• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    PJOTRIK
    PJOTRIK --- ---
    ANDY_WARHOL: nj, tak to mas rict... pokud nekde studujes, tak by melo jit dostat zadarmo pres Dreamspark. Dokonce podle toho jejich webu staci pokud mas email na domene univerzity, ten bys moh mit i dlouho po studiu, ne ze bych chtel navadet k nejaky nepoctivosti...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    rada jak pro prvnaka, to sem si fakt nezaslouzil, express zna snad kazdej, na to se neptam
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PJOTRIK: mluvim samozrejme o plne verzi
    PJOTRIK
    PJOTRIK --- ---
    ANDY_WARHOL: nejlevnejsi je Express - zadarmo
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    jaka je aktualni moznost jak se dostat nejlevneji k visual studiu (nepocitam warez)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Seznam sessions na Build 2014 konferenci je uz venku, vyvojarske Vanoce zacnou uz ve stredu :)
    Build 2014 | Channel 9
    http://channel9.msdn.com/Events/Build/2014
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    GARFIELD: nějak mi to rozeznělo zvonečky v hlavě, když jsi zmiňoval, že si děláš vlastní GIT, protože apiary.io s tím "nějak" souvisí (jak přesně nedokážu vysvětlit), a mohlo by být užitečné to nějak podporovat (jak přesně nedokážu vysvětlit). Více ID ALMAD, nebo google "apiary"
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    ALCATOR: nesleduji, proc?
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    GARFIELD: Ahoj, to, co dělá ALMAD (apiary.io), sleduješ?
    MINUSQ
    MINUSQ --- ---
    Podpora pro Mercurial? Ale nevim jak je oblibeny, a jestli jsou si natolik s Gitem podobni, ze to nebude kotel prace a k nicemu...
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    omlouvam se za repost z [ CVS, SVN, HG (Mercurial), GIT a jine verzovaci systemy plus nastroje s tim spojene - Trac, Retrospectiva... ], ale rad bych ziskal, co mozna nejvetsi feedback

    Potreboval bych radu, kam smerovat dalsi vyvoj. Ve volnem case si pisu git server pro Windows (http://bonobogitserver.com/) jako open source projekt. Momentalne jsem dodelal vsechny vetsi featury, ktere jsem chtel mit a ted si nejsem jisty jakym smerem pokracovat.

    Co me napadlo jako moznosti:

    - predelat UI - aby to vypadalo vic jako github a lepe vyuzivalo plochu (otazka je, zda to prinese nejaky benefit v pouzivani a lidem se to vic zalibi)

    - socialni featury - pull request, komentare, issues, wiki, code review atp. - nejsem si uplne jisty, ze moje cilovka (mensi firmy, ktere si chteji hostovat git sami) by to ocenila - socialni featury probihaji v ramci firmy a ne verzovaciho serveru, pripadne existuji nastroje jako crucible na code review, vlastni wiki atp.

    - pluginovatelny system na ruzne akce - napr. po commitu odeslat email, udelat zaroven push na github, atp. (muj komentar k tomuto je ze git to umi sam o sobe, i dyz na windows dost diskutabilne)

    Napada vas neco, co by tento projekt mohlo posunout kupredu? Snazim se udelat dobry server na vlastni hostovani gitu, nemusim z toho delat neco vic. Taky bych nerad pracoval tyden na feature, kterou ve vysledku oceni pouze 1% uzivatelu.

    Uvitam jakykoliv feedback i ten, ze to co to umi je dostatecne a staci fixovat bugy.
    BAT
    BAT --- ---
    NECROMAN: dik moc, mezitim jsem to "vyresil" nastavenim sirky prislusnych sloupcu a uz to tak asi necham, ale podivam se...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    BAT: GridView byl tusim primarne navrzen pro zobrazeni elementu stejne velikosti, maximalne muzes u nekterych nastavit vlastni rowspan nebo gridspan.
    A nebo zkusit VariableSizedWrapGrid, zda pomuze:
    Jerry Nixon @ Work: Windows 8 Beauty Tip: Using a VariableSizedWrapGrid in a GridView makes Grids Prettier
    http://blog.jerrynixon.com/2012/08/windows-8-beauty-tip-using.html
    BAT
    BAT --- ---
    Zda se mi to, nebo opravdu GridView v C# (WPF) neumi automaticky udrzovat sirku sloupcu podle sirky jejich obsahu?

    Uz jsem s tim stravil nekolik hodin, a kupodivu jsem vygooglil stovky dotazu a navodu jak sloupce ruzne omezovat, urezavat, atp., ale ani jeden ktery by resil jak udelat opak - aby byl sloupec siroky tak aby byla videt cely jeho obsah.
    Jedine co jsem nasel, je nastavovani sirky sloupcu na double.NaN, coz vyvola zmenu sirky, a to podle obsahu, ale funguje to jen nekdy.
    Zda se, ze to bere v uvahu jen bunky ktere jsou prave videt, takze to neni zrovna funkcni reseni.

    Unika mi neco, nebo to vazne nejde? Nedokazu uverit, ze by to nebylo mozny.
    MILL
    MILL --- ---
    Potreboval bych poradit s vytvorenim snad jednoduche extension do Visual Studia

    - spoustela by se pres kontextove menu s solution exploreru, pouze pro soubor s priponou edmx
    - upravovala by "nakliknuty" soubor
    - zobrazilo by se okno s jedním texboxem a v nem vysledek upravy souboru

    diky
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    OODOOW: před chvilkou jsem na to přišel...mám tam timer, kterej mi volá ten datamanger, a když to debuguju, tak přetáhnu dobu ticku timeru a nějak se to zesere ;)
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    TOOMIX: možná máš v nějakém sloupci nějakou blbost, která tam nejde strčit, zkus zjistit, pro kolik a které sloupce to ještě jede
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Narazil jsem na problém s Oracle data adapterem (a je jedno, jestli to je ten přímo z .NET nebo od Oracle).
    Mám Insert command na jeden záznam o velikosti cca 160 sloupců. Otevřu připojení do Oracle, potom dám adapter.InsertCommand.ExecuteNonQuery(); a tím skončím. Debug ve VS se zasekne a můžu to jenom stopnout (ani si nemůžu zobrazit obsahy proměnných). Pokud udělám ten Insert command na jeden sloupec, tak funguje. Pokud vezmu ten na 160 sloupců a spustím ho v Oracle SQLDeveloperu, řádek se bez problému přidá. Nějaký nápad, proč se to v tom .NET sere? Díky
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    TOOMIX: tao je bohuzel mrtve, ser na nej, stejne jako par dalsich starsich bindu. OpenTK se obcas chova trosku divne, ale je velmi pouzitelne, pokud chces delat s OGL pres c#, jdi do nej. (navic je oficialne podporovane Xamarinem pro ios a android)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Tak nějak uvažuju nad tím, že si udělám nějakou jednoduchou aplikaci v OpenGL (pár těles, rotace, drátěný modely, světla atd). V Javě jsem používal Jogl, ale rád bych to teď udělal v C#. Na OpenGL wiki jsem našel, že pro C# se používají The Open Toolkit, The Tao Framework a OpenGL4Net. Máte s nimi někdo zkušenosti? Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam