za 38 kč. Ovšem nejvíc mě pobavilo, že jedním z těch bonusů je Dráždič. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam