• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    KAREN
    KAREN --- ---
    MICHALMEDVED: no jasny, to vubec nesouvisi s cool trendem vsude psat cool ;)
    MICHALMEDVED
    MICHALMEDVED --- ---
    Tak jsem si myslel, kdovíjak to není in a trendy spojení, ale strýček Google mě vyvedl z omylu:

First recorded in John Gay's Poems, New Song on New Similies, 1732:"I ... cool as a cucumber could see The rest of womankind."

No toto.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VEETUHS: Idiom je v pořádku a pokud si dobře pamatuju, tak je v Headway v kapitole o idiomech.

Ale ta učitelka je fakt idiot.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    VEETUHS: idiom nie, ale preklad.
    VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    ZUZKAOU: A neni takhle stejne dobre mozny, ze si to ten sestak jen blbe zapamatoval? On ten idiom sam o sobe neni spatne.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Poněkud hořký příběh z kariéry bývalé školní psycholožky.

V rámci adatpačního výletu pro šesťáky se slovně pošťuchuju s jedním klukem a padne poznámka - jestli není trošku drzý až vyzývavý.

"Drzý jako okurka, žejo? "

"Cože?"

"No to je přece z angličtiny. As cool as a cucumber."

"Cože? Kterej pitomec vám tohle povídal?"

" No paní učitelka na angličtinu. My jsme se s ní hádali, že to tak není, ale ona je přeci učitelka, ne?"

Protočí se mi panenky a dá mi dost práce nekomentovat onu dámu. (maturita ze střední textilní, leč smlouva na dobu neurčitou - kámoška bývalé ředitelky). Zaměstnanec školy by neměl komentovat "kolegy". A jakmile se před dětma mluví sprostě, tak to radostně roznesou velmi daleko a široko.

Mám temtné podezření, že to vzniklo tak, že díky tomu že se všude v časopisech slovo cool objevuje u trendy rebelů a rebelek. A ti jsou přeci drzí. Jak okurek.
    SILENT
    SILENT --- ---
    CNV: Presne to me napadlo ;)
    CNV
    CNV --- ---
    CLAVEN: Myslela jsem prvně, že mi píše Aštar Šeran.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Předmět: Poselstvi :D
    CNV
    CNV --- ---
    Ten roztomilý phishing, co tu nedávno proběhl, se dočkal ještě typografického vylepšení:

Když kliknete, tak vás to hodí na okopírovanou stránku ČS, kde je všechno v pořádku, ale stačí se "nalogovat" a tam už je staré známé "Potešit aktualizace váš profil zpráva být príjemný ukoncit trídu pod aby obnovit se tvuj SERVIS 24 Internetbanking." :)
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    To mi pripomina nedokoncenou lokalizaci ovladace my graficky karty. Je to screenshot, tak radsi jen odkazem.
    KAREN
    KAREN --- ---
    MICHALMEDVED: taky se vzdycky chytam za hlavu... to je fakt hodne nepodařeno ;D
    VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    MICHALMEDVED: taky jsem se u svyho timhle pobavil... jinak misto tyhle vymozenosti bych radsi videl pevnejsi viko displeje
    MICHALMEDVED
    MICHALMEDVED --- ---
    Můj zánovní notebook značky Lenovo mě vybízí k sejmutí otisků prstů nápisem "klouzejte prst" a když ho naivně poslechnu, oznámí mi v lepším případě "podařeno", v horším případě "neshodovat se".

Někteří lidé se zkrátka před skloňváním neskloní a v únorovém nečase nečasují.

Achich. Přepntuí do angličtiny nebýt možnost, muset odinstalovat.
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    CZECH_M8: Teaser mě nenapadnul, až dodatečně mi to došlo. Tímto se překladateli omlouvám, přeložil to správně ;)
    VANEK
    VANEK --- ---
    VEETUHS: No, ty slovní hříčky na "admiral of the rear" jsou na zabití...
    CZECH_M8
    CZECH_M8 --- ---
    GREATDRAKE: No jasněže teaser. Kdyby to byl trailer, tak by to přeci byl "přívěs", ne? ;)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    CALCULON: Pochopil bych teaser ;)
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    SEEKER: Právě jsem to sám viděl - btw. tím dráždičem myslí trailer. Ale jak na to proboha přišli???
    VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    M.A.S.H. epizoda 213>

"Schválně kolikrát budu torpédován zadním admirálem Piercem"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam