• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    MADIETTA: prominte prominte me to vůbec nepřemejšlí - co je teda warm heart ?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MADIETTA: Přitom to překládal Tomáš Vrba, povětšinou z knižního překladu svého otce Františka Vrby...
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    MADIETTA: Ajvaj, málem jsem si taky naběhl. Zákeřné! :-)
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    ja som si všimol v titulkoch tiež pár hlúpostí a jeden vyslovene brutálny kopanec (nejaké nepochopenie idiomu), ale bohužiaľ som si ho nezapísal a už si ho nepamätám...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Tak čerstvě z titulkovaného Hobita: podvakráte je zmíněno, že Bilbo má ze všeho nejraději své "laskavé srdce" (warm hearth).
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TOOMIX: "Jam yesterday, jam tomorrow; but no jam today." ;)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    už týden to máme na koleji dole na vchodě :))

ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    NJAL: Ono i to "teď já mám..." zní jako kdyby to překládal nějaký Rus. Podle ignorace možností nevyjádřeného podmětu poznáš Rusa či podobné národy, které nevyjádřený podmět nemají.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    "He tent" je vyborny :)
    QUENDULUIN
    QUENDULUIN --- ---
    Vzpomněl jsem si na jeden "parádní" anglický text, který jsem jednou dostal k opravě. Českou předlohu jsem neměl, kolikrát mi dost trvalo, než jsem pochopil, co tím autor zamýšlel, ale nakonec jsem na to přišel! :-D

"Attention is denied to the experimental results ..." -- Pozornost se upírá na experimentální výsledky ...
    "He tent for instance value necessary for ..." -- Stanoví například hodnotu potřebnou k ...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    WITTGENSTEIN: Doufám :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    PATISLAV: IMHO jen shoda jmen.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    lehce prekvapene koukam, ze ceska wikipedie tvrdi "Railgun (elektromagnetické kolejnicové dělo též známá pod zkráceninou kolejovka)".
    S kolejovkou jsem se teda nikdy nesehnal.... a taky bych pouzil EM pusku, nebo nejakou variantu
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    RIP: No, a co bylo špatné na tuším EM pušce?
    RIP
    RIP --- ---
    BORGDOG: Ani mi ji nepřipomínej, sviňu. Měl jsem ji ve Velkém U od Stephensona a radši si nechci pamatovat, jaký běs jsem tam vrazil z těch několika možností, které mi vzdělanější kamarádi navrhli in absentiam krátkého ustáleného českého termínu :-(
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    SHIGORBIRDMAN: Železniční puška byla v jedné verzi dabingu Likvidátora - tuším, že v jiné pak pro změnu "vlaková puška." A je tím míněna zbraň vystřelující projektily pomocí elektromagnetické síly.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    JESSIEATREIDES:
    RIP: Což je jinak moudrá a skromná dáma, jinak též předsedkyně klubu Za starou Prahu. Nechce se mi věřit, že by takováto bota byla výsledkem čehokoliv jiného než chvilkového zatmění smyslů.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SHIGORBIRDMAN: Dyt jo. Ale predstave, jak se John skrz mrakodrap tahne s Dorou, se uz chichotam pul hodiny :)
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    Njn, ale to by to nesmel byt http://en.wikipedia.org/wiki/Railgun :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam