TOPka je v Praze už dlouho (řekl bych od začátku) dost pochybná, v mnoha městských částech je to tak nějak pokračování ODS jinými prostředky, jen občas vynaloží nějakou snahu, aby okecali, proč se zrovna musí s tímhle šíbrem "konstruktivně spojit" a nechat mu projít nějakou levotu.
Vlastně mne to od nich překvapuje mnohem míň, než třeba chování Pirátů na sousední Praze 11, kde Piráti nakonec "konstruktivně" šli do koalice s ANO (včetně lokálního šíbra z devadesátejch Jiravy), ODS (3 trestně stíhaní zastupitelé z party "jihoměstské Palermo") a TOP-STAN. (I tady bylo pro lokální TOP-STAN nepředstavitelné hovořit o koalici s lokálními aktivisty, kteří jsou proti výjimkám z územního plánu pro developerské projekty a vlastně to napřímo uvedli jako důvod - moc mne tím nepřekvapili, je to konzistentní s minulostí i s tím, co se teď stalo na čtyřce.) A už je vidět, jak musí Piráti ustupovat svým koaličním partnerům a nějaké svinstvo prostě projde - vypadá to hůř a hůř.
Kdybych trošku víc nesledoval celopražské pirátské dění a neznal dost Pirátů, velice rychle bych se nechal přesvědčit, že to jsou kokoti a začal na ně taky nadávat. Takhle jsem jen smutný, že jim to prostě nejde...
Jo a taky jsem se těšil, že svou oscilaci mezi čtyřkou a jedenáctkou brzy a nadlouho zakotvím na čtyřce - asi tak do včerejška. Stěhuju se totiž do Krče a vedle je hezky zdevelopitelná louka (ta nad IKEMem), jeden z důvodů, proč jsem byl ochoten zamířit na takový venkov bez pěšky dostupného metra...