• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    Narazili jste na zajímavé příklady, které vyplodili někteří lidé a které jsou spíše k zasmání?
    Hoďte je sem. Pokud možno, uveďte původní i přeloženou verzi (a nekdy radeji asi taky spravne prelozenou verzi ;)).
    rozbalit záhlaví
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    PISKVOR: Na tebe si dám pozor taky, "transit" je krůček i k "transport".
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ATUARFIK: Já bych napsal "transit," což je jen krůček k singapurskému dopravci SMRT, a ejhle! ;)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    NELLAS: Já té východní Asii nevěřím. Zrovna tuhle jsme po třech týdnech povídání o sdělovacích prostředcích dělali cvičení na kolokace, všichni měli u slova "mass" odpověď "media", a taková subtilní čtrnáctiletá Japonka bez zaváhání napsala "murder". :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ATUARFIK: Já myslela, že na to jsou spíš Němci (I want to cook with you).
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    NELLAS: Co tak znám Korejce... třeba to není perlička. :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Reklama na FB:

"‍♀️Let me introduce Our winter season menu 'Eumoktang'
    This soup is representative Korean winter food.⛄
    The best way to eat 'Eumoktang' is with soju!✨
    Who wants to try?
    @ tag someone you wanna eat together."
    VANEK
    VANEK --- ---
    RIP: Proto jim to autoři dialogů mají psát foneticky, ne?

NELLAS: Jen jako u nás sluníčková.
    RIP
    RIP --- ---
    Čelisti / Jaws • Dabingforum.cz
    https://dabingforum.cz/viewtopic.php?f=3&t=962
    Kromě souhlasu s komentáři k tomu dodejme, že ten nový dabink a překlad zrovna poslouchám kulisově z vedlejší místnosti a dabér, který hraje oceánologa a vyslovuje druh žraloka "glaucus" s "c", by zasloužil.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VANEK: Hmm, není duhová nálada v Rusku zakázaná?
    VANEK
    VANEK --- ---
    Dobrovolníkům
    http://www.freshff.cz/cz/volonteram-cz.html
    Vítáme vás jako dobrovolníka a součástí našeho filmového týmu "Fresh Film" na festivalu moderního ruského kina!

Волонтеру naskytne příležitost nejen setkat se stejně smýšlející lidi a získat nové zkušenosti v procesu interakce s námi, ale také strávit čas ve společnosti herců a režisérů.

Týden ruských filmů "Flash Film Festival", která se bude konat od 19 do 25 listopadu roku 2019 v Praze a Karlových Varech, před vámi bude stát jeden ze dvou úkolů: buď se setkat a umístit hosty, a to buď doprovázet během dne. Volba je na tobě!

Zdarma jídlo v jedné z centrálních restaurací Prahy v době konání festivalu, návštěva tří nejnovějších ruských кинокартин, deklarované v programu, a vyhlídky na další interakce s кинокомпанией "Fresh Film" pro samotné odpovědné волонтера - to vše se stane s tebou, pokud jsi se již rozhodl připojit se k nám!

Pokud vaše aktivita a výkon jsou bezkonkurenční, čekáme na vás!

Samotná aktivita je však následující:

Skupina dobrovolníků "setkání a ubytování" je zodpovědná za hosta od jeho příjezdu na letiště a před ubytováním v hotelu.

Doprovodný dobrovolník se každý den setká s hostem na recepci hotelu a doprovází jej na místo uvedené v programu. Během dne nebude místo samo. Ale samozřejmě, energetická rezerva a Duhová nálada jsou vždy u vás!
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    VANEK: Aktuální reklama úplně na všech internetech, už se bojím otevřít ledničku, aby z ní na mě nečuměl PK a tenhle scam.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Aktuální reklama na Nyxu (sorry, screenshot nedělám a on je to nějaký text + JS):

Lidé to děsí
    Tajné vyšetřování - Banky jsou šílené. Češi nyní mohou ztrojnásobit svůj příjem

Odkaz taky není špatný:
    https://klnet1.com/pojdme-zjistit-proc-jsou-banky-zblazneny-o-sve-posledni-investici-do-fintech/

Mimochodem, nedají se tyhle věci hlásit aspoň Nyxovi?
    HATOR
    HATOR --- ---
    E42: Jsem chvíli přemýšlela, jak dostali alkohol z tý vodky. ... No nic :D
    E42
    E42 --- ---
    Uf. Kdy se ty přívlastky Češi naučí? (Wifi Free Zone je klasika.)

NELLAS
    NELLAS --- ---
    PISKVOR: Ona mluví o chipsech (crisps), ale ten článek je americký, proto chips :D
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    VANEK: Mea ťulpa, to jsem nepostřehl.
    VANEK
    VANEK --- ---
    PISKVOR: Píšou sour cream and onion Pringles.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    NELLAS: Potato chips taky nejsou bramborové čipy, ba ani čipsy nutně ne.

https://english.stackexchange.com/a/53893/636

To bych avšak nehrotil: původní příběh vypadá britsky, ale převzetím do američtiny se to...komplikuje. Se jí vlastně ani nedivím, že to nechce moc jíst, když je to takový Schroedingerův pokrm.
    VANEK
    VANEK --- ---
    NEVADA_: A ještě jí sebrali S.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    NEVADA_: Já nad tím včera taky koumala a to jméno mi vůbec nepřišlo divný!
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NEVADA_: Ach tak, já jméno přehlédla, stydím se :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam