• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BALVAN42Sociologie
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    SHYLOCK: já bych asi doporučil nedělat analýzu na úrovni skupin, ale na úrovni celýho žánru, kdy by ale byla důležité jeho vymezení, kdy by se vybíralo vždy x textů z nějakého časového období, dost na to, aby se dalo určit nějakým propočtem změna. Aby byla možná kvanti analýza, udělal bych srovnání dvou delších časových úseků, nebo max čtyř, kdy bych z každého dostal řekněme alespoň 50 text (záleží na velikosti chyby, s níž se chce počítat při sledování shody průměrů nebo distribucí). pak je klíčová otázka kódování na určité škále, tam by se dali použít asi nejlépe nějací nezávislí soudci bez znalosti data písně, protože taxativně vymezovat výroky na nějaké škále radikality by asi bylo dost těžký, ne-li nemožný. No a pak duělat nějaký vhodný jednoduchý test, kdy vyloučím na určité hladině pravděpodobnosti shodu distribuce dat nebo průměrů na té získané škále a je to. Takhle postavená výzkumná otázka prakticky vylučuje jinou možnost řešení. Kvalitativně by se prokazatelná odpověď nezískala, ale dalo by se zjistit, co za tím je, nějaký vztahy v tom bysnysu s tím spojený atp.
    SHYLOCK
    SHYLOCK --- ---
    Ahoj,
    mám dotaz:
    Jakej nástroj v scg mi nejlépe postihne změnu nějakých preferencí X v čase?
    Konkrétně: chci analyzovat texty k písničkám v rámci hip-hopu a následně na základě této analýzy poukázat na fakt,že u tohoto hudebního stylu k nějaký změně postojů.-v tomto případě k radikalizaci.Odklonu od hipízáctví a příklonu k nacionalismu.
    Napadla mě obsahová analýza,ale narážím na problém kdy nedochází ke změně postojů u jedný kapely v čase,ale spíš se objevujou kapely nový, který tuhle změnu vyjadřujou a já netuším jak to v rámci obsahovky pojmout.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    KONNY: přímá zkušenost s tím oborem by mě zajímala, neb to mám pouze z doslechu
    KONNY
    KONNY --- ---
    ACHERON: Co by "starý" a zkušený sociolog rád věděl?
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    KONNY: mě by to taky zajímalo :)
    KONNY
    KONNY --- ---
    SSSPIRALKA: Ahoj, mám, když tak se ptej v poště...
    SSSPIRALKA
    SSSPIRALKA --- ---
    Ahoj, má zde prosím, někdo zkušenost s Historickou sociologií na UK FHS?
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    dik moc
    WYNDMYLL_238
    WYNDMYLL_238 --- ---
    LOPIN: mas to v poste
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    LOPIN: btw. studentka u nas obhajila praci o intermedialnim nastolovani agendy, pricem do analyzy zapojila i Internet. kdyztak posta, T&F bohuzel ted pristup nemam, snad se nekdo ozve.
    BOBR
    BOBR --- ---
    KRISTIII: Registrace do SHARE trva jeden dva dny, je treba tam poslat fax, to jde pres skener a inet sluzbu. Potom je pristup k SPSS souborum. Vzhledem k velikosti vyzkumu neni uplne trivialni se v tom vyznat, pak je potreba si data pospojovat podle potreby analyzy. Nepamatuji si uz, jak vypada stranka uzivatele a mam pocit, ze na ni nic zvlastniho neni - proste jen pristup k tem souborum.
    KRISTIII
    KRISTIII --- ---
    Ahoj, nemáte náhodou někdo login k projektu SHARE, potrebovala bych videt print screen, jak vypadá stranka pro přihlášeného uživatele, co všechno se dá dělat s daty, bohužel nestihnu včas získat svůj login a potřebovala bych tyhle informace pro jednu semestralku. Děkuji moc!
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    VIDUS: státní doktorská zkouška a pak záleží na tom, jestli jde o kreditový nebo nekreditový program.
    VIDUS
    VIDUS --- ---
    Vážení, zajímalo by mě, jak probíhá zakončení doktorandského studia sociologie na FF UK. Tedy kromě toho, že obhajujete dizertaci. Díky za info.
    ANGIOLETTO
    ANGIOLETTO --- ---
    PALO_FABUS: Pošta,)
    PALO_FABUS
    PALO_FABUS --- ---
    ANGIOLETTO: a nechceš se podělit? tohle se hodí...
    ANGIOLETTO
    ANGIOLETTO --- ---
    Konec poptávky, už mi jedna dobrá duše pomohla.
    ANGIOLETTO
    ANGIOLETTO --- ---
    Čistě náhodou...

nemáte někdo v PDFku Kvalitativní výzkum od Hendla? Něco visí na uložtu, ale je to zaheslovaný.
    WYNDMYLL_238
    WYNDMYLL_238 --- ---
    POZITRON: prave vysla od Le Goffa dalsi kniha s podobnym tematem, ale jestli tam ma i lichvu, nevim - v ruce jsem to jeste nedrzel. http://www.sckn.cz/ceskeknihy/html/titul.php?id=52364
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam