• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    VO_D_KOLEK
    VO_D_KOLEK --- ---
    VO_D_KOLEK: Česky jsem z toho moudrej úplně stejně: Mimořádnost před trasou spojení v úseku Praha hl.n. - Praha-Smíchov.
    Budu to považovat za manýru ČD, asi jako hlášení o služební koleji.
    VO_D_KOLEK
    VO_D_KOLEK --- ---
    SULTHAN: No fakt! Díky. Dřív to ale fakt nešlo.
    A ne, normální chování to rozhodně není.
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    VO_D_KOLEK: (offtopic) - To, ze mobilni aplikace neumoznuje zmenit jazyk je standardni a bezne chovani. Krome toho, ten jazyk zmenit jde :)
    VO_D_KOLEK
    VO_D_KOLEK --- ---
    Idos: Exception before connection route in section Praha hl.n. - Praha Smíchov.
    (I spojovník místo pomlčky je autentický.)

Jsem rád, že se mě úsek netýká, nevěděl bych, co si s informací počít.
    (Aplikace neumožňuje zvolit jiný jazyk, než jaký používá telefon – to je samo o sobě perlička.)
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    EDERA
    EDERA --- ---
    Včera v TV dokument National Geographic o tučňácích. Na obrazovce nápis SPRING, hlas na pozadí "Skok". Bezprostředně následuje text o jaru na Antarktidě. :-O
    MVEK
    MVEK --- ---
    Do výkazů si máme dávat určitý kód třeba pro obecné neprojektové meetingy nebo "Network outrage" podle tuším španělsky mluvící osoby, která ty instrukce v angličtině vyplňovala.

Je pravda, že docela často mám pocit, že se síť vzbouřila a zlobí nahodila naštvaně...
    MVEK
    MVEK --- ---
    Škoda, že překladač vynechal "pop-up", mohlo by to být zajímavé, třeba, že Poláci jsou pod napětím a okamžitě vystřelují.
    Gloglo jinak tedy nabízí pro "Poles pop-up immediately", že Poláci okamžitě vyskakují. Pro jiné podměty nabízí též sloveso "objevit se". A v některých případech mi to slovo také vynechal, takže asi víme, který překladač byl použit.
    SID311
    SID311 --- ---
    SID311: ("někdo podobný" předpokládam znamená automatický překladač)
    SID311
    SID311 --- ---
    JAEN: Turkům to asi překládal někdo podobný: "Polonyalılar" asi nebudou tyčky :D
    JAEN
    JAEN --- ---
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    JAEN: Skoro bych čekal, že Poláci budou spíš pod parou.
    "Poles are under tension and...?"
    JAEN
    JAEN --- ---
    POZORNOST!
    Riziko poranění
    Poláci jsou pod napětím a okamžitě.
    Prosím, buďte opatrní při otevírání a skládání.

(Ac se to na prvni pohled nezda, jedna se o varovani z navodu k sestaveni samorozkladaciho stanu...)
    VANEK
    VANEK --- ---
    CLAVEN: Já to jenom doplním o originál (ten dokonale zabitý vtípek s příslovci!!!):

... The kid doing the announcing sounded about eleven and like he was having the time of his life.
    Down at the very bottom of the dial she found a boys’ choir singing “O Come All Ye Faithful” and stopped to listen, and at some point she realized she was crying. She had not wanted any of them to die. Not a single one, and it didn’t matter how hard it had been to live with them.
    When the song faded out, a woman began a report, “Today in Blessings.” It was news, of a sort. She said word had come in that J. K. Rowling, author of the godless Harry Potter novels, had been killed by firing squad in Edinburgh. Her execution had been televised on what remained of the Web. She was scribbled all over with the devil’s handwriting and had used her money and status to protect and transport others who were sick. When offered the chance to ask forgiveness for her many sins—deluding children, hiding the contaminated—she scorned the opportunity and said she would not apologize for a single adverb. The announcer accounted it a blessing that she would burn eternally in hell, praise Jesus.

A jméno: Bartlová, Adéla.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    I'll just leave this here

LAZARIUS
    LAZARIUS --- ---
    HADRADAR: tak i crunchy bych v češtině viděl spíš jako nakřáplý než vyloženě křupavý
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    ne, ctyrlistek v brne. docela me to pobavilo, kdyz jsem si predstavil, jak prase spatne odpovedelo v dotazniku a skoncilo v burgeru :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Tam mají vlastně "poullet beef", ať je to co je to.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SHIGORBIRDMAN: Motoburger v Holešovicích? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam