• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    HROSE: i hulení by na to mělo pomoct... jak jsem pochopila tak se nevyhneš stavu "zhulenosti"...
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    HROSE: jestli myslíš Parkinsona, tak pomáhá- kámoščin děda to jedl normálně v bábovkách... v čaji se ti toho moc nevylouhuje. thc se rozpouští v tucích a alkoholu..
    HROSE
    HROSE --- ---
    ahoj, nevite, by slo nejak uzivat konopi na tres rukou? Slysela jsem, ze na to pomaha caj z konopi, ale to se mi moc nezda, co si o tom myslite?
    DAW
    DAW --- ---
    KUATO: Díky.. to slovo jsem do této doby neznal..
    IRO
    IRO --- ---
    Přednáška Lumíra Hanuše o konopí jako léku: http://www.adiktologie.cz/download/2352/hanus-prezentace.pdf
    KUATO
    KUATO --- ---
    DAW: galenika (v 2. pade galenik :o)

nejedna se o jednu knihu, dam dohromady seznam par kusu a poslu ti (ten seznam :o)
    DAW
    DAW --- ---
    KUATO: tyjo dobry.. ta kniha by me zajimala.. co to je galenik?
    KUATO
    KUATO --- ---
    DAW: zkus sehnat nekde z antiku nejakou starou knihu pro vyrobu galenik. jinak je to docela jednoduche:
    - extrakty: ziskas tak, ze nejlepe susenou rozdrcenou rostlinu zalijes nejakym rozpoustedlem (nejsnaze vysokoprocentli lih) a nechas nejakou dobu v teple macerovat. muzes taky pouzit nejaky extraktor, to vyrazne zkracuje dobu extrakce, ale zase teplo muze poskozovat nektere ucinne latky
    - elixir: je terminus technicus pro oznaceni leku vyrobeneho alchymickou nebo spagyrickou cestou. bezne nesehnatelne. pokud bys mel zajem, muzu ti poslat nejake zdroje ke studiu spagyrie, ktera je na rozdil od alchymie relativne otevrena.
    - maste: si vyrobis sam snadno tak, ze do nejakeho mastoveho zakladu (individualne podle potreby toho ktereho cloveka muzes pouzit sadlo, vazelinu, ambiderman....) namichas bud olejovy nebo lihovy extrakt/macerat/esenci obsahujici lecivy vytazek z te ktere rostliny. lihove vytazky maji vetsinou mensi miru pojivosti, takze se da zamichat mensi mnozstvi. michani se dela bud za studena, nebo za tepla (treba pres vodni lazen).
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Mam dotaz ohledne glaukomu (zeleny zakal)
    Ano, neco sem tu vyfiltrovala,ale jen kuse info.
    Clanku v cestine moc nenasla, v anglictine... no mam pristup k Medline,ale to je abstraktova db a moc sem tam hledani nedala.
    Radsi bych cestinu - nebo, obsirnejsi, odpoved.

Jde mi o to, jak ji uzivat kvuli leceni.
    Co jsem totiz si sesumrovala z kusych info; caje apod.nejsou ucinne a navic jde o potlaceni nitroocniho tlaku. Jenze ten -pry- se potlaci pouze po dobu funkcnosti latky v krvi, pak je to zas zpatky.
    Ano glaukom nejde vylecit,ten jde jen lecit -tj.kapat si kapky apod. (-primarni pouceni,kdyz mi ho diagnostikovali)
    Tudiz ani marihuana ho nevyleci,jen potlaci.

Jenze, jak uzivat,aniz by clovek byl "zcazenej"? Bud to nahradim za kapky (ktery sem lina si vyzvedavat:-)) ),ale sedet v praci ovlivnena?

Je to patova situace, nebo jake je reseni?
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    Konopí zabíjí rakovinné buňky, mělo by se využívat k léčbě – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zena/zdravi/197162-konopi-zabiji-rakovinne-bunky-melo-by-se-vyuzivat-k-lecbe.html
    DAW
    DAW --- ---
    MONGOL: jo jo... četl jsem... na netu je toho hafo a člověk se tim musí probírat, než se dočte něco kloudnýho.. tak proto bych to chtěl někde mít pěkně shrnutý...

btw: pegasovy kapky jsou super.. určitě brzy vyzkoušim :-)
    MONGOL
    MONGOL --- ---
    DAW: sou toho hromady, o 10 prispevku z5 jsem posilal:

http://www.phoenixtears.ca/make.php
    video "Run From The Cure"
    popis vyroby ve 4. dilu
    DAW
    DAW --- ---
    Hele a nemáte někdo doporučení na nějakou knihu, nebo jiný zdroj informací, kde by se člověk mohl souhrnně dočíst jak se dají různé masti a extrakty a elixíry připravovat? Dyť přece ještě naše prababičky si úplně běžně vyráběly všechny tyhle věci samy...
    KUATO
    KUATO --- ---
    XCIDER: a co kdyby se nejak ty ucinne latky vyextrahovaly? jsou rozpustne v ethanolu nebo necem takovem?
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    DAW: imho to nebude mit ten ucinek, z aloe je lecivy ten gel v te podobe jake j, tj. kdyz ho ususis a rozemlety smisis s tukem, po namazani na kuzi se to pravdepodobne ani nevstreba do pokozky, po vsaknuti tuku ti na kuzi zustane prasek z aloe :)
    DAW
    DAW --- ---
    XCIDER: Aha.. hmm.. tak jedině možná jí nasušit, rozdrolit na prach a ten do masti vmíchat..
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    XCIDER: jasne, prave to jsem psal ze zahriva a neni asi vhodna na nejake povrchove zraneni, ale ke kloubuim se ucinne latky dostavaji rychleji, na dlouhodobe pouziti bych to asi taky nevidel, ale osobne jsem na chtonicky bolave kolena se kteryma mam problemy uz par let (nejsem zadny starik) mi ciste jen jalovcova mast pomohla vyrazne do druheho dne. Sice usinat s kolenama v pekle je ze zacatku neprijemne, ale tou silou dokáže rychle ulevit.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    CLOVICEK: jalovec se rozhodne nehodi do masti na kazdodenni pouziti, je dost drazdivy a citliva pokozka zacne po par dnech pouziti rudnout a loupat se - ozkouseno. obecne je imho nejlepsi vyrabet tinktury i masti spis jednodruhovy, a s necim jinym to michat az podle potreby..
    DAW: aloe vera je na pokozku dobra, ale s masti bych ji nemichal, preci jen je to vodnata stava, ktera se s tukem nemisi. a i kdyby se ti ji podarilo emulovat do toho kokos. tuku, zacne to po par tydnech zluknout a plesnivet, do komercnich pletovych kremu s obsahem vody se vzdycky davaji konzervanty...
    DAW
    DAW --- ---
    CLOVICEK: Skvělý... Já mám teď zas pochystanej esenciální olej ze zázvoru, že ho použiju na nějakou prohřívací mast na klouby.. k tomu jeste jinej olej, kterej si nepamatuju jméno, ale je na artritidu a revma.. tak ještě přidám i jalovec... paráda

Taky jsem si lámal hlavu, jestli by šla zamíchat čerstvá dužina z aloe vera do masti, to by zas byla chladivá a uklidnující mast.. Nezkoušel jste někdo?
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    DAW: diky, jako vegetarian jsem si taky trosku lamal hlavu co pouzit misto vazeliny nebo sadla. Vazelina mi nepripada zrovna idealni. Palmovy nebo kokosovy tuk me vubec nenapadl, díky.
    Ještě malá poznámka k mastičkám: je vhodné přidávat do mastí jalovec, dokáže rychle zajistit prokrvení pokožky a tim lepsi vstrebatelnost do kuže a rychlejsi ucinek. Jen nevim jak se pak takova mast chova na odreniny, jalovec na pokozce lehce hreje, takze asi ne rany a popaleniny neni moc vhodna, ale na klouby super věc.
    DAW
    DAW --- ---
    Ahoj,
    uz delší dobu připravuju konopný masti a tak jsem pročítal tendle klub, protože jsem potřeboval poradit s teplotou přípravy, ale bohužel jsem nic nenašel. Jde o to, že mi kámoš říkal něco dvou různých způsobech, podle požadovaných účinků. Já připravuju mast tradičně na 110 stupních celsia a on říkal, že jiný způsob je na max 89 stupňů, čímž v masti zůstanou jiné aktivní látky. Nevíte o tom někdo něco?

Taky jsem pročítal starší zkazky tady a mám k nim několik doporučení, který by vás třeba mohly zajímat: 1) přijde mi zbytečný míchat tuk (vazelínu) s vodou, je s tím pak jen práce navíc. Stačí mít troubu, na který se dá nastavit přesná teplota a hrnec se smíchanými polotovary se prostě strčí dovnitř. Nakonec se to jen přecedí a je to 2) Vazelína mi vždycky přišla "nějak divná" a vzhledem k tomu, že jsem vegetarián, tak nechci používat ani sádlo. Zato se mi skvěle osvědčil rostlinný tuk, a dá se použít prakticky jakýkoliv stoprocentní ztužený tuk, ale jednoznačně nejlepší a nejekonomičtější je mix palmového a kokosového tuku, který je přirozeně tuhý a jedna vanička se prodává asi za 15-20 kč. Prodávaj ho obvykle v bio potravinách atp. Je skvělej. Mastí tak akorát a dlouho dlouho vydrží 3) Doporučuju přimíchávat do lehce zchladlé masti ještě esenciální oleje (ten propolis je taky dobrej), jednak tím mast získá krásnou vůni (třeba taková levandule mmmm), druhak se zvýší léčivé účinky, dle účinků konkrétního oleje a také většina olejů působí desinfekčně, čímž přirozeně prodlouží trvanlivost a odolnost celkového produktu.
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    Mám nějaké vybrané odrůdy většinou od Dutchpassion, momentálně mám na všechny -10%, když do poznámky napíšete nyx, máte na celou objednávku -13% kdyby jste měli zájem, jinak se omlouvám za reklamu, ale někomu snad přijde vhod ušetřit http://devotionshop.cz/dutchpassion.php
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam