• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    KAREN
    KAREN --- ---
    QUARTZ: tank / cinder
    ALADAR42
    ALADAR42 --- ---
    Uz nejsem nakazen? :)
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    WITTGENSTEIN: aha, nedošlo mi to, ešte mám noc
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    CLAVEN: Silent jen cituje tu původní montypythonovskou scénku, přece :)
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    SILENT: keď niečo nefunguje slovo od slova, má prekladateľ vymyslieť niečo, čo bude aspoň duchom blízke a bude v cieľovom jazyku fungovať. Ale to predsa vieš (dúfam).
    SILENT
    SILENT --- ---
    VANEK: a ted to preloz do madarstiny
    VANEK
    VANEK --- ---
    On so many:

"Jak oslovit ženu - tip na každý den: Když ti řeknu, že máš krásný tělo, použiješ ho proti mně?"
    QUARTZ
    QUARTZ --- ---
    KAREN: ale přiznám se, že nechápu, jak dospěli od Khaki/Cinder k Nádrže/Škvára.
    KAREN
    KAREN --- ---
    je to lehka podpasovka, ale pobavilo

Barva: Nádrže/Škvára

Sportovní batoh Karrimor Bobcat 60 65 Batoh ♥ SportLOVE.cz
    http://www.sportlove.cz/product_info.php?products_id=20026
    QUARTZ
    QUARTZ --- ---
    aktualne cerpalo odsud: http://www.washingtonpost.com/world/national-security/death-of-osama-bin-laden-phone-call-pointed-us-to-compound--and-to-the-pacer/2011/05/06/AFnSVaCG_story.html

ale odkud vzali to "prohozeni", to fakt netusim...
    IMHO Kovalika chytilo basnicke strevo
    HADRADAR
    HADRADAR --- ---
    Umíte to někdo dešifrovat? Tipuju perličku. Zdroj- aktualne.cz
    Zákulisí: Usámu 'prohodil' přítel, Obamu rozhodil metr
    MCD
    MCD --- ---
    ALDARION: dvojitý střelní mechanismus je na cenu generála Attorneyho ;-)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Nějakdo (a nevím a nechci vědět, kdo) si u mne zapomněl knihu Dívky, které miloval ( Jonathan Nasaw, Brána 2009, překlad Tereza Senjuková). Jo, je to brak s agentem FBI a psychopatem, a asi si nezaslouží nějakou extra péči. Ale když postava vytáhla z kuchyňského šuplíku cepín a šla s ním otevřít zámčené dveře, dost mne ta představa pobavila.

Pro střelce pak tři další perličky:
    "Dvojitý střelní mechanismus [SIGu 226] je ale rychlejší [než "Glock 40"*]. Předpokládám, že po nich vždycky můžu střelit dvakrát."
    "SIG byl sestrojený tak, aby střílel s kohoutkem dole a zásobníkem v komoře. Těžká spoušť sloužila jako pojistka."
    (O Glocku) "Rozhodla se mu také přinést jednu z nových pušek. Tu velkou."

*Výrobní řada Glocku sice končí modelem 39, ale budiž, zbrani v ráži .40 bych klidně Glock čtyřicítka říkal...
    VANEK
    VANEK --- ---
    QUARTZ: Spíš otrockého, ne-li falešně přátelského.
    QUARTZ
    QUARTZ --- ---
    Lidovky/ČTK: V měřitelných hodnotách ale pod tlakem gravitace vykazovaly (gyroskopy) minutové změny, což Einsteinovu revoluční teorii potvrzuje.

Zase jedna oběť doslovného překladu...
    Americký satelit potvrdil Einsteinovu teorii relativity
    http://www.lidovky.cz/americky-satelit-potvrdil-einsteinovu-teorii-relativity-pnf-/ln_veda.asp?c=A110504_215818_ln_veda_ana
    KAREN
    KAREN --- ---
    [Kramble] vlastně znamená z francouzštiny zapečený...

orly? )))

Tescoma s chutí - Rebarborovo-jablečný crumble - Voyo.cz – Videoportál s jedinečnou nabídkou filmů a seriálů
    http://voyo.nova.cz/multimedia/napistenam/tescoma-s-chuti-rebarborovo-jablecny-crumble.html
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    WITTGENSTEIN: Ani ne tak těžké jako to spíš zdržuje a pokud překladatel VÍ, tak se přece nebude se slovníkem obtěžovat, to by urazilo jeho znalosti.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    HADRADAR: Inu, asi ČTK. Ovšem Česká televize nezaváhala a překládá to jako "přelomový úspěch".
    HADRADAR
    HADRADAR --- ---
    WITTGENSTEIN: Zrovna jsem to sem chtěl hodit z aktualne.cz - jsou to samí profíci :))
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    "Momentous achievement" překládají na Novinkách (v souvislosti s výrokem GWB o Usámově smrti) jako "momentální úspěch". A nahlédnout do slovníku je TAK těžké...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam