• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KUTASObojživelníci - chovatelske tipy triky
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    novinky z jezirka. jsou tam dva pary horskych a prave kladou :) jak budu na pc dodam fotky
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUTAS: žebrovník není tak velkej jako axolotl, ten má přecejen větší tlamu a větší hlad.. axolotli jsou docela draví
    LADY_CANDAR: mě se krevety přemnožily a než jsem zjistil v čem je problém, měl jsem jich v 90L přes 50! nicméně axíci mi vyžírají okružáky z nádrže a tak jsem najel systém, že v jednom akva s živorodkama jedu okružáky a ty odrostlejší dávám na milost axolotlům.. že je žerou mi došlo poté, co mi rok žádný z okružáků nevyrostl...pak mi to došlo :)
    živorodky, co jsem dal coby potěr k mlokům, se naučily přežít rychlostí a v 90L mi 6 živorodek přežilo měsíc a půl bez jediné ztráty, prostě se ryby naučily, zatímco když tam dám dospělce z nádrže rovnou, moc šancí nemá
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    LADY_CANDAR: Neměj strach, oni by uschly chudinky. Doporučuju k lovu cedník.
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    RANITOMEYA: Tak to je asi zkusim nalovit. Znas to, mam fobii z myslenky, ze by mi byt zamorilo neco, co jsem si pritahla z baziny jako krmivo a ted se to rozhodlo se mnou bydlet XD
    VEVER
    VEVER --- ---
    RANITOMEYA: Já vím dokud jsem je nechtěla do terárka tak jich byly všude mraky :)

LADY_CANDAR: Jestli chceš suchozemské, tak ty stínky, no. Já je mám v terárku už roky a teprve teď vidím kolik toho moje stará ropucha žrala...protože ta současná je mnohem menší, tudíž nezvládá likvidovat přestárlé stínky a každou chvíli se mi tam válí nějaká mrtvolka. S původní velkou ropuchou tam nebyla nikdy žádná.
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    VEVER: Musíš do tůněk a rybníčků a potůčků a nevěřim, že nenajdeš :)
    LADY_CANDAR: Jsou to vodní zvířátka, takže ne. Resp. asi by na souši nějakou dobu přežily (stínky, jsou vlastně to samý), ale ne nijak dlouho.
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    RANITOMEYA: To me dost zajima, ale... no... umi ty breberky vylezat z vody? O___o
    VEVER
    VEVER --- ---
    RANITOMEYA: Jo, spousta všude...jak jsem se rozhodla dát nějaké ropuše do bazénku, tak ze všech louží záhadně zmizely :)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    KUTAS: Můžem se tam někdy potkat. Mám teda zkouškový, ale nějakej den by se určitě našel.
    Jinak jsou to korýši jako krevetky :) Já doma krmim občas stínkama a svinkama zvířata a bez problému, i se mi to množí. Tohle by mohlo bejt taky oukej. Tak ti třeba kdyžtak nějaký nalovíme a uvidíš sám. Pustit je můžem vždycky.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    RANITOMEYA: takže v podstatě krevetky :)) ale asi bych to nepřikrmoval.

Tak co se někdy potkat u těch tůněk na Hloubětíně, ty to máš kousek, ne? Až se teda vrátíš....
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    KUTAS: Jsou to všežraví korýši, žijí v detritu, chytit se to dá prakticky v každý nádrži (přírodní). Dorůstá to do dvou centimetrů, jsou to prostě vodní "stínky". Pochybuju, že to bude čolky otravovat a když, nebudeproblém je včas dát pryč. Ale fakt pochybuju. Krmit nejlíp spadanym listím. Budou vůbec čistit všechny ty organický zbytky.
    Nachytat se to dá fakt snadno. Všude jsou jich spousty :) kdyby to nešlo, tak bych možná nějaký zvládnul nalovit, ale od soboty jsem mimo Prahu na týden.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    RANITOMEYA: zajímavý... nějaký zkušenosti? Kde se to odchytit? Nepřemnoží se to třeba a nebude to pak čolky otravovat?
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    Můžete si zkusit nachytat berušky vodní, jestli je vám líto vašich krevetek. Ti by jim taky mohli chutnat.
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    KUTAS: Ja mam dojem, ze ti moji se naucili krevetky lovit. Nevim, jak presne to delaji, pac jsem je nikdy nevidela zadnou ulovit, ale krevetky mizi.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Taky jsem přemýšlel dát čolkům něco co si budou moct lovit... ale paví očka se mi neosvědčily už u žebrovníků... možná teda by to mohlo být jinak, když by s nima žili úplně od malejch (?), takhle se po čase naučili rybky s nima žít a starší žebrovníci na ně pak už kašlali.
    Kromě vodních šneků se mi zatím teda osvědčují jen ty mšice.... i když poslední dobou mi přijde, že mi z akvárka vymizeli taky krevetky.

Lov mšic... Je zajímavý, že dva mi prostě zůstávaj pořád na souši a 4 se zase skoro na pořád definitivně přesunuli do vody.

LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    RANITOMEYA: Jen me to tak napadlo, kdyz jsem tu sla kolem zapulceneho rybnicku. Normalne krmim hlavne kuretem a rybami. Ja myslela, ze u nas je chranenych tech zab jen par druhu. Tak zas vim neco noveho.
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    LADY_CANDAR: Kromě skokana hnědého jsou všichni obojživelníci u nás chránění. Proč chceš krmit zrovna pulci? Co takhle paví očka?
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    Tak me napada, jak bezpecny je nalovit par pulcu a hodit je axolotlum, at si zalovi? Urcite by se tu nasla nejaka nadrz, ktera by deset, dvacet pulcu nepostradala, ale neprenasi nejake parazity a tak?
    VEVER
    VEVER --- ---
    JONEZ1: Jo, všechny ropuchy které už se nevejdou do jezírek na Petříně se množí tam :) Bylo jich tam několik desítek.
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    VEVER:: dekuju dodatecne za tip.
    Bylo to moc pekne vyvedene, (akva|te)rarka cista, osvetlena. Fakt prijemne pokoukani.
    Pobavili mne ve venkovnim "vybehu" nijak nesouvisejici pulci, kterejch tam bylo "mracno" :-)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam