• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALLENANGELKnowledge management - řízení znalostí
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    Do záhlaví jsem přidal odkaz na Knowlege Board, což je portál komunity schraňující znalosti o managementu znalostí a KmWiki, což je podobný projekt, ale dle mého názoru o něco slabší. Doufám, že se brzy rozjede.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KYOSUKE: jo, na padani jsem zapomnel :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LITTLELI: znam, mel jsem nainstalovano (gentoo), lec zrejme neni jeste dostatecne hotov, nebo jsem neznal spravnou magickou formuli, aby se mi podarilo zaindexovat a vyhledat i jediny dokument.

krom toho to nei presne to co hledam - chci neco vic, program co se bude o ty soubory starat (verzovat,...), ulozi si to do nejake sve db a k ni prida atributy ala do jakych kategorii jsem to zaradil, jake tagy jsem tomu pripadil, soucasti jakeho baliku to je,...

a nemelo by tu db rozhodit, kdyz tam pridam DVDcko, coz vylucuje webapps :)
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    LITTLELI: To divné, veliké, padavé, co mi dnes zaplnilo /home a já se divil, proč mi nic najednou nefunguje? :-)
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    NAVARA: nerikej ze neznas Beagle project?
    KOKES
    KOKES --- ---
    KYOSUKE: ihnet = pres internet:DD
    FINSON
    FINSON --- ---
    KOKES: Ne tak docela, ale s tím začátkem máš pravdu.

FALLENANGEL: UTFG ;-) Já už toho plno zapomněl, v současné praxi nic z tohodle oboru nepoužívám...
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    KOKES: Určitě. Nemá cenu zavádět znalostní management ve firmě, která má 15 lidí. Je to spíš doména velkých firem a nadnárodních korporací.
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    KYOSUKE: Mimochodem, až teď si všímám toho „Automobilu“ (uprostřed věty) a „ihnet“. Zřejmě seriózní firma. :D
    KOKES
    KOKES --- ---
    ano presne to:-) nekdy sou tam fakt perly
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    KOKES: Stěžuješ si na zábavnost černé kroniky? ;-)

http://zpravy.idnes.cz/dalsi-dite-napadl-cestou-do-skoly-vlcak-dy8-/krimi.asp?c=A070215_114556_krimi_rez
    „Udělejte svému pejskovi radost
    Odborný kynologický obchod - pelíšky, oblečky, hračky, pamlsky, krmiva, obojky, misky, ...
    eshop SpokojenyPes.cz
    Psí krmivo - eshop
    Internetový prodej krmiva pro psy.“

http://zpravy.idnes.cz/gang-zlodeju-aut-zatykalo-na-400-policistu-fpm-/krimi.asp?c=A070214_120141_krimi_cen
    „Výkup Automobilu za hotové v Praze – DELTAMOBIL
    Výkup za hotové, platba ihnet na ruku. e-Autobazar, protiúčet. Leasing, úvěr, pojištění...“

http://zpravy.idnes.cz/dalnice-na-bratislavu-byla-zavrena-dva-lide-uhoreli-fxp-/krimi.asp?c=A070213_070707_krimi_mad
    „Dálniční známky 2007 na každé poště
    Dálniční známky od nynějška k zakoupení na všech pobočkách České pošty.“
    KOKES
    KOKES --- ---
    z toho co tu bylo napsano, to na mne pusobi, jako ze v malem kolektivu to neni problem, pac se vi, ze Franta umi tohle a navic ma takovyho konicka, takze tento problem ma resit prave on. Zatimco ve velke spolecnosti se lidi neznaj. Takze to vypada spis na problem komunikace.
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    FINSON: Odkazy? Podrobnosti?
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jděte si s platformama a technikama někam jinam...
    O Knowledge managementu mluvil už v 19. století nějaký pan Frederick Winslow Taylor a u nás ho měl celkem obstojně zvládnutý jistý švec ze Zlína - Tomáš Baťa se jmenoval.
    Entropii a komplexitě informace z technického hlediska se začal pan Kolmogorov věnovat až o dost později, navíc z úplně opačného konce.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOKES: otaguji/zaradim si to jiz sam, jde mi o moznost balickovat k sobe data ruznych typu, rozumne s nimi pracovat, propojovat a vyhledavat v nich
    KOKES
    KOKES --- ---
    NAVARA: jenze strojově je to pravě problém. Stačí kouknout na kontextový reklamy na iDnes. Co tam bot nahaže za ptakoviny k tematu, je nekdy skutecně tristní.
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    (Když jsme tyhle věci řešili ve škole, získal jsem dojem, že se takovýmhle konceptům lidi asi vyhýbají kvůli Lispu. :-) Protože Lisp má nejdokonalejší objektový systém ze všech jazyků, modelovali jsme tyhle věci v něm. Stejně jako to dělá spousta jiných lidí, jak ukazuje i Google. :-))
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    NAVARA: Heleme, máme stejné chutě. :-) Ty gigabajty literatury by zasloužily vpravdě zorganizovat. I když já uvažuju spíš o víceuživatelské knihovně s webovým rozhraním. Každopádně se mi nikdy nelíbily adresáře ani pouze tagy. Jediná dobrá věc, která mě kdy napadla, bylo tagování pomocí úplně klasické ontologie. :-) Páč s nimi nějaké zkušenosti mám, přijde mi, že nic lepšího ani vymyslet nejde.
    FERENCZY
    FERENCZY --- ---
    navara> dobre, tak se ale stejne shodneme na tom, ze to chce min hybrid obou systemu :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    FERENCZY: ano, ale zatimco ty chces mit kategorie jako doplnek, ja chci mit jako doplnek tagy (zda se to byt detail, ale muze to vyznamne ovlivnit app)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam