• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALLENANGELKnowledge management - řízení znalostí
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    Popis stránek skrývajících se za odkazem KM Network, nechme na nich samých:

WWW Virtual Library on Knowledge Management and KMNetwork
    World's most reputed Knowledge Management resource
    Award-winning Content, Community, Research, and Practices
    "Perhaps the best Knowledge Management resource site out there." - KMWorld

FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    Odkaz Destination KM směřuje na stránky webového magazínu, zabývajícího se KM. Kromě obligátních novinek a top stories na nich najdete Research center - přehled výsledků výzkumů v oblastech úzce se dotýkajících KM a Events Calendar a Events Reports.
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    Další odkaz (Association of Knowledgework) vás zavede na stránky virtuální asociace AOK. Opět se jedná o skupinu zalostních pracovníků a znalostních managerů. Najdete zde šikovný rozcestník blogy o KM, Star Dialogs - rozhovory s lidmi aktivně se podílejícími na zavádění KM a řízení znalostí,... Bohužel to vypadá, že stránky již nejsou aktualizovány.
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    Do záhlaví jsem přidal odkaz na Knowlege Board, což je portál komunity schraňující znalosti o managementu znalostí a KmWiki, což je podobný projekt, ale dle mého názoru o něco slabší. Doufám, že se brzy rozjede.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KYOSUKE: jo, na padani jsem zapomnel :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LITTLELI: znam, mel jsem nainstalovano (gentoo), lec zrejme neni jeste dostatecne hotov, nebo jsem neznal spravnou magickou formuli, aby se mi podarilo zaindexovat a vyhledat i jediny dokument.

krom toho to nei presne to co hledam - chci neco vic, program co se bude o ty soubory starat (verzovat,...), ulozi si to do nejake sve db a k ni prida atributy ala do jakych kategorii jsem to zaradil, jake tagy jsem tomu pripadil, soucasti jakeho baliku to je,...

a nemelo by tu db rozhodit, kdyz tam pridam DVDcko, coz vylucuje webapps :)
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    LITTLELI: To divné, veliké, padavé, co mi dnes zaplnilo /home a já se divil, proč mi nic najednou nefunguje? :-)
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    NAVARA: nerikej ze neznas Beagle project?
    KOKES
    KOKES --- ---
    KYOSUKE: ihnet = pres internet:DD
    FINSON
    FINSON --- ---
    KOKES: Ne tak docela, ale s tím začátkem máš pravdu.

FALLENANGEL: UTFG ;-) Já už toho plno zapomněl, v současné praxi nic z tohodle oboru nepoužívám...
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    KOKES: Určitě. Nemá cenu zavádět znalostní management ve firmě, která má 15 lidí. Je to spíš doména velkých firem a nadnárodních korporací.
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    KYOSUKE: Mimochodem, až teď si všímám toho „Automobilu“ (uprostřed věty) a „ihnet“. Zřejmě seriózní firma. :D
    KOKES
    KOKES --- ---
    ano presne to:-) nekdy sou tam fakt perly
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    KOKES: Stěžuješ si na zábavnost černé kroniky? ;-)

http://zpravy.idnes.cz/dalsi-dite-napadl-cestou-do-skoly-vlcak-dy8-/krimi.asp?c=A070215_114556_krimi_rez
    „Udělejte svému pejskovi radost
    Odborný kynologický obchod - pelíšky, oblečky, hračky, pamlsky, krmiva, obojky, misky, ...
    eshop SpokojenyPes.cz
    Psí krmivo - eshop
    Internetový prodej krmiva pro psy.“

http://zpravy.idnes.cz/gang-zlodeju-aut-zatykalo-na-400-policistu-fpm-/krimi.asp?c=A070214_120141_krimi_cen
    „Výkup Automobilu za hotové v Praze – DELTAMOBIL
    Výkup za hotové, platba ihnet na ruku. e-Autobazar, protiúčet. Leasing, úvěr, pojištění...“

http://zpravy.idnes.cz/dalnice-na-bratislavu-byla-zavrena-dva-lide-uhoreli-fxp-/krimi.asp?c=A070213_070707_krimi_mad
    „Dálniční známky 2007 na každé poště
    Dálniční známky od nynějška k zakoupení na všech pobočkách České pošty.“
    KOKES
    KOKES --- ---
    z toho co tu bylo napsano, to na mne pusobi, jako ze v malem kolektivu to neni problem, pac se vi, ze Franta umi tohle a navic ma takovyho konicka, takze tento problem ma resit prave on. Zatimco ve velke spolecnosti se lidi neznaj. Takze to vypada spis na problem komunikace.
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    FINSON: Odkazy? Podrobnosti?
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jděte si s platformama a technikama někam jinam...
    O Knowledge managementu mluvil už v 19. století nějaký pan Frederick Winslow Taylor a u nás ho měl celkem obstojně zvládnutý jistý švec ze Zlína - Tomáš Baťa se jmenoval.
    Entropii a komplexitě informace z technického hlediska se začal pan Kolmogorov věnovat až o dost později, navíc z úplně opačného konce.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOKES: otaguji/zaradim si to jiz sam, jde mi o moznost balickovat k sobe data ruznych typu, rozumne s nimi pracovat, propojovat a vyhledavat v nich
    KOKES
    KOKES --- ---
    NAVARA: jenze strojově je to pravě problém. Stačí kouknout na kontextový reklamy na iDnes. Co tam bot nahaže za ptakoviny k tematu, je nekdy skutecně tristní.
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    (Když jsme tyhle věci řešili ve škole, získal jsem dojem, že se takovýmhle konceptům lidi asi vyhýbají kvůli Lispu. :-) Protože Lisp má nejdokonalejší objektový systém ze všech jazyků, modelovali jsme tyhle věci v něm. Stejně jako to dělá spousta jiných lidí, jak ukazuje i Google. :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam