• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BALVAN42Sociologie
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    problémy pozorování supr resi normal psychologie. doporucuju kongnitivni vetev :)

neni treba se halit do plaste kvantovy fyziky, bychom na sebe prenaseli autoritu opravdove vedy :)
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    LOPIN: hele, na ten heisen.princip neurcitosti v sociologii fakt hodne velkyho bacha. sice je teda jakoze uvedenej v ty Petruska sbirce Teorie a metoda nebo tak nejak. ale profa to vohnul mocne. jakobychom mi, pidlikologove pracovali v nejakym svete extremnich hodnot "materialnich" velicin.
    jakoze i kdyz budem chtit v spol.vedach tenhle princip neurcitosti alespon vyuzit metaforicky, tak nezapomenout, ze to je jenom a pouze o hmote.

ke vsemu, v realu toho mereni, se chyby z neurcitosti objevej na nejakym bambilijontym miste za desetinou carkou. a popravde jsou odstranitelny vypoctem. a taky jeden nikdy nevi, jestli se opravdu projevila neurcitost a nebo maj meraky blbou naladu.

pokud clovek nejni vedeckej materialista, tak by heisen.princip neurcitosti vubec nemel v pidlikologii pouzivat. a kdo je dneska vedeckej materialista?
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    BOBR: mě to zní jako blbej překlad :)

ACHERON
    ACHERON --- ---
    JELYFISH: aha, s tou přírodovědou by to mohlo dávat jakýs takýs smysl
    JELYFISH
    JELYFISH --- ---
    ACHERON: Spíš jsem to chtěla mít jako ,,doplněk" ke studiu přírodovědný enviromentalistiky, to vše stmelený všeobjímající sociologií :)
    Rozhodnu se taky podle toho, jestli mě vezmou i na jiný kombinace, dala jsem si ještě čistou socku a socku s gender ale z toho ještě nezveřejnili výsledky.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    JELYFISH: jinak koukám, že to mají akreditovaný i jako doktorský program na sociologii, takže bych šel asi tímto směrem.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    JELYFISH: podle mě je lepší jít studovat něco smysluplnějšího a pokud máš zájem o ekologickou krizi, můžeš se tam přijít podívat na přednášky a profilovat se přes svůj obor - podmínkou samozřejmě je, že si vybereš něco s lepší skladbou povinných předmětů a personáliemi :)
    JELYFISH
    JELYFISH --- ---
    ACHERON: DOD= den otevřených dvěří :P
    Proč myslíš, že to stojí za starou bačkoru?
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    JELYFISH: no, to záleží na tom, co chceš dělat :) já jsem to prosvištěl na netu a působí teda opravdu dost děsuplně, to už bych raději doporučil Ústí nad Labem.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    JELYFISH: co to je DOD? Department of Defense?
    JELYFISH
    JELYFISH --- ---
    Zdravím, je to patrně mírně offtopic ale nevíte někdo něco o humanitní enviromentalistice na FSS? Zatím mám na to dvě děsuplný reference ale mě osobně se jejich DOD docela líbil, tak teď nevím. Nechce se mi rozhodovat budoucí studium na základě ,,jedna paní povidala" ani na základě jednoho dojmu z DOD.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    ještě počkáme, jestli se tu s tipem objeví Balvan42 :)
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    ACHERON: Hele podle me to ma neco spolecnyho s Heisenbergovym vztahem neurcitosti. Jsem minuly tyden se spolubydlou vykalenej resil Schrodingerova kočku a proste me prijde ze ten tvuj citat nejak odkazuje na toho Heisenberga
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    ACHERON: je tam ten twist, ze je to vlastne o nejmensich casticich ale da se to vztahnout i na makrosystemy? Stli jo, tak asi vim.
    KAFKA
    KAFKA --- ---
    BOBR: !!!
    MAFO
    MAFO --- ---
    nemel by nekdo toho Mertona nebo nejakeho ceskeho Simmela elektronicky?
    BOBR
    BOBR --- ---
    ACHERON: \\\\\\\\\\\\\zní to jako Luhmann, myšlenka komplexity. Ale asi to bude nějaká anticipace (v Mertonově slova smyslu). Nevím, další.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    "(...) vždy existuje nadbytek údajů ve vztahu k možným systémům v daném období, což zapříčiňuje, že tyto systémy jsou poznávány ve svých hranicích, že není možné uvědomit si jejich tvořivost“

tak schválně - a bez googlu...kdo to je? :)
    BOBR
    BOBR --- ---
    LOPIN:
    Ano, a (nejen) díky Simmelovi stále hájim žánr sociologické eseje. Brát "esejistiku" jako nadávku je velké nepochopení evropské tradice.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    ty Simmelovy texty k ruznym zemskym a svetovym vystavam jsou vsechny mocny. to jak tam tematizuje produkci a konzumaci, nastinuje spolecnost spektaklu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam