• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    Narazili jste na zajímavé příklady, které vyplodili někteří lidé a které jsou spíše k zasmání?
    Hoďte je sem. Pokud možno, uveďte původní i přeloženou verzi (a nekdy radeji asi taky spravne prelozenou verzi ;)).
    rozbalit záhlaví
    FIN
    FIN --- ---
    SONA1: tím ti ohleduplně a taktně chtěli sdělit, že v některých částech světa jsou lidská práva ve hvězdách...
    SONA1
    SONA1 --- ---
    Dnes zprávy na Radiožurnálu, Sýrie: "podle Observatoře pro lidská práva..."
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    VANEK: No co. Construction Chief postaví šibenici a executioner zařizuje zbytek. Správná dělba práce.
    SILENT
    SILENT --- ---
    VANEK: jo, vsecky tyhlety "production and supply of technologycal units" spolecnosti...
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    VANEK: Pěkný :-))
    VANEK
    VANEK --- ---
    Contacts
    http://www.antaresazv.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=5&Itemid=11&lang=en

Company people
    Ing. Viteslav ZEDEK - executioner
    Jiri SOUSEK - construction cheaf
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    CLAVEN: hlísty? nikdy...
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    VANEK: blblisty niekedy nieco prelozili dobre?
    VANEK
    VANEK --- ---
    mOHL by někdo konečně Dolejšímu vysvětlit, že ve
    Cornell West a podvod jménem Obama
    http://www.blisty.cz/art/58722.html
    fakt nejde "And a sister hollered in the back" překládat "A sestra křičela nazpátek".
    ELWARA
    ELWARA --- ---
    Juchů, našla jsem staré sešity s Johnem Sinclairem! :-D Ten němecný originál musí být hodně výživný, ale ten překlad je ještě lepší! Moje nejoblíbenější vychytávky jsou věty zakončené "..., nebo?" a formulace "A přitom by tak rád chtěl, aby se jeho žena usmívala" Priceless...
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZIDANE: Jsi to nečet? A suicide, as in The Virgin Suicides.
    SILENT
    SILENT --- ---
    JESSIEATREIDES: a nejen marxistickem, zkratka nations je mnohem specifictejsi a uzsi slovo. peoples je zkratka velmi pravdepodobna forma v kontextu transparentu, i kdyby byl treba pravicovy (i kdyz je fakt, ze u levicoveho to bude jeste "proflaknutejsi")
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ZIDANE: v marxistickém kontextu se mnohdy hovoří o "peoples". do hlavy nikomu nevidíš.
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    ELWARA: Já si to myslím taky, že věděl, že v angličtině se množné číslo tvoří přidáním S, někde našel "people" a flákl k tomu "s" a bylo, protože mu nějaká výjimka byla fuk.

VANEK: Proboha. Co byl originál, resp. jak k tomuhle došli?
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Ako hovori kolega FIN, Grecko je krajina, kde civilizacia uz bola.
    ROBERT_PILCH
    ROBERT_PILCH --- ---
    JESSIEATREIDES: Blbost. Mám řecké příbuzné v Soluni a setkával jsem se se vzdělanými Řeky. Ještě větší hrůza než středoškoláci doma v Ostravě, a to už je co říct.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    CHRISTOF81: i spousta narodu :-)
    CHRISTOF81
    CHRISTOF81 --- ---
    JESSIEATREIDES: lépe anglicky než Češi umí spousta lidí :)
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ELWARA: Řekové z velkých měst umí lépe anglicky než Češi. Jen tak mimochodem.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Tak preladime: Na Prime prave ted Jak na vec. "Nechci stravit vanoce mezi sebevrazdou a jejim potomkem."
    ELWARA
    ELWARA --- ---
    CLAVEN: já bych spíš tipla toho Řeka, podle mě jsou mu jiné národy úplně ukradené a anglická gramatika taky, jenom se trefil do existujícího slova...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam