• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    Narazili jste na zajímavé příklady, které vyplodili někteří lidé a které jsou spíše k zasmání?
    Hoďte je sem. Pokud možno, uveďte původní i přeloženou verzi (a nekdy radeji asi taky spravne prelozenou verzi ;)).
    rozbalit záhlaví
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    ROBERT_PILCH: Protože to vypadá líp, stejně jako "magnézium", kdo potřebuje nějakej hořčík?
    ROBERT_PILCH
    ROBERT_PILCH --- ---
    SALVATOR: Jasně. Stejně jako multivitamínové přípravky a minerálky mají kalcium, protože obyčejný vápník jim není dost dobrej. :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    No já nevim, ale peprmintovej čaj se vedle mátovýho na pultech občas vyskytuje...

SARGO
    SARGO --- ---
    GAARQ: To je ze života.
    Ale říkala jsem si, že tady by to mohlo obecenstvo ocenit. ;-)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    SARGO: wtf? čeho je to překlad?
    SARGO
    SARGO --- ---
    "Mátový čaj nemám, dáte si peprmintový?"
    PES
    PES --- ---
    ROBERT_PILCH: no jo, ale tohle bylo natvrdo takhle přeložené v tom dabingu - vyrazilo mi to dech, když to hlas dabéra pronesl souběžně k anglickému názvu na obraze...
    ROBERT_PILCH
    ROBERT_PILCH --- ---
    PES: Opět nezbývá než připomenout překlad polského TV programu v ostravském tisku. Na TVP 1 dávali "Cinderelasovy stříbrné pantofle"...
    PES
    PES --- ---
    Přitom třeba v TV programu na SMS.cz je to přeloženo neutrálně dobře, ale slyšet to přímo na začátku z TV...
    Jack - zabiják obrů / Jack the Giant Killer (2013)
    http://www.sms.cz/film/jack-zabijak-obru

VANEK
    VANEK --- ---
    To je jak když Jáchym Topol přeložil indiánský kmen Killer Whales Zabíječi velryb.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PES: No, na prvni pohled je docela obycejny...
    CHINCHILA
    CHINCHILA --- ---
    PES: tomu rikam skokan roku :-)
    PES
    PES --- ---
    TV Barrandov - "Jack The Giant Killer" přeloženo jako "Gigantický zabiják"
    PES
    PES --- ---
    SHIGORBIRDMAN:

/POZOR - SPOILER/

jo, mají - lidé v první kapitole (pak se dohádají a na 2 knihy polovina lidí zmizí někam do pryč) a Atevi se mezi tím (s info o technologii od lidí z časně průmyslové éry šmrncnuté trochu inspirací v JP a trochu gangsterkou) dopracují na orbitu...
    Ale mezi tím NUDA - samé politikaření, podvádění, podrazy, úskoky - výdrb s druhým velvyslancem (velvyslankyní)...

No to si raději znovu přečtu Kukaččí vejce (byť mi tam ten konec přijde strašně urychlený a rychle zakončený), než trpět u Atevi ;-)))
    TRPASLICE
    TRPASLICE --- ---
    GOBERS: Nene, to byla taky FHS ;) Prostě překlad fj-čj, dali tam francouzský překlad Malinowského "Argonauts of the Western Pacific" a prostě ne každý uchazeč slyšel o klíčových slovech jako "kula", takže prostě překládali text o sociální antropologii tichomořských měkkýšů, no :D
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    PES: maji kosmicke lode :D casem :D
    RIP
    RIP --- ---
    Bylo to do obou :-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    HRAFNAIN: Nebylo to do polární záře? :)
    PES
    PES --- ---
    SHIGORBIRDMAN: Atevi? Já ti ani nevím co je na tom SF. Kdyby ti ebenoví obři nebyli tak vysocí, tak se to klidně mohlo stát "dobrodružstvím velvyslance v banánové republice" ::L
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    TYRKYS2: PAX paprskem vrytý do měsíční plochy?
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    TYRKYS2: No bodejť bys v řeckých bájích našla bohyni Pax, když je to bohyně římská. To je jako kdybys tam hledala např. Jupitera nebo Minervu ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam