• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KUTASObojživelníci - chovatelske tipy triky
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    VEVER: já díky čolkům a hlavně díky žebrovníkům do žádných žab nejdu, obojživelník bez ocasu je podezřelej :)
    Zvolím asi Cynops ensicauda, ten by vodu měl mít až do 25... děje se něco zásadně špatného, když zimovat nebudou?

VEVER
    VEVER --- ---
    KUTAS: Pyrrhogaster prý potřebuje 14-18 °C, nemáš třeba v bytě moc teplo?
    Taky potřebují zimovat.
    Prostě jsou mnohem jednodušší žáby :)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Tak to vypadá, že asi zkusim nějakýho Cynops.... možná Cynops ensicauda (ten je z nich asi největší) nebo pyrrhogaster. Uvidim, zkusim se možná dohodnout, že bych si je objednal a vyzvednul přímo na té burze.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Tak jsem objevil čolka, kterého bych si možná pořídil... Tylototriton shanjing (Trnočolek shanjing)... je ale dost příbuzný žebrovníkovi (rád bych něco trochu jiného). Co mě, ale vyděsilo je cena - http://www.farmapython.cz/page.php?parametr=obojzivelnici_kodberu za 1500,--. Když si vzpomenu, že jsem malé žebrovníky dával za 15,-- do akvaristiky, tak tohle je nemalej ufff. Asi zkusit sehnat nějakého chovatele kuam :/ jako plánuju 4ks a dát za to 6000,-- se mi opravdu nechce.
    Máte někdo zkušenosti s cenami za čolky, jak se přibližně pohybují?
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    http://www.zivaexotika.cz/joomla_cz/

Tak to bych se měl vypravit.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    btw. nevíte o někom kdo by měl např. toho čolka mramorového? Začnu jim v nejbližší době připravovat terarium..., tak by mi nějaké další informace bodly... na netu jsem tuhle moc věcí nenašel.
    18 let jsem měl Žebrovníky, ale ty jsou podle mě trochu o něčem jiným - žijou víc ve vodě... čolci by rádi větší souš...

Doufám teda, že se mi je podaří někde sehnat... uvidim jestli se zvládnu zastavit na té burze.
    FERENCZY
    FERENCZY --- ---
    VEVER: taktez diky, urcite se tam vypravim.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    VEVER: diky za tipy :)
    VEVER
    VEVER --- ---
    KUTAS: Nevím, ale asi by mohli. A jak je o prázdninách pauza, tak na podzim obvykle prodávají všechno, co se rozmnožilo za předchozí dva měsíce, takže toho bývá hodně :)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    VEVER: super, to akorát budu shánět nové čolky.... rád bych mramorového... nevíš daj se tam sehnat taky?
    VEVER
    VEVER --- ---
    Spoustu obojživelníků seženete na burzách, po prázdninách zase bude Živá exotika, bývá každou první sobotu v měsíci někde tuším v Ládví nebo v podobných dalekých končinách.
    Mívají tam listovnice, rosniček spoustu různých, taky třeba rohatky( ty jsou hodně velké a koušou :)) Rozhodně stojí za to tam zajít, i třeba si jenom všechnu tu havěť prohlédnout.
    A prodávající jsou obvykle chovatelé, takže i poradí s chovem.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    video... doporučuji dokoukat do konce :)
    http://www.biologo.com.br/biology/videos/salamander.html
    FERENCZY
    FERENCZY --- ---
    daji se u nas sehnat/chovat stromove zaby (tree frog)? tusim, ze pujde o rod rhacophoridae nebo hylidae. idealne takove ty cervenooke :)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    nevite nekdo, kde by se dal poridit parecek nebo skupinka listovnic? chovate je nekdo? jsou pri jejich chovu nejake zaludnosti? diky za rady a tipy :)
    HASH
    HASH --- ---
    venuji tento klub (zabky uz nechovam)
    prvni do posty vyhrava
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    čaues chtěla bych se zeptat jestli si myslíte že je možný chovat nějaký žabky v terárku kde rostou masožravé rostliny...jen takové menší jako rosnatky apod.. jestli se o ně žába nemůže nějak poranit nebo tak...a taky by mě zajmalo jak jsou ty rosničky harlekýn náročný na chov a jestli můžu chovat pouze jednu nebo jich musí být víc...
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    MIKATCHOU: hezky! Já je choval skoro let :) Co potřebuješ? I když je pravda, že si nejsem moc jistý jestli jsem byl ukázakovým chovatelem :)

Teď aktuálně schánim nejlépe čollka mramorového, nevíte kde bych sehnal? Trochu jsem zaspal dobu za těch 20 let :)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    halo... nenašel by se tu nějaký milující chovatel žebrovníků kterej by do své družiny přijal jednoho osamělého 6ti letého žebrovníčka? odešel mu druh a je smutný.
    a vůbec, kdo z vás tu chová žebrovníky? potřebuju pár rad...
    KRISTYNKA73
    KRISTYNKA73 --- ---
    Ahoj vsem! Chtela bych si poridit zabicku (nejakou vetsi), ale tak nejak nemuzu nikde nic najit. Nevite treba o nejakych odchovech? Obchodum jako Pet center neduveruju. Diky
    VOPICE
    VOPICE --- ---
    čau :) kamoška mě poprosila at to hodim někam na nyx..

Prodam mladatka Rosnicek Harlekyn, 100Kc/kus, k odberu za 3 tydny. Informace mailem Monika.Edrova@dhl.com nebo tel: 731401871.

Tady je odkaz na fotky……………………… http://album.volny.cz/teta_jelenka/browse.php?album_id=83586&browse_page=0

diky čau :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam