• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    MICHALMEDVED
    MICHALMEDVED --- ---
    SILENT: Podravka, tajemství vaší češtině.
    SILENT
    SILENT --- ---
    GABBIANO: to by si zas chlapci z googlu mohli hodne gratulovat
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    SILENT: Google překladač?
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    Je skoro nepředstavitelné, jak tohle mohl nějaký čech napsat. o_O;
    SILENT
    SILENT --- ---
    "Na Mediteránu se rajčata tolik sžila s tamní kuchyní, že je těžko si představit, jaká byla italská nebo španělská kuchyně před příchodem rajčat. Bez rajčat není mediteránská kuchyně. Tato zelenina z Nového světa se úplně začlenila do starých známých pokrmů a dodala jim tu pravou finální chuť, podle které Mediterán i známe. Je skoro nepředstavitelné, jak mohli Španělé a Italové přežít bez rajčat. Vypusťte je z poloviny tradičních jídel a - co jste dostali?"
    http://www.podravka.cz/news/rajske-jablko-prislo-z-raje
    KAREN
    KAREN --- ---
    VANEK: omfg srsly
    VANEK
    VANEK --- ---
    Banda anonymních kreténů z http://ekonom.ihned.cz/c1-45304460-generace-x-na-startovni-care :

Starší pracovníci vždycky odsuzovali přístupy nových sil. Řečeno slovy jednoho baby boomera [v kontextu vrcholného šedesátníka]: »Když mi bylo 35 nebo 40, nemohl jsem uvěřit, že když nám bylo něco přes 20, nabrali jsme ty nekompetentní kňouraly. Stěžovali si na všechno a za nic nenesli odpovědnost. Teď, když se vy z generace X blížíte čtyřicítce, vítejte v pekle, které měla každá generace před vámi.«

Já: Like, wut?

http://www.eiu.com/index.asp?layout=EBArticleVW3&article_id=1987151583 :
    And older workers have always bemoaned the attitudes of new hires. In the words of one Boomer, “When I was 35 or 40, I couldn’t believe the whining [incompetents] we hired in our twenty-somethings. They complained about everything, and nothing was their responsibility. Now that you [Xers] are approaching your forties, welcome to the hell that was every generation before you.”

Ve zbytku textu, ignorujeme-li seškrtanost a obecnou těžkopádnost ("Členové generace X jsou odcizeni korporátní Americe."), je nejpozoruhodnější psychological contracts between employers and employees - psychologické kontakty mezi zaměstnavateli a zaměstnanci.
    VO_D_KOLEK
    VO_D_KOLEK --- ---
    Legrační, jak se nikdo nepozastavil nad kokainem, jako byste ho stavěli na roveň znásilňování (tomu opravdovýmu).
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    ALADAR42: Tiez som to takto pochopila z filmu. Ze je krutohusty prisnak a nie scum. A "slusnak" neodisiel v soku a opatrne, jednoducho tymto spykom nehovori, dokonca si dovolil v odpovedi ironiu.
    ALADAR42
    ALADAR42 --- ---
    VANEK: Zajdi si nekdy na libovolnou diskoteku a uslysis nejmin fraze typu "vojebat kundy" :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ALADAR42: Posledně jsem to řešil linkem v poště.

ALADAR42: Ne ženský, ale kundy, nanejvýš štěrbiny.
    ALADAR42
    ALADAR42 --- ---
    VANEK: Zkus to rict trikrat! :)

E42: Proc to z nej dela scum? Protoze "vomrda" zensky? Tohleto je uplne normalni mezi mladsima, jak to "mrdani" nekolika slecen za tyden, tak ta mluva..
    FIN
    FIN --- ---
    CLAVEN: ale chtěl bych to vidět :-)
    FIN
    FIN --- ---
    CLAVEN: nejen od nich :-)))
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Možno sa to na nič nehodí.
    "I could murder a steak" je celkom výstižné, ale keby nejaký gangsta začal zavádzať "I could rape a steak", asi by si vyslúžil od spolugangsterov divné pohľady.
    DRKARY
    DRKARY --- ---
    Btw me napadlo, ze je zvlastni, ze slovo rape/znasilnit nema nejakou "beznejsi" slangovou podobu. Nemuze to byt treba tim, ze je to natolik tabu, ze ani živly si pro to neudelaji sve slovo?
    CORTEX
    CORTEX --- ---
    E42: Já bych byl pro to znásilnění, bo jakkoliv to není úderný, tak je to obsahově hrozný slovo. Ale tak si prostě každej ponecháme svoje respektivní názory a ztráta času to nebyla - rád sem přečetl, proč se ti to jeví jako přípustnej kompromis.
    E42
    E42 --- ---
    CORTEX: Fér, navrhni jiné řešení. Proč si ale myslím, že prosté použití výrazu "znásilnit" neobstojí, jsem vysvětlil. Chce to jít na to jinak, jak ovšem nevím.
    CORTEX
    CORTEX --- ---
    E42: Mně to práve moc nepřijde. Théma toho filmu je, že si Predators odlověj ze Země skupinu nejhorších predátorů mezi náma - a tohodle vezmou z cely smrti rovnou. To, že si o pátý šlehne nějakej koks a vomrdá nějakou děvku, je schopnej bujaře prohlásit (a udělat) jeden kamarád, kterej je ajťák v Praze. I když je to zbytečně vulgární, tak je to docela legrační výrok. Kdyby řekl "znásilnit", tak to se mnou trhne na židli, odejdu a vymažu z telefonu jeho číslo. Což se samozřejmě v té filmové scéně v podstatě stalo - potom co ten zločinec pronesl tenhle výrok, tak se ten "slušňák", ke kterýmu mluvil, zvedl a v šoku odešel opatrně pryč.

Ale budiž, zásadní chyba to třeba není, ale přesto- kdybych ten film sledoval s někým, kdo nerozumí anglicky, tak bych cejtil potřebu to uvést na pravou míru, aby mu ta scéna dala opravdu smysl. Tedy, že ten slušňák nebyl nějakej amishskej maminčin mazánek a nerd, ale jen normální člověk, jako my diváci.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ALADAR42: Tak že bychom ho zase přivolali?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam