• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    SILENT: njn, cestina a nedostatek zdroju, plus zadne rucni doladovani protoze proc...
    preklady mezi pouzivanejsimi jazyky jsou vetsinou
    jakztakz pouzitelne (mysleno skoro srozumitelne)
    SILENT
    SILENT --- ---
    SHIGORBIRDMAN: ma nejak malo statistiky
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VANEK: Díky! Já furt přemýšlela, co by to mělo být. Tohle dává mnohem větší smysl :D
    VANEK
    VANEK --- ---
    QUARTZ: Za prvé, jak z toho obrázku snadno nahlédneš, není to dnešní text; za druhé, jak snadno ověříš na netu, správně tam má být "frown".
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    SILENT: nasel podobnou frazi v nejake basnicce a tak ji zkusil prsknout... bing (afaik) "funguje" stejne jako google na principu statistickeho zpracovani dat

QUARTZ: tohe je "chyba" facebooku, ktery ted, kdyz dospeje ze vidis neco v jinem jazyce, nez povazuje za tebou znamy, nabizi moznost prelozeni.
    QUARTZ
    QUARTZ --- ---
    MADIETTA: tohle je podle mě fail zadavatele, na květnatém popisu si vylámou zuby všechny automatické překladače. Apropos, zrovna "crown down upon" bych v dnešním textu považoval za dost atypický výraz.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SILENT: asi tam byl(a)
    SILENT
    SILENT --- ---
    MADIETTA: google neni o mnoho lepsi:

Mezi drsných vrcholů, které se koruna na průsmyku Borgo, rozpadající se nacházejí hrady minulého věku.

Jen by me zajimalo, z ceho soudi Bing na ty Nubijce...
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    MADIETTA: to je jeste pohoda.... takovy slovensky text prelozeny bingem / bingou do cestiny je teprve to prave :)
    HINTZU
    HINTZU --- ---
    MADIETTA: takový microsoftí produkt. Variace na google translate.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Kdo nebo co je probůh Bing? Řekněte, že je to program.

NELLAS
    NELLAS --- ---
    Hm, a ještě jsem si vzpomněla na perlu z GPSek.. která je způsobena očividně překladem pomocí nějakého překladatelského programu... ve hře wherigo se načítá tzv. cartridge (což je hra samotná). GPS zásadně "otvírá náplň do tiskárny" a "ukládá náplň do tiskárny".
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    HATOR: Minerwa se nacpe vsude. (Sorry za trapny humot)
    HATOR
    HATOR --- ---
    RIP: Tvrdí wiki, že je tam jen Minerva a sedm svobodných umění, plus ta Uměřenost uprostřed. Ale možná se tam Venuše někde schovává mezi uměním :)
    IDLE
    IDLE --- ---
    To mi připomíná jeden můj postarší úlovek: http://idle.mysteria.cz/moje/druhy.gif
    MATEJCIK
    MATEJCIK --- ---
    to mi jedna androidí aplikace nedávno při stahování jakýchsi dat zahlásila "Nakládání..."
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    V jistém účetním systému.... lze přenášet některá nastavení z jedné databáze do druhé... při zvolení této možnosti se systém zeptá, zda má případná duplicitní data ponechat nezměněná, či zda je má "občerstvit" :D
    VANEK
    VANEK --- ---
    Recording can be downloaded only by those, who asks for. This restriction is because copyright. Law says, that man have to ask for himself.
    :: projekt DVBgrab ::
    http://dvbgrab.sh.cvut.cz
    VANEK
    VANEK --- ---
    Ze spamu na http://podnajem24.com :

U nás můžete ponouknout slevu z nájemného,
    a tak se můžete přihlásit více zájemců.

Ano, provozuje to firma ze Štúrova; slovakismů je tam ještě spousta, ale už ne takhle hezkých.
    RIP
    RIP --- ---
    PAN_SPRCHA: No, není vyloučeno, že ta Venuše tam někde je, kromě té Uměřenosti v prostředku je další půltucet mytologických postav na okraji mísy, ale ani stránky Winbledonu v popisu trofeje neuvádějí, které konkrétně to jsou :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam