• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KUTASObojživelníci - chovatelske tipy triky
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    PALEONTOLOG: jo, já netvrdím, že to nelze.. jestli chceš něco málo o čolcích vědět, můžu ti naskenovat jednu docela chytrou knížku
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANITOMEYA: cesta k tomu povolení vede ( http://www.priroda.cz/clanky.php?detail=1194 ), a jistě by se to pohnulo vpřed v momentu, kdyby se to trošku pocukrovalo záchranou neevidované lokality před destrukcí stavbou.. zkrátka to lze,
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    PALEONTOLOG: z nějakýho chovu, nebo z přírody? :) na chov českejch druhů (a jinejch chráněnejch) je nutný oficiálně povolení, že jo? :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUTAS: :)) jj, mločí táta, žejo :) a ty by si byl schopný sehnat larvičky čolků velkých ? vím, že sme se domlouvali na eniscaudi, ale ty nemaj tak bizz. a krásný tvar jako č. velký :) a jábych toho chtěl vůbec hodně jsem ve stádiu zamilovanosti
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    PALEONTOLOG: jj jezírko na zahrádce mám taky v plánu :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VODOMERKA: njn, a tam je furt co oběvovat
    RANITOMEYA: akorát Vás chraň pámbu myslet si, že jsem schopnej provádět po lokalitách ! :) nejsem, začínám a budu rád, když "nějakýho" najdu
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    PALEONTOLOG: já jsem pro, když se to domluví předem, udělám si díru v programu :)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    PALEONTOLOG: njn. CStredohori, proste :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VODOMERKA: jó tak mě říkal i jeden místní pijan, že jich má plnou tůňku na zahradě :) je to kousek od zastávky MHD ,)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    PALEONTOLOG: i na severnim svahu Varhoste :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANITOMEYA: skvrnitý prý hojně roste v místě mého pracoviště (ústí nad labem, vaňov, vaňovský vodopád);
    KUTAS: mě se tedy snaha brát z přírody domů taky moc nechce, na druhou stranu pulci mají v přírodě stejně docela vysoký úhyn.. dospěláka určo ne

kdybychom se rozumě domluvili, klidně bych šel na ty velký taky, u mě je teda taky problém s časem, ani by mi nevadila expedice do divočejších lokalit za sporadyckým výskytem
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    RANITOMEYA: tak krátkou procházku na ty obecný/velký zkusíme určitě... :)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    KUTAS: jako.. v dubnu budu akorát v půlce semestru, takže ten čas by se tam měl udělat u mě, celkem v pohodě..
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    KUTAS: Hloubětín/Kyje? Tak to máme kousek, já jsem z Čerňáku
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    RANITOMEYA: bysme mohli zkusit na ty horský někdy na jaře... ale já jsem na tom teda hodně bídně s časem. Nicméně pojďme to vést v patrnost a začít to řešit tak v dubnu.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    PALEONTOLOG: já bych ho měl mít kousek za barákem :) (Hloubětín/Kyje)

Jinak z české přírody domů už žádného čolka tahat nebudu, to se dají pořídit různě na burzách zahraniční většinou z domácích chovů (jenom ten Sejkora toho odchovává docela dost).
    Navíc já jsem teď řekl bych tak na 20 let vyhraněnej (pokud se teda nestane nic neočekávaného - což doufám ne)... a budu věrnej Ensicaudam.
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    PALEONTOLOG: KUTAS: Já ty informace o tom, kde se vyskytujou hledám hlavně teda na biolibu, podle těch pozorování.. Mám pár dobrých lokalit (v Praze) na skokany, klasicky na ještěrky obecný a fajnovou lokalitu s užovkama podplamatejma.. Ale na ty čkolky bych vyrazil rád, kousek od Prahy by mohlo bejt i fajn místo s mlokem skvrnitým.
    Jako jestli by se chtělo někomu, tak můžeme udělat nějakou menší expedici společně. Já jsem teda z Prahé..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUTAS: tak č.velký by se našel volně žijící v Ďáblickém Háji, horského bych nedokázal asi úspěšně zazimovat a tahat ho do přírody na zimu by mohla bejt smrt :/
    jinak pro expedice za objž. jsem každopádně pro.. nadchnuli mě, svině
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    RANITOMEYA: mám tip snad i na čolka velkého v Praze... na jaře se chci jít podívat.

O horském jsem kdysi věděl kousek od Prahy, ale teď už v tom lomu asi nejsou, i když pár by jich tam být mohlo.... dokonce jsem měl jako malej 4 doma - utekli, já to obrečel, táta nás naložil do trabanta a jeli jsme do Holešovic - tak jsem začal chovat žebrovníky :)

Jinak odkudsi z Ostravy mám jednoho známého, kteří dělají pravidelné expedice za obojživelníky.

Já to mám podobné rozhoduju se mezi horským a velkým - prostě ten hřbet je takovej majestátní :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANITOMEYA: mě teda fascinujou především obojživelníci vlastnostma, dynamikou pohybu, plazi.. ti jsou evolučně o dost mladší... :)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    PALEONTOLOG: no.. je malej no..
    ty jo, budu se muset za čolky někam vypravit, naposled jsem viděl čolka před x lety (v přírodě).. letos mám vůbec v plánu různý batrocho/herpetologický výpravy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam