• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KETHAMINAPRAHA 4 - rozšiřte naše řady .)
    RUI
    RUI --- ---
    BAAL: Já spíš přemýšlel nad variantou, že zakroužkuju stranu a k tomu několik kandidátů z jiné strany (na čelních pozicích příslušné kandidátky). Chápal jsem to tak, že při takovémhle způsobu volby se nejdřív započítá hlas zakroužkovaným kandidátům, a pak se chybějící místa až do počtu volených zastupitelů zaplní kandidáty ze zakroužkované strany podle pořadí. Takže by nešlo o přeskakování v rámci kandidátky (které zní skutečně nepravděpodobně), ale spíš o podporu několika čelních kandidátů dvou různých stran. Je v tomhle nějaký háček?
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    Ok, tak v jeremenkově je místa na rozdávání. Dobře :)
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    ARMADA: však on to nemusí být zcela samostatný tramvajový pás, dá se to různě kombinovat s ostatní dopravou
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ARMADA: místa je tolik, kolik si ho uděláš, na D1 taky nebylo, a máme jí tu dneska přes celou čtvrť, a suprís suprís, je to spolu s jižní spojkou největší zdroj hluku, kterej v klidu strčí do kapsy všechny tramvajový zastávky včetně tý přestupní na karláku.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    ARMADA: ty auta ať si táhnou kam chtějí... potřeby většiny... V Jeremenkový je místa dost.
    BAAL
    BAAL --- ---
    RUI: No ono to křížkování v komunálu, sice technicky možné je, ale fakticky to uplně moc nefunguje viz globální spiknutí proti Jančíkoj na P5, kde stejně nakonec byl zvolen:)

"Přestože můžete na různých kandidátkách zaškrtnout v komunálních volbách i jednotlivé kandidáty, vlastně jim tím moc nemusíte prospět a i z tohoto „preferenčního“ hlasu pak těží často spíše lídři kandidátek. Zejména ve velkých městech je kroužkování spíše prospěšné straně než jednotlivci. Proč? K posunu na kandidátce totiž musí mít člověk nejenom velký počet preferenčních hlasů, ale zároveň musí získat nejméně o 10 procent hlasů více, než byl průměr hlasů na jednoho kandidáta této strany. Že se to stane je málo pravděpodobné, ne-li prakticky nemožné."
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    tramvaj na budějovické proč?
    teď končí na pankráci a imho ok

na budějovické parkují hromady aut = nebylo by je kam odsunout jinam
    noční linky autobusů jsou na budějovické pořešené docela dobře = když se picnu v centru, tak přes IPP jezdí tuším rovnou dvě linky
    v noci stačí hluk aut/autobusů, docela se to nese. tramvaj? děkuji, nene

argumentem "tramvají z budějovické na dvorce" mě diskutující obvykle rozveselí, protože ono od strže dolů jeremenkovou zrovna moc místa na tramvajový pás není :)
    RUI
    RUI --- ---
    BAAL: Taky jsem se nad tím zamýšlel a jsem rád, že volební systém umožňuje striktně nevybírat jednu stranu, ale kandidáty si částečně nakombinovat kroužkováním (v mém případě jde primárně o Piráty a Prahu 4 sobě).

SINEAD: Diskuzi o tramvajové trati tady asi nemá cenu otevírat, ale osobně mě mrzí, že se protažení prozatím zaseklo. Okolí Budějovické (Brumlovka) bude čím dál zahuštěnější obchodní/rezidenční čtvrtí a čím víc alternativ k metru bude k dispozici, tím líp (navíc tramvaj plní jinou funkci než metro - jde o přepravu na kratší vzdálenosti, často na "slepá místa" mezi stanicemi). Současný stav má do ideálu daleko - jet ráno nebo odpoledne ve všední den autobusy 118, 124, 170 (nebo nedejbože X-C při výluce metra) je za trest. Za hodně let snad pomůže metro E (O), ale dobré střednědobé řešení by určitě byla tramvaj na Budějovickou a dál na Olbrachtovu a Jeremenkovou na Dvorce.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KVALKAN: doporučuju na MČ Štěpánka a na magoš Solidaritu :-) to je dobrý kombo a pokryješ oboje
    KVALKAN
    KVALKAN --- ---
    BAAL: Já se budu rozhodovat mezi Štěpánkem, bývalím starostou, kterého dostavila ODS, topka a ANO, aby instalovali novou starostku za ANO.
    Díky Štěpankovi máme dodělané koupaliště na Lhotce a má za sebou opravdu hodně práce: https://cs.wikipedia.org/wiki/Petr_%C5%A0t%C4%9Bp%C3%A1nek_(1965)

Solidarita a ČSSD je za mě dobrá volba, aby se konečně začali stavět ty městské byty jako ve Vídni.

Piráty bych ocenil za to, jak to město vedou a kinečně jsme se začali stávat moderní metropolí. Což zřejmě ODS a TOPka zase zaříznou, aby mohlo být víc aut a neprůhledných kšeftů…
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ONDRASX: no samozřejmě, však sme měli touhle dobou stavět trať někde mezi Opatovem a přehradou, ne se mrcasit na prvním kilometrů za potlapkávání se po ramenech, jakej to je progres!
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    BAAL: https://www.praha4sobe.cz/cs/kandidati - zelená je naprostá většina kandidátky a kandidují pod tímhle názvem podruhé přinejmenším, poprvé to bylo Praha 4 sobě - Zelení a nezávislí, což bylo o něco transparentnější... doplnění kandidátky je lidmi aktivními v sousedských spolcích, třeba z Nuslí dost známý Petr Štadler, co dělá Nuselské přešlapy a vede Probuďme Nusle. Do roku 2019 byli na radnici, pak se to otočilo, z 9 stávajících zastupitelů jich je 8 na kandidátce v čele. Já v tom mám jasno :-) Jo a ten název - no, začali to používat dřív než Čižinský a mají pro to nějaké důkazy. Mě mrzí to, že je to netransparentní, ale pokud to chápu, tak to i sám Čižinský uznal. Ještě před tím bylo myslím Žizkov nejen sobě...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ONDRASX: ano, to by bylo super, kdybych bydlel na Pankráci, takhle mi od zastávky zbejvá 20 minut pěškobusem. Všude jinde v Praze končej tramvaje někde v polích, jenom na čtyřce na Pankráci, a to jenom díky tomu, že je tam vozovna.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    OMNIHASH: Nocek je dost. MMch bus ti jede z centra (Muzeum) par minut? Jak dlouho bys to jel v noci tramvaji, kodrcal by ses pres Nabrezi, Fidlovacku, Synkac, Paloucek - 30 min?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SINEAD: ...a díky tomuhle uvažování je Praha 4 v mapě MHD černá díra, a dostat se domů po půlnoci jde jedině taxíkem.
    BAAL
    BAAL --- ---
    SINEAD:
    THAIGRR:
    ONDRASX: To asi není třeba řešit ne? Prostě se to stalo, tramvaj tam nebude, diskuze o tom zda by bylo dobré ji tam mít nebo nebylo tím postrádá smysl. Za mě je to důvod pro - u ODS, pokud je to pro někoho + tak si tam dá plus:)
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    SINEAD: není červené metro ve špičkách přetížené? a neměla tramvaj na Budějárnu sloužit hlavně v okamžiku, kdy budou dodělávat metro D a bude zavřená stanice Pankrác?
    BAAL
    BAAL --- ---
    SINEAD: Volebni kalkulacka je na magos tam je to v pohode, ty lidi tak nejak znas vis co delaj a nedelaj atd, ale na P4 ty lidi vubec neznam a prave ani google je moc nezna:-) SPD chytre schovane pod jiny nazev a tak
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    BAAL: Jo a ta tramvajova trat mi nedava teda absolutne zadnej smysl. Jezdi tam metro ne? Plus teda tramvaje jsou hrozne, ale hrozne moc hlucna zalezitost.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    BAAL: Jeden z objektivnich duvodu, proc dat nekomu z nich hlas je, aby nam to tu nekorigovala dal oranzova svine z ANO.
    Nicmene:
    Volební kalkulačka 2022: Komu dát hlas v obci
    https://www.google.com/amp/s/www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-komunalni-volebni-kalkulacka-2022-koho-volit-213918%3famp=1?espv=1
    Ovsem mne tam vysla nejlepsi shoda s ANO (never ever!), druhy misto STAN. Ale budu volit Piraty, pripadne si proguglim jednolivy lidi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam