• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KETHAMINAPRAHA 4 - rozšiřte naše řady .)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Tak, ze by ten podchod byl konecne i realita?

AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MAWERICK: Nezabiješ. Pokud bude mít semafor na Brumlovce podobné cykly jako ten u Wenzigovy tak by přes něj muselo jezdit asi tak 3x víc aut než po Nuseláku aby se kolony dostaly k nájezdu z Jižní spojky
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    AXTHEB: a protoze nejsou vyresene nasledne komunikace, "nahradni trasy" (oruh atd) tak tim spolehlive zabijes D1/magistralu kazde rano tak cca od 0715 rano... good job :D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MAWERICK: Myslím že můj postoj k magistrále je z předchozích příspěvků jasný. Já bych první semafor udělal u sjezdu na Brumlovku.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    AXTHEB: proto by mely byt nejdriv vyresene okruhy... Protoze velka cast lidi po magistrale jede proto ze to jinudy proste nejde/je to neunosne dlouhe.

A jak bys ji teda mel resit? Zklidnit?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MAWERICK: Nic si nepletu. "Dopravní indukce je jev v dopravě, kdy nabídka nové kapacity spojení (například zprovoznění nové dálnice, sítě cyklostezek, pěší zóny, autobusové nebo železniční linky, mostu atd.) vyvolá nárůst poptávky po ní."

pokud dopravu zrychlíš nebo zajistíš větší plynulost, tak dosáhneš toho že po té silnici bude jezdit víc lidí, celkový čas přepravy se zkrátí jen naprosto minimálně, akorát ucpeš sjezdy. Čili v tomto případě přesuneš problém do centra, přesný opak toho jak bys měl dopravu ve městě řešit.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SINEAD: Já popisoval stav na fotografii. Že se nebude rušit ostrůvek je bod 4 z toho usnesení AXTHEB
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    AXTHEB: pletes si pricinu a nasledek... to co rikam ja ze umele zpomalovani dopravy nic nevyresi ani nicemu nepomuze... naopka pokud ji zrychlis nebo aspon zajistis vetsi plynulost tak se i tenhle jev zmirni...
    Ale opravdu posledni co chces je stojici auta...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    AXTHEB: jenze tz chces idealne zakopat magistralu v centru... Az po nuselak je sucasnej stav uchazejici/resitelnej... Pokud tam teda nenadelj ty voloviny co vymejslej...
    Tam je provoz relativne plynulej. Houstne az v centru
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    AXTHEB: Tak zrovna nastupni ostruvek na Paloucku jsem resila par desitek prispevku drive, ten se prej rusit nebude:)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MČ Praha 4: Usnesení rady - ke Koncepční studii Táborská/Na Pankráci
    http://www.praha4.cz/ke-Koncepcni-studii-Taborska-Na-Pankraci.html
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    HOBORG: Na Paloučku jde o posunutí zastávky, zrušení nástupního ostrůvku a zvednutí silnice (imho zhruba do stavu jako je Albertov ve směru z centra), to je docela velká změna.
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    IKI: nikdy jsem na podobny debate nebyl, bydlim blizko, tyka se me to primo. jsem proste zvedavej
    ten web znam, prostudovano snad mam. pokud vim tak tam doslo minimalne k ty zmene ze podjezd taborska-namesti hrdinu se zasypavat nebude
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    nacpat magistralu pod zem by bylo samozrejme super, ale asi nerealny, moc slozity, strasne drahy. pokud vim tak se o tom spekulovalo v oblasti muzeum-hlavak, ale i tam se to odlozilo

AXTHEB: tak jo, nasel jsem. dik
    tuhle stranku samozrejme znam, z vizualizaci to videt nebylo, ale je tam i tohle schema
    http://www.iprpraha.cz/uploads/psyo_gallery_album/32/800x800x0/411.png
    vzhledem k tomu ze tahle cas je pokud vic odlozena na neurcito, tak je to teda jedno, ale jo, tohle reseni mi dava smysl

jinak teda ty posouvaci obrazky 1-3 jsou neskutecnej podvod :) koncept zatacky pro setkavani obcanu s cirkusakem. tramvajova zastavka taborska prakticky beze zmeny /stromy na jare zezelenaj samy od sebe, na to neni potreba rekonstrukce. stolecky tam taky pres leto uz jsou, jen v zime se uklizej protoze o ne neni moc zajem

ale jo, bude treba hezky ze zasazej stromy i na druhou stranu
    IKI
    IKI --- ---
    HOBORG: A prostudovals pořádně, co se bude diskutovat? Mám zkušenost, že diskuze se točí POUZE kolem slajdů, který pořadatelé přinesou. Běda, jak se ozveš, že jejich pohled není úplný nebo chybný.
    Taky jsem viděla, jak se do plánů zakresluje, jak voda teče do kopce..
    Ten článek je z roku 2017, tudíž předpokládám, že se bude řešit to, co je SCHVÁLENO.
    http://www.iprpraha.cz/clanek/1649/spojnice-nusli-s-pankracem-zna-svou-budouci-podobu
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    AXTHEB: Je to pod Návrh koncepční studie
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    HOBORG: Z původních vizualizací http://www.iprpraha.cz/taborska čtvrté šoupátko, ten bílý pruh před soudem je tramvaj.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MAWERICK: Hele metro ani ne, jak mě nedávno upozornil Bídák. Ona ta magistrála hned u mostu zatáčí, takže by výjezd z tunelu mohl klidně být tam co je podjezd (Kongresová)
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    REDSNAKE: Cely zhavy prijedou. IMHO se s timhle proste musis smirit. Me taky nebavi furt svymu batoleti vydloubavat psi hovna z podrazek, a vysvetlovat mu, ze nema zrat vajgly. Ale nenadelam nic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam