• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    MORMEGIL: asi se pohybuju v jiných dimenzích. svobodná kultura, to znám; svobodný software, to jsem ještě nikdy neslyšel/nečetl. gúgl mi potvrzuje, že jsem asi z jiné planety (90 900 nalezených slovních spojení). nicméně, "svobodný software" nebo "svobodný obrázek" mě děsivě tahají za uši. já chápu rozdíl mezi libre a gratis, ale ten český termín je dosti nešťastný jazykově. věřím tomu, že se jednou možná uchytí, jazyk už takový je. jen se mi to prostě nelíbí, basta.
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    VANEK: „Uložit na Commons“ dokonalé není, ale neuráží mě to.

GAARQ: Jenže slovo „svobodný“ se v tomhle už docela uchytilo (svobodný software, svobodná kultura atd.). Snaží se to upozornit na to, že libre≠gratis atd., tedy že opravdu nechceme obrázky „volně dostupné“ na webu, ani obrázky, které mi autor „povolil“ nahrát na Wikipedii atd. Samozřejmě se mi to slovo taky nijak zvlášť nelíbí, ale co nadělám…
    VANEK
    VANEK --- ---
    MORMEGIL: A "uložit" ve smyslu upload?
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    MORMEGIL: já to považuji za otrocký překlad ;) volný, dostupný, povolený, sdílitelný, ale "svobodný obrázek", to mi moc česky nepřijde...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    MORMEGIL: wtf?
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    GAARQ: A můžu o nějaký koment poprosit? To jako má být na to „svobodný“? NJN, jenže to bych považoval už docela za terminus technicus…
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    wiki cs, nou koment (omluva, opakuji-li známé...)

SILENT
    SILENT --- ---
    BIDLO: /j/ a /w/ se povazuji za polosamohlasky prave v anglictine
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    CELLINDRA: nemůžu za to, že u nás se j a w považují za polosamohlásky :) [viz i neúplné řady] A že jsem to samozřejmě zvoral...
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    KAREN: To je tak, když si lidi pletou hlásky a písmenka. :) Ale u Bidla, filologa, bych to nečekala. :)
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    ALADAR42: Az jsem z toho vydesil! Bojim, ze se z tomu umru.
    ALADAR42
    ALADAR42 --- ---
    lepsi je "Marek se líbí fotku od Cavern Cz."
    KAREN
    KAREN --- ---
    SILENT: taky si rikam, co je to tady za rachandu ,D
    KAREN
    KAREN --- ---
    BIDLO: jakoze AN user name???! to fakt nejde.)
    SILENT
    SILENT --- ---
    a jeste k tomu tam zadna predlozka neni. ja bych ty vtipy zakazala, jsou z toho jen neprijemnoste.
    VANEK
    VANEK --- ---
    BIDLO: No právě: nabízel jako možnost "a login", z čehož vyplývá, že nepochopil, že to byl vtip (pravda, taky aby člověk chápal tvoje chtipy, vyžaduje mozkovou operaci) a "a user" je A-OK.
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    VANEK: Sakra nehádejte se kvůli něčemu, co jsem myslel jako vtip. BTW, logicky umíš? On nevyvracel tu předložku ke slovu, ale slovo k předložce...
    BATEAU
    BATEAU --- ---
    SPIKE411: ok, tak ne .. :)
    (jen me to napadlo, facebook nepouzivam)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    BATEAU: Třebas ne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam