• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    TOOMIX: Je to restaurace hned u metra Hradčanská, sám jsem si to fotil.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    nalezeno na FB pořoadu Peklo na talíři, jméno té české restaurace bohužel chybí...

NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    lehký offtopic (perličkou bude, pokud se mi to podaří převést do češtiny tak, aby si toho nejmenovaný nevšiml)

Dej volovi funkci aneb Mrdej češtinu do prdele
    (z projevu k nadaci starající se mj. o pozůstalé po zaměstnancích)

A už vůbec nelze popsat, s jakým citem a vzpomínkami jsou děti vázány ke svým již nežijícím otcům, ani to, jaký i ve jménu piety k nim žijí plnohodnotný život. Mají vesměs výborné studijní výsledky a jsou svými matkami ve vší skromnosti skvěle vychovávány. Často při svém rozhodování uvažují a ptají se sami sebe, jestli by to tak táta chtěl, či zda by s tím či oním souhlasil...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KID_MCHUTT: To si taky právě pokaždé říkám... :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    NELLAS: třeba je to přesně ten legendární průvodce o kterém se vyprávějí všechny ty příběhy o průvodcích ve kterých není zmíněno jméno :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MVEK: Taky. Hůl, palice nebo kyj. Prostě něco, čím se dá pořádně praštit :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MADIETTA: To mi připomíná toho chlápka na Staromáku s cedulí, která zní přibližně "The English Tourist Guide".
    MVEK
    MVEK --- ---
    Myslel jsem, že club je kyj, ale možná mě fantasy hry mystifikují.

Ale tak členy často neumí ani domorodci. Sám si někdy musím dát znovu "kurz".
    ROBERT_PILCH
    ROBERT_PILCH --- ---
    FIN: To jsou golfový hole. Vary, ne?
    FIN
    FIN --- ---
    MADIETTA: 5 vobušků za cenu jednoho, to je dobrý
    SILENT
    SILENT --- ---
    MADIETTA: to je jen hustoprisnej spelling, kterej ma nemeckym turistum hlasat, jak je restaurace levna
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Nápis na Karlových lázních: 5 CLUBS FOR PRICE OF THE 1.

Si nemohli najít aspoň někoho, kdo se na střední škole naučil členy?

A naproti restaurace PHENIX Restaurant, všechny nápisy a menu v (dejme tomu) angličtině. Písmenko O bylo vyprodaný?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUENDULUIN: Já si furt říkala, co tam je divného, že se to ani jinak a lépe přeložit nedá... dvě minuty mi to trvalo :D :D
    IDLE
    IDLE --- ---
    QUENDULUIN: Klasika. :)
    QUENDULUIN
    QUENDULUIN --- ---
    Tohle na mě vykouklo včera při skenování:

ALADAR42
    ALADAR42 --- ---
    ZIDANE: Kdyz se tomu nedivis, tak proc to komentujes? :)
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    VANEK: Jde-li o "předseda rady ministrů", tam to asi narazilo na problém "aby se to vešlo do pusy"

TOOMIX: Ježíš, jedním monotónním hlasem a ještě tupé otrocké překlady ala "vyraž mu všechny zuby" - "já to zkusím" - i já jako amatér bych řekl "zkusím to", protože čeština často využívá nevyjádřený podmět...ale co se divit, tehdá to tak bylo.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    tedy to dobře ochcali :)

Rocky 4 rychlodabing VHS 80s - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=3k8pvkGonb8
    MICKK
    MICKK --- ---
    ZIDANE: předsedu rady ministrů byl vlastně premiér
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZIDANE: Škoda, že to nikdo neřekl autorům http://en.wikipedia.org/wiki/Premier_of_the_Soviet_Union . Akorát ho možná měli překládat drobet jinak - viz třeba http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10132488909-pred-25-lety/211411000110503/titulky/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam