• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BALVAN42Sociologie
    SEVIK
    SEVIK --- ---
    Ahoj, rád bych se zeptal na vaše názory na web www.vyzkumy.cz . Co byste změnili, doplnili, ponechali?
    KOLAC
    KOLAC --- ---
    ACHERON: mas o to este zaujem ??
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    DUNAR_: a úplně exkluzivně zde poprvé i názvy přednášek:

24.5.> Towards novel assemblages of territory, authority and rights.

25.5.> A savage sorting of winners and losers in today's global world.

GIA_
    GIA_ --- ---
    Zdáre, nemáte pls někdo naskenovanou knížku sociologie-výchovy, vzděláváník, rodiny, dětí nebo mládeže?

Potřebuju na nějakou z nich rychle napsat "výpisky z knihy".

Díky moc!
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ACHERON: prosim

337.pdf (115540 B)
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    DUNAR_: 24.5. v 18:00 na AV a 25.5. v 11:00 na FF UK. Zvací plakáty budu dělat tento týden asi, určitě sem postnu.

KARAFA: netuším, kdybych to věděl, tak už jsem to zjistil :)
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    CROSS: vstoupi v platnost zakon, ktery bude zakazovat letajici profesory, takze si bude muset vybrat, kde chce byt - kvuli akreditaci.
    CROSS
    CROSS --- ---
    SIMRALKA: Jerabka pamatuju z dob, kdy nebyval profesorem, a nebyval myslim ani sefem katedry (rekneme 10-12 let zpet). Nenazval bych to vyslovene problemy, ale spis takove specificke postaveni, dane jeho pojetim metod a pochopitelne obdivem k PFL a fixaci na metodologii ze ctyricatych let. Lidi z katedry (Petrusek treba) si z nej delali legraci, lidi z venku s nim mozna meli i nejake hlubsi... rekneme nazorove rozpory, zejmena o pojeti vyuky metod. Kdyz jsem jako student srovnal, co dela Jerabek, a co dela treba Mateju, to byly dva ruzny svety, a nebylo tezky mezi nima vybrat ten s perspektivou.

Kdybych byval zustal v oboru, rekl bych, ze prave takovy Mateju, Rehak a tyhle typy me pripravili pro zivot, od Jerabka mam akorat vesele historky o tom, jak se Paul Felix zenil a rozvadel s kolegynemi z oboru.

Ze to casem pres PFL dopracuje k profesure, to rikal Petrusek uz pred temi deseti lety, ale kdyz jsem ted z tehle poznamky zjistil, ze sefuje v Plzni a hada se tam s mymi byvalymi spoluzaky, docela jsem se podivil.
    SIMRALKA
    SIMRALKA --- ---
    CROSS: prof. Jeřábek měl nějaké problémy i v Praze na UK, že? O co se přesně jednalo?
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    ACHERON: kde? kde? potřebuju vědět!
    KARAFA
    KARAFA --- ---
    ACHERON: U koho by to mělo vyjít?
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    Saskia Sassen tu bude mít dvě přednášky 24. a 25. května. Už dvakrát mě ale psala, že by se tu měla do češtiny překládat nějaká její kniha - nevíte někdo o tom něco?
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    ahoj, nemohl by mi nekdo st8hnout tohle?

http://jcs.sagepub.com/cgi/content/abstract/9/3/337
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    PHUSHI: ok, zatim posilam od Castellse The Internet Galaxy, Touraina sem hodím hned jak najdu flashku na ktery jsou ty scany.

http://ifile.it/4qu1fh3
    CROSS
    CROSS --- ---
    No tyve, koukam ze Jerabek je v kolektivu stale obliben.
    PIROSH
    PIROSH --- ---
    Nevím, nakolik kdo máte přehled o situaci na katedře sociologie v Plzni, ale vypadá to velmi napínavě (viz. např. dopis zaměstnanců katedry ze 13.4.):
    http://www.kss.zcu.cz/aktuality.php?zobraz=1435&page=0#1435
    KOLAC
    KOLAC --- ---
    ACHERON: tak tomu verim, tiez ho mam rad :)
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    KOLAC: to my bysme raději ten přístup :D
    KOLAC
    KOLAC --- ---
    ACHERON: njn to je pravda barter je barter, pozrem co mame na katedre je tam ze par scanov a tiez mam pristup do kniznice Utoronto.com keby ste odtial nieco chceli je tam toho dost :)

WIZZ: co ty tu ? studijny cas nadisiel ? :))
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    PHUSHI: diky diky diky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam