XDEANNY:
zesvětlali - změň kameny z bílých na černé a uvidíš, že zase ztmavnou ;)
terárko - dík, nicméně... zdaleka není... k dokonalosti má opravdu daleko.
kytky - to chce fakt vychytat. Nějaký druh anubiasu mi drží už od chovu žebrovníků. Pak mi tenhle druh byl doporučen v akva audítku, tak jsem sehnal ještě jiné anubiasy zatím se držej, ale je pravda, že mám tera u jihozápadního okna. V dávných dobách jsem zkoušel spousty kytek a dopadl jsem přesně stejně. Nicméně čistit kompletně celé akva každý týden... to mám obavu jestli by to ty kytky zvládly... :(
voda - no já jim ty teploty tolik nehlídal, důležité je asi měnit tu teplotu jaro/zima... Určitě by jsi je měla zimovat, to jim jen prospěje.
nítěnky - njn z těch je pak brajgl.... doporučuju teda vysávat.
Žížaly, ale no tak... na čolky tak zvládneš šáhnout, žížaly jsou v pohodě...
Jinak to rybí maso určitě lepší než kuřecí, navíc dá se vychytat konkrétní ryba co nebude třeba tolik mastné a špinit akvárko...
Holka... čistý... voňavý... žádnej žabinec... - mno nejsem příznivcem filtrů u čolků, jsem línej je čistit.. ale podle mě lze najít něco mezitím, aby jsi to neměla tak zelený, jako to mám třeba já.
Dost jde pořešit při krmení, prostě se s tím trochu piplat a co zbyde ihned vyhodit pryč. Dávám jim maso a špejlí ho kdyžtak vytahuju ven - nemusím namáčet ruce a zase špinit vodu.
Přes léto - opatrně... je velké riziko, že ti zdrhnou. Známý dává ven celé akvárka. Já bych se ještě bál koček, ježků apod. havěti.
No ještě jsem to přeposlal kámošovi a ten nemá moc čas, nicméně napsal cosi o velmi časté výměně vody.... takže třeba jsou moje zkušenosti a rady úplně mimo (on má od žebrovníků, přes enciscaudy až po daleko náročnější čolky)