• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BALVAN42Sociologie
    KONNY
    KONNY --- ---
    snad tady nejsem úplně mimo, pokud ano, nechť je mi prominuto, neboť mám problém.

mám v bakalářce citaci, ale za boha si nevzpomenu, odkud to mám, je tomu dávno, co jsem to odněkud vyčetla a nepoznamenala jsem si zdroj. máte někdo ponětí, odkud to je? potřebuju jakýkoli zdroj...

jedná se o dělení zelených stran na puristy a rainbow strany. puristé požadují striktně levicové ideje plus ekologické myšlenky, zatímco rainbow strany se nezajímají o pravolevou dimenzi, ale prosazují ekologické požadavky.

byla bych moc vděčná za nějakou stopu vedoucí k cíli...
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    KAFKA: a ne? :)
    KAFKA
    KAFKA --- ---
    KHALAVERA: jo?:-)
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    KAFKA: vždyť se ptám jeho
    KAFKA
    KAFKA --- ---
    KHALAVERA: Případně doplním, Balvan by měl začít (jakožto ctitel Luhmanna).
    KAFKA
    KAFKA --- ---
    KHALAVERA: mám se přeoperovat?:-) tohle je Balvanův boj:-D
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    BALVAN42: můžeš vysvětlit ta transv. média?
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    ahoj slibovala jsem tady nějaké materiály - článek o bookchinovi http://www.edisk.cz/stahni/84064/Best-_Theory_of_Bookchin.pdf_1.38MB.html

a invitation of ecology od Bella: http://www.edisk.cz/stahni/68769/Envirosociologie_Mayerfeld.pdf_27.14MB.html
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    KAFKA: neútočim :) a děkuju
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    včera jsem se bavil s Acheronem o obecný sociologii a napadl mi další důvod, proč Luh nahání hrůzu (krom toho, že jeho práce má velmi silný tendence vytvářet pidlikologický sekty:)) - on popravdě využil obecnou sociologii jenom pro ilustraci, jak je obecná teorie soc. systému schopná konceptualizovat problémy, na kterejch by si pidlikolog s arsenálem obecný sociologie (zjednodušeně jde o vymezování jevů a pojmů) vylámal zuby. ...čimž jí ale nazatracuje.

nerozumim, nebo vlastně nevim, proč došlo k redukování luh jenom a pouze na makro úroveň - tedy to klasický učebnicový - ekon.syst - médium prachy - kód vydělat x nevydělat.

asi to je o tom, že se často ve výkladech vymezí Luh k Parsonsovi, kterej už i tak je zredukovanej na AGIL, což popravdě k Parsonsovi nejni taky fér.

Acheron, by mohl vyprávět o svém prozření :), který tuhle prodělal :)))
    KAFKA
    KAFKA --- ---
    BALVAN42: jasně, U.B., sám jsi mi kdysi vmetl, že na Luhmanna v ledasčem navazuje, nikdy jsem netvrdil opak.
    Stejně tak jsem ti v diskusi o L. nepsal do blábolů, keců etc. /můžeme filtrovat:-)/

Časem sem hodím, pokud vážně bude zájem, nějaký věci o systemice, hodně zmatků - věřte mi, momentálně taky hákuju a materiály a studie mám mimo Phu. Dloubal jsem se v tom svého času vcelku intenzívně.
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    KAFKA: zrovna ty transversální média jsou od U. Becka, resp. konceptualizoval jsem U. Beckovu kritiku autonomie systémů. :)

systemika, řekni nám o ní něco. myslim, že zájemců by se tu našlo pár :) ...a prosim, klidně kriticky, ale bez výkřiků blábol, kokotina, nesmysl :)
    KAFKA
    KAFKA --- ---
    BALVAN42: vůbec to není mimo, poslední věta je důležitá, rejpal jsem se v luhmannovskej aplikacích do teorií soc. prace (hl. Němci a Švýcaři) a takovejch blábolů po kupě člověk těžko někde najde
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    řešil se Mead?
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    DARJEEL: já bych řekl, že to tak přesně bude. jde spíč o pojmenování. asi se vymezuje Mead k pojmu subjekt, kterej asi v tý době byl hovně husserliánskej (ne-intersubjektivní) :)
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    DARJEEL: Parsons ale momentálně nejni ten o kterym se plácá :) ...Parsons, i když genius, tak nepřekročil hranici pidlikologie. Luhmann do toho hamtnul rovou vod dřeně - kybernetika, eveluční biologie, kongnitivistickej přístup. ...do té doby nevídáno, neslýcháno.

... bohužel Luhmann vykolejil z pidlikologickýho tradicionalismu až tak, že neochotný tradicionalisti mu nejsou schopný naslouchat, kvůli Luh občas ne-intuitivně srozumitelným slovníku.

Jinak, ještě pro ostatní znovu opakuju: nejsem fundamentalista. systémy nejsou tak autonomní jak je Luh předkládá a operují v hybridních módech... např. transversální média, ale to je zase bokem ...
    KAFKA
    KAFKA --- ---
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    DARJEEL: super, máš třetí místo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam