• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    VANEK: Uh... to vypadá příšerně dokonce i bez znalosti originálu. Nepřekládalo to duo Sichinger? Že by taky expandovalo na nové trhy...
    VANEK
    VANEK --- ---
    MARCELEK: "Podmínkou smlouvy bylo, že Steve a jeho inženýři smějí navštěvovat společnost Xerox PARC, což mělo vliv na změnu odvětví."

Jako jestli tohle chce Práh fakt vydat, tak má zaručený Skřipec dva roky po sobě.
    MARCELEK
    MARCELEK --- ---
    Společnost natolik oplývala penězi, že neměla žádný zdravotní plán. Klasická novinkařina, k tomu není třeba nic dodávat...

Zlaté časy Applu? Každý zaměstnanec létal první třídou, zatímco Jobs nosil sandále | byznys.ihned.cz - Lidé
    http://byznys.ihned.cz/lide/c1-54895230-zlate-casy-applu-kazdy-zamestnanec-letal-prvni-tridou-zatimco-jobs-nosil-sandale
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    DAVIDOWITCH: Tak nějak bych to přeložil taky. Prostě něco ve stylu: "Dynamit, kyanid... co s tím, vždyť toho máme fůru."
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Ja to chapu ve smyslu "proc to vubec tahas, jako by nam tyhle veci mohly dojit..."
    MVEK
    MVEK --- ---
    VEETUHS: Hm, dík, ale tak to si pak nějak neumím přeložit už vůbec.
    VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    MERLKIR:
    MVEK:

MORTICIA
    Unpacking. Let me.

FESTER
    It's all right... I can do it...

MORTICIA
    Crowbar... Dynamite... Cyanide... Fester. As if we'd run
    out. Good night.

FESTER
    Nosy little brat... Who's there?
    MERLKIR
    MERLKIR --- ---
    MVEK: spíš je pobavená představou, že by jim měl dojít dynamit. ;) (run out of (dynamite))
    MVEK
    MVEK --- ---
    Nepamatuji si na kontext.
    MVEK
    MVEK --- ---
    BORGDOG: No, možná je to to nejlepší z toho filmu, vždycky mi přišlo, že z toho udělali takový paskvil, přitom černobílý seriál měl jistou atmosféru, tohle byla taková parodie satiry/komedie...

MIFKAL: Co to má znamenat? Něco jako: "Dynamit? Festře, to jako, že nám došli možnosti?"
    MIFKAL
    MIFKAL --- ---
    BORGDOG: Ano, ano, ještě horší je
    "Dynamite? Fester, as if we'd run out."
    "Dynamit? Festře, jako bychom utíkali."

to mě již v mých deseti letech zasáhlo tak, že si to doteď pamatuji :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    Tohle nicméně doporučuji... Wednesday v češtině je jen slabým odvarem a některé ty hlášky jsou zničující.

The Best of Wednesday Addams (Christina Ricci) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=kUG7iGqKiZU
    IDLE
    IDLE --- ---
    BORGDOG: Koneckonců spousta světabolů se dá řešit tak i tak. :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    Ach jo, ty překlady filmů...

"She's at that stage in her life where she only has one thing on her mind." - "Boys?" - "Homicide."

"Wednesdey je právě v tom věku, kdy dívky myslí jenom na jedno." - "Chlapce?" - "Zkázu lidstva."
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    VANEK: open source preklady byvaji roztomile.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Radosti SW překladů a opensource k tomu: právě jsem si v Thunderbirdu 10.0.2 (nebo snad v Lightningu 1.2.1) založil úkol. Vybral jsem z roletky Opakovat: "Každý pracovní den" a dost mě překvapilo, že v přehledu teď vidím "opakování: Occurs každý víkend effective 1.3. ..." Že by prostý překuk z weekday?
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    ALDARION: Nevim jak to maji v Koreji, ale u nas bych se neceho takoveho bal - "mleko tucne jako zakony" by v nasi zemi bylo maslo.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ZIDANE: možná to chtěl nějak odlišit. v brazílii mají cca. 8 různých policejních složek.
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    Záhadná 50kilogramová koule spadla na brazilskou vesnici – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/koktejl/260268-zahadna-50kilogramova-koule-spadla-na-brazilskou-vesnici.html

Objekt zabavila armádní policie

Zajímalo by mne, co se autorovi nelíbí na termínu "vojenská policie".
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Zážitky z National museum of Korea, aneb korejská speciální přísada do kávy: "Law fat milk"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam