• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KUTASObojživelníci - chovatelske tipy triky
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANITOMEYA: jasně, mě teď moje rozmlouvá, abych pořizoval víc než mám, axolotly, protože bych se z toho za chvíli zbláznil (nebo ona), ale jedny čolky ještě chci a uvidím, do čeho se pustit, jestli do KUTASových ensicaud nebo do něčeho endemického, ohroženého
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    PALEONTOLOG: možná z nějakejch reintrodukčních chovů.. :) no nezbyde asi nic jiného, než se opravdu informovat na úřadě.. zkus třeba napsat email někam.. občas bývají docela ochotní
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANITOMEYA: nevím, asi by mě zajímalo stanovisko konkrétního úřadu.. (úředníka) na ten či onen případ, takhle se dá polemizovat docela dlouho a bezúspěšně (nic ve zlým), a nevím kde teda na zqačátku legálního chovu byl první kus/kusy... nevím nevím
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    PALEONTOLOG: no takhle, k tomu čolkovi, co jsem pochopil já, tak chovat chráněné zvíře, chycené v přírodě, prostě nejde vůbec. Můžeš dostat povolení, ale pak si musíš opatřit zvíře z legálních chovů, s papírama a tak. Nemůžeš si chytit někde z nějaký populace. Asi, aby si jí tím neublížil, nevím. Někde jsem četl článek právě od chlápka, co se takhle nadchnul pro mloka skvrnitýho.. Ale asi by se to chtělo někde informovat.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANITOMEYA: jasně, já na to nemám moc co říct vyjma jediného, ačkoliv nejsem zastánce přístupu, že všechny informace by měli být zadarmo, řek bych, že šířit podstatnou většinu volně je přípustné; navíc taky bych řekl, že tištěná literatura má narozdíl od té digitální (literatura ?) jednu obrovskou výhodu.. je tištěná, což se na obsahu projevuje více než málo

KUTAS: hele a chovat čolka v. odkoupeného v zajetí je v pořádku stejně jako chovat jakéhokoliv čolka chyceného v přírodě ? (mě se to nezdá)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Tak legálně sehnat čolka velkého prý vyjde tak kolem 1000,--. Jinak ty podmínky jsou asi stejné, jako v tom článku ohledně mloků.
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    PALEONTOLOG: Jako jestli jde o tu financni stranku veci, tak tenhle jednorazovej vydaj jednou za uherskej rok za neco takovyho me zrovna nemrzi. Pak jsou tu jeste knihovny, kde se daji podobny knihy najit a bohuzel o tomhle toho na internetu treba jeste tolik veci neni. I kyz treba wikipedie se hodne lepsi:) Jako treba chovatelsky zkusennosti z internetu porad k nezaplaceni, ale knihy jsou k nezaplaceni v nekterejch vecech. Ja jsem treba mimo jine motylar a toho proste na internetu moc neni. Taky jsem nasel skvely stranky jednoho brita, entomologa, kterej mi i hodne pomohl, ale bez knih bych byl nahranej. Navic bych se bez nich asi jako malej nezacal o tenhle obor zajimat:)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    jj, ale číst z papíru a koupit si knížku je furt eště rozdíl
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    KUTAS: to sme dva :) když mám nějaký dlouhý a zajímavý pdf, tak si ho velmi často vytisknu :D
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    hmmm, tak já si jí asi koupím... mám slabost pro papír respektive na knížky na compu nějak asi neumím číst...
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    PALEONTOLOG: když budu mít čas, můžu naskenovat i tuhle pasáž
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANITOMEYA: o té manipulaci by mi taky bodlo pár stránek :) teď už to nejdůležitější mám a kupovat ji nebudu, každopádně jsme před chvilkou na citaci myslet.. opět díky
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    PALEONTOLOG: ta kniha je celkově velice dobrá, doporučuju:
    Ivan Zwach (2009): Obojživelníci a plazi Čes.rep. - GRADA, ISBN: 978-80-247-2509-3
    stojí teda pětistovku bez koruny, ale myslim, že za to stojí. Je tam i celá jedna část, jak obojživelníky a plazy chránit a jak s nimi třeba (oboustranně) bezpečně manipulovat, docela šikovná :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANITOMEYA: super, díky moc, zatím mě zaujali kříženci čolků, ale asi se mi to bude blbě strkat do vazby :) nicméně díky
    VEVER
    VEVER --- ---
    KUTAS: Byli zapůjčení. Ve Stanici v jezírku dřív bývali velcí, pokud se pamatuju, ale už leta tam nejsou. Už jenom obecní.
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    RANITOMEYA: jak tak koukám, dá se to přiblížit i pomocí ikony lupy v horním rohu každého obrázku
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    Tak jo, přes 60 stran:
    ondruchigor | ocasatí – rajce.net
    http://ondruchigor.rajce.idnes.cz/ocasati/
    na konci je legenda k těm ikonám
    i v tom náhledu fotky je to k přečtení, kdyby to někomu nestačilo, může si dát "otevřit obrázek" a pak se mu otevře větší.. kdyby i to někomu nestačilo, můžu to kdyžtak někam uploadnout
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANITOMEYA: i tak budu vděčnej, Ď
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    PALEONTOLOG: hehe, to si pak můžeš do pdf převýst :D já skenuju normálně do jpg, ale s vysokym rozlišením, neboj, počteš si ;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANITOMEYA: já myslel, že to půjde třeba do pdf :) v textu :D no chtěl bych moc, já vím, tak stačí co dodáš :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam