• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    MIK23
    MIK23 --- ---
    DAW: na ekzemy nejlepe ale delat z vazeliny. tuk ti rychle stejka z ekzemu dolu.
    tady o jednotlivych latkach: http://en.wikipedia.org/wiki/Cannabinoids
    DAW
    DAW --- ---
    Hele těch aktivních látek je tam víc a sám bych se v tom rád trochu líp vyznal.. co zatím vim, tak CBD působí na psychiku uklidnujícim dojmem, a taky působí antipsychoticky, oproti THC, který je spíš excitační, nakopávající.. A potom kyselina kanabiolová (nebo kanabidiolová? nevim) působí v mastech hojivě a baktericidně, zatímco thc (na které se během zrání a sušení přeměňuje), se zase uplatní jako analgetikum - např při bolestech nohou.. No a pak se tam objevuje spousta dalších účinnejch látek a ty látky se taky modifikujou během vaření - zda proběhne dekarboxilace, nebo ne - prostě každá odrůda je dobrá, ale každá na něco jinýho a je potřeba vědět v jak to udělat správně..
    Fakt by mě zajímalo, jestli se daj někde najít podrobné informace o tomhle..
    Já připravuju standardně mast z kvalitních palic, v palmovym a kokosovym tuku, včetně dekarboxilace a je výborná právě na bolest, záněty a taky dobře hojí..
    Teď jsem ale zrovna dělal jednu na zkoušku, právě na exémy - rozhodně pouze z přírodní trávy pěstovaný bez chemek v hlíně a nechal jsem to spíš macerovat, párkrát prohřál na cca 50 stupnu a promíchal.. do tý jsem ani nepřidával propolis a včelí vosk, což dělám běžně - v malym množství zkvalitní strukturu masti a na kůži vytvoří mikroskopickou ochrannou vrstvu - ale myslim, že na ty exemy to právě není dobrý, a že musej dejchat, takže žádnej vosk..
    Každopádně exémy je potřeba řešit přes střeva, játra a slinivku .. mastička je jen jako doplněk - jedinej způsob jak se jich zbavit je vyčistit si vnitřek - OK k tomu taky nějaká psychosomatika a vyvarovat se chemickejch pracích prášku neuškodí...
    IRO
    IRO --- ---
    T_RAVEN: dá se to tak říct, i když nejlepší by byla asi z nějakého vzorku, který vyroste na pořádném slunci. třeba ten týpek z kanady Rick Simpson (propagátor výtažku) protěžuje outdoory před indoory, ale v našich podmínkách je lepší mast z indooru podle mě. taky asi záleží na co ta mast přímo bude a na samotné odrůdě travky.. působí tam víc věci, které jsou v rostlině, třeba je tam kromě THC i CBD a dalších kotel sloučenin..
    ale pro zjednodušení - čím víc thc tím líp určitě :)
    T_RAVEN
    T_RAVEN --- ---
    IRO: znamena to ze nejucinnejsi mast napr na ekzemy atd by byla z nejakyho indoor skunku?
    IRO
    IRO --- ---
    T_RAVEN: čím víc thc tím líp, techniku nebrat!
    T_RAVEN
    T_RAVEN --- ---
    ahoj, potrebuju konopnou mast, staci technicke konopi nebo plati cim vetsi obsah thc tim ucinnejsi mast?
    R0GN
    R0GN --- ---
    Trávu ani alkohol s atb nekombinovat, nejde o samotnou zátěž, to vydrží skoro každej, ale snižuje se efekt antibiotik což dost urychluje blížící se rezistenci bakterií na antibiotika. U trávy je to konkrétně snížení vstřebávání atb v trávicim traktu a zpomalení nástupu účinku...
    MIK23
    MIK23 --- ---
    VYHULENY_UFO: cca za posledni 2 roky jsem koukal na cca tri druhy antibiotik a ani u jednoho nebylo uvedeno ze se na nej nesmi pit alkohol.hodne me to zarazilo,driv to bylo uplne u vsech.kazdopadne vylejvat se na antibiotika urcite ne,ale nejake to stridme mnozstvi asi uz tolik nevadi kdyz to tam prestali psat
    DAW
    DAW --- ---
    UNGISED_COM: hele antibiotika jsou dost velká zátěž pro organismus, takže je lepší do toho nehulit, nechlastat atd... Jestli jseš mladej a máš silnej organismus, tak se ti nic hroznýho nestane, ale tvoje tělo se bude hodně vyčerpávat, což znamená zátěž hlavně na ledviny, na játra - tím pádem taky dost záleží na co ty antibiotika bereš - když bys je bral na zánět ledvin, tak hulit do toho by byla fakt velká blbost..
    HLEN
    HLEN --- ---
    UNGISED_COM: klidne hul ...
    UNGISED_COM
    UNGISED_COM --- ---
    Antibiotika a marihunana - máte k tomu někdo něco? zkušenosti? vadí, nevadí? škodlivost? pozitivní účinky atd...
    DAW
    DAW --- ---
    KUATO: No jo.. mě to přišlo divný právě.. jseš alchymista :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    DAW: hehe, opet moje chyba - pouzivam alchymickou terminologii. ver, ze tam neni nic, co by nepochazelo primo z tech rostlin, snad nekdy s vyjimkou vinneho lihu nebo Sal Tartari (soli z vinneho kamene), ale to je jen v nekterych pripadech, kdy to ma svuj vyznam.
    DAW
    DAW --- ---
    KUATO: To věřim, že to asi nebude nic moc ta z lékárny.. ale teď když jsem to hledal na internetu, tak jsem narazil na recept, jak si vyrobit svojí vlastní tinkturu a je to vlastně úplně jednoduchý.. stačí naložit do lihu a občas protřepat :) ...

Ty tinktury od tebe jsou výborný.. trochu mě teď překvapuje, žes tam dával nějakou síru a těkavé oleje a barvy atp.. to je trochu škoda ne? Nemůžou ty přísady mít nějaké škodlivé účinky?
    KUATO
    KUATO --- ---
    DAW: propolis je surovina, kterou kupovat urcite muzes, s tim se snad nic nepacha. hehe, z vyzkumaku bych se nebal kupovat ani propolis. tinkturu :o). zkus ji ale nekdy koupit v lekarne a srovnej s tim, co mas doma.

mozna jsem nezvolil vhodne terminy - esencialni rostlinne oleje jsou ok, esenci jsem myslel takovou lepsi tinkturu - neco, jako jsem ti daval pred casem vzorky - takze smes rostlinnych alkoholu, octu, soli, tekavych oleju (kterych tam ale neni az tak moc), "fixni siry" - barvicek + vody.
    DAW
    DAW --- ---
    KUATO: Nojo tak to mít svůj domácí propolis je určitě lepší než ho kupovat, ale ani ten snad nemusí bejt nutně horší kvality..
    kupovali jsme přímo z prodejny výzkumného ústavu včelařského tinkturu, která byla snad v 90% lihu.. až přijdu domu, tak se na to podívám..
    A ty rostlinné esenciální oleje se mi vždycky rozpouštěly dobře. Kompletně se rozmíchají s mastí, takže celá mast o něco zřídne, nedělají se žádné "kapičky". Jestli to nebude nakonec tím, že jsi použil nějakou esenci horší kvality, která má v sobě vodu - ta by potom logicky v masti vytvářela oddělené bublinky..
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    když jsem zkoušel mast s propolisové tinktury 60 proc. od včelaře dopadlo to tak že se odpařila a propolis se spojil v malé tečky.
    někde jsem četl v nákém herbáři že by se měla mast když se dělá s propolisem třít v třecí misce nákou dobu při určité teplotě, pak se propolis do masti vetře třením. ale nezkoušel jsem to.
    KUATO
    KUATO --- ---
    KUATO: tady koukam mam nejakou zkracenou vetu - druhy odstavec - nekvalitni se mi jevi prodavane produkty (tinktury i maceraty)
    KUATO
    KUATO --- ---
    DAW: ja vcelarim, takze nastesti nemusim propolis kupovat :o)

co se tyce propolisovych a bylinnych tinktur i ruznych maceratu v oleji, tak vrele doporucuju si je delat sam - co jsem mel prilezitost namatkou u lidi videt jak vypadaji, tak se mi jevi dosti nekvalitni. uz jen tim, ze treba tinktury se delaji v prilis maloprocentnim lihu. 40 procent maji ty nejlepsi. pritom experimentalne mam overeno, ze idealni je aspon 80 procent. uz rozdil mezi 40 a 50 procent je velky. i kdyz to mam pak treba na mazani a nechci, aby to palelo, tak je vyhodnejsi to udelat ve viceprocentnim a uz hotovou tinkturu naredit.

s michanim alkoholovych a jinych tinktur do masti je ten problem, ze se s tim blbe spojuji. vesmes se doporucuje masti delat pres vodni lazen (setrny zahrev), takze i kdyz mozna by po delsim vareni ufrnkl lih (teplota varu v ciste podobe cca 78st), vodu, kterou je ten lih naredeny neodvaris. to bys musel varit hrozne dlouho a mezitim by ti ufrnka i cela rada tekavych veci (esencialni oleje..). kdyz mast vychladne, tinktury v ni zustanou rozptyleny ve forme drobnych kapicek. Neco z nich samozrejme do masti prejde, ale ne vsechno. Nicmene nedavno jsem delal jednu mast a do ni se pridavala i prisada "adeps" (zakoupeno v lekarne). setkal jsem se s ni prvne, byla to takova zlutohneda tuha vec, trochu jako steparsky vosk (ale mirnym zahratim snadno rozpustny) a v tehle masti se tyto kapicky nedelaly. nejak se vstrebaly do zakladu masti. budu v prubehu mesice nejakou mast jeste dodelavat, takze tam zkusim ten adeps navic pridat taky, jestli to zase zpusobi tento jev.

UFOLOG: cerstve rostliny delaji nekdy neplechu, je dulezite, aby byly cele ponorene v oleji, to, co leze nad hladinu rado plesnivi. ja delal o prazdninach maceraty z cerstvych kvetu bile lilie a trezalky, oboji z cerstveho a oboji bez problemu.
    DAW
    DAW --- ---
    UFOLOG: Aha.. no to já jsem to dělal z čerstvejch rostlin právě.. O plesnivění se nebojím, protože se to dalo bez problémů přecedit a zůstal jen čistej tuk.. akorátže smrdí trochu - má to takovou silnou bylinnou vůni, která není úplně příjemná.. Příště dám určitě jen květy..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam