• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    VANEK
    VANEK --- ---
    RINVIT: (Adblock už umí blokovat i sponzorované posty v hlavním feedu? To bych měl zvážit...)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    AKAM: Trick or treat!
    RINVIT
    RINVIT --- ---
    VANEK: Já si snad kvůli těmhle perlám vypnu adblock...
    AKAM
    AKAM --- ---
    Lidovky.cz: Zajímáte se o českou historii? Je v ní něco, co vás zaujalo?
    Mám rád hlavně slovanskou historii,ale české dějiny také. Je nezbytné znát celý příběh. Dívčí hrady, slovanské barbary, migraci, panslavismus, neúspěchy Marxových myšlenek. Před sto lety navíc, byli přistěhovalci v Americe špatně léčeni - kvůli pseudovědě eugenice. To je také velmi zajímavé.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Kam se hrabou strojové překlady, takhle má vypadat FB reklama:

Je extrakt ze zelené kávy č. 1 pro spalování břišního tuku?
    "Zvláštní zrnko pálí tuk!"
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    MOOBY: To je námět na takový slah, až nemám rád svou barvitou představivost... :)
    MOOBY
    MOOBY --- ---
    Xerxes ke zrádci Sparťanů Efialtovi: "Obejmi mě jako svého vládce a boha" (dnešní biják 300: Bitva u Thermopyl).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Amanda Palmer – Aby som sa na pódiu stala sama sebou, trvalo mi to celý život
    http://www.musicpress.sk/...niekedy-si-myslim-ze-som-stravila-cely-zivot-aby-som-sa-stala-sama-sebou

Čo pre vás znamená performancia? Čo sa snažíte pri nej dostať na povrch?

Amanda Palmer: “Nie som charakter."
    HATOR
    HATOR --- ---
    SHEALA: A ne snad? Pokud si ji teda stačíš uvědomit :D
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    RIP: připomíná mi to, jak psychologové rádi překládají delusions jako deziluze, i když mají po ruce kontext, a jsou schopní přeložit že mezi příznaky schizofrenie patří deziluze.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    BORGDOG: Holt konkurence...
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    Asi to nepatří úplně sem, ale vhodnější jsem nenašel - originální pyrotechnický speciál. Vysaje z klávesnice i skákavou Betty. :-)

http://www.levnezbozi-vsehodruhu.cz/fotky7142/fotos/_vyr_798USB-mini-vysavac-3.jpg
    FIN
    FIN --- ---
    RIP: něžně ubičovat k smrti navoněnými růžovými tkaničkami do bot.
    PES
    PES --- ---
    RIP: co to bylo? Neumí jinak popsat fanatický stranický boj? ;-)
    RIP
    RIP --- ---
    V redakci tohoto listu přijímáme návrhy na nejsadističtější tělesné tresty pro zahraničního zpravodaje v USA, který si i přes to, že ta pakárna kolem rozpočtu zuří už pár dnů, a přesto, že se jedná o jeden z klíčových termínů americké vnitřní politiky, stále myslí, že "partisan" znamená "partyzánský".
    RINVIT
    RINVIT --- ---
    Jinak pobavila mě i mobilní aplikace iNyx, která píše "Táhni pro aktualizaci" (miněno prstem, ale stejně)...
    GIINGGER
    GIINGGER --- ---
    RINVIT: Nj, budme radi ze zatim nikoho nenapadlo prekladat treba nazev filmu "Kick-ass" jako Nakopavac nebo tak :))

A diky za pripomenuti tohohle, na to jsem chtela jit do kina :D
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    BOUCHI: to je velmi kvalitni :D
    RINVIT
    RINVIT --- ---
    GOBERS: Já ti věřím, ale odkaž mě prosím na jediné dílo české literatury, kde se používá jinak než jako kalk anglického "to kick ass". Protože je trochu rozdíl říct "Mám chuť dneska někomu nakopat zadek" a tímhle:

Obama ví, že má BP kvůli ropě v zálivu "nakopat zadek" | EuroZprávy.cz - Aktuální události z domova i ze světa
    http://zahranicni.eurozpravy.cz/amerika/10057-obama-vi-ze-ma-bp-kvuli-rope-v-zalivu-nakopat-zadek/
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    RINVIT: Hele, zrovna nakopat nekomu zadek ve smyslu porazit ho znam odjakziva.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam