• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALLENANGELKnowledge management - řízení znalostí
    KOKES
    KOKES --- ---
    KYOSUKE: ihnet = pres internet:DD
    FINSON
    FINSON --- ---
    KOKES: Ne tak docela, ale s tím začátkem máš pravdu.

FALLENANGEL: UTFG ;-) Já už toho plno zapomněl, v současné praxi nic z tohodle oboru nepoužívám...
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    KOKES: Určitě. Nemá cenu zavádět znalostní management ve firmě, která má 15 lidí. Je to spíš doména velkých firem a nadnárodních korporací.
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    KYOSUKE: Mimochodem, až teď si všímám toho „Automobilu“ (uprostřed věty) a „ihnet“. Zřejmě seriózní firma. :D
    KOKES
    KOKES --- ---
    ano presne to:-) nekdy sou tam fakt perly
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    KOKES: Stěžuješ si na zábavnost černé kroniky? ;-)

http://zpravy.idnes.cz/dalsi-dite-napadl-cestou-do-skoly-vlcak-dy8-/krimi.asp?c=A070215_114556_krimi_rez
    „Udělejte svému pejskovi radost
    Odborný kynologický obchod - pelíšky, oblečky, hračky, pamlsky, krmiva, obojky, misky, ...
    eshop SpokojenyPes.cz
    Psí krmivo - eshop
    Internetový prodej krmiva pro psy.“

http://zpravy.idnes.cz/gang-zlodeju-aut-zatykalo-na-400-policistu-fpm-/krimi.asp?c=A070214_120141_krimi_cen
    „Výkup Automobilu za hotové v Praze – DELTAMOBIL
    Výkup za hotové, platba ihnet na ruku. e-Autobazar, protiúčet. Leasing, úvěr, pojištění...“

http://zpravy.idnes.cz/dalnice-na-bratislavu-byla-zavrena-dva-lide-uhoreli-fxp-/krimi.asp?c=A070213_070707_krimi_mad
    „Dálniční známky 2007 na každé poště
    Dálniční známky od nynějška k zakoupení na všech pobočkách České pošty.“
    KOKES
    KOKES --- ---
    z toho co tu bylo napsano, to na mne pusobi, jako ze v malem kolektivu to neni problem, pac se vi, ze Franta umi tohle a navic ma takovyho konicka, takze tento problem ma resit prave on. Zatimco ve velke spolecnosti se lidi neznaj. Takze to vypada spis na problem komunikace.
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    FINSON: Odkazy? Podrobnosti?
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jděte si s platformama a technikama někam jinam...
    O Knowledge managementu mluvil už v 19. století nějaký pan Frederick Winslow Taylor a u nás ho měl celkem obstojně zvládnutý jistý švec ze Zlína - Tomáš Baťa se jmenoval.
    Entropii a komplexitě informace z technického hlediska se začal pan Kolmogorov věnovat až o dost později, navíc z úplně opačného konce.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOKES: otaguji/zaradim si to jiz sam, jde mi o moznost balickovat k sobe data ruznych typu, rozumne s nimi pracovat, propojovat a vyhledavat v nich
    KOKES
    KOKES --- ---
    NAVARA: jenze strojově je to pravě problém. Stačí kouknout na kontextový reklamy na iDnes. Co tam bot nahaže za ptakoviny k tematu, je nekdy skutecně tristní.
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    (Když jsme tyhle věci řešili ve škole, získal jsem dojem, že se takovýmhle konceptům lidi asi vyhýbají kvůli Lispu. :-) Protože Lisp má nejdokonalejší objektový systém ze všech jazyků, modelovali jsme tyhle věci v něm. Stejně jako to dělá spousta jiných lidí, jak ukazuje i Google. :-))
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    NAVARA: Heleme, máme stejné chutě. :-) Ty gigabajty literatury by zasloužily vpravdě zorganizovat. I když já uvažuju spíš o víceuživatelské knihovně s webovým rozhraním. Každopádně se mi nikdy nelíbily adresáře ani pouze tagy. Jediná dobrá věc, která mě kdy napadla, bylo tagování pomocí úplně klasické ontologie. :-) Páč s nimi nějaké zkušenosti mám, přijde mi, že nic lepšího ani vymyslet nejde.
    FERENCZY
    FERENCZY --- ---
    navara> dobre, tak se ale stejne shodneme na tom, ze to chce min hybrid obou systemu :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    FERENCZY: ano, ale zatimco ty chces mit kategorie jako doplnek, ja chci mit jako doplnek tagy (zda se to byt detail, ale muze to vyznamne ovlivnit app)
    FERENCZY
    FERENCZY --- ---
    "s tim, ze material muze byt clenem vice kategorii" - to je ten hybrid kategorii a tagovani, jak jsem psal, ne?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    FERENCZY: rozhodne si to chci radit do grub (s tim, ze material muze byt clenem vice kategorii) - s "tagonly" systemem jsem se setkal u googlemailu a musim rict, ze casem v tom zavlada neprehledny bordel, jakmile pocet tagu preroste vyssi nez velmi maly pocet, zlaty kategorie...
    FERENCZY
    FERENCZY --- ---
    navara> chce to informace bud fulltextove indexovat nebo opatrovat klicovymi slovy (jak se ten system jmenuje na webu - tagy?), kategorie jsou naprd, max jako doplnek navic...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NYX: ze zoufalstvi zvazuji, ze se preci jen naucim v jave a neco multiplatformniho si napisu sam... proti webovemu repozitari jako takovemu nic nemam (ostatne si ho preci muzu zridit i na localhostu :), ale nechci pro praci s velkym objemem dat pouzivat prohlizec - imho. k tomu proste neni stvoren... ale nevim jak budu resit hledani v doc/xls/... :\
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    NAVARA: Ono když vytváříš nástroj pro řízení znalostí, je webová aplikace logická volba, protože potřebuješ spojit velké množství uživatelů najednou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam