• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    MIK23
    MIK23 --- ---
    DUHOS: za kazdou takovouhle ideu jsem jedine rad,ale prave proto na koho cilis (starsi obcany,lenochy atd) tak to chce aby si prevzate informace minimalne proveroval na jinem webu,protoze ty lidi se muzou spolehnout jen na tvuj web a jsou ve skutecni dezinformovani.
    ze si to prevzal od bushky to je snad jeste vic smutny,protoze tam odtud urcite hodne lidi na ktere taky cilis,cerpali/cerpaji.
    tak drzim palce at to vyjde a at tvuj web necemu fakt pomaha.
    JAHRIDER
    JAHRIDER --- ---
    DUHOS:
    nice idea bro. respekt.
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    MIK23: Díkas za upozornění - opraveno na CBD. Text jsem nepsal já, ale převzal jsem ho jako hotovou záležitost od Bushky z webu, která by nám tu všem mohla udělat přednášku o účincích a výrobě konopných mastí. Opravdu nevim, kde myšlenkama byla, když kanabidiol označila jako CNB :) A já blb to bez mrknutí oka převzal.. Kdyby jsi objevil další chyby, tak do mě! :)

mastičky - s výrobou moc zkušenosti nemám. Jednu jsem vyráběl z výtažku (druhé louhování konopí jsem použil na mast) přidáním vazelíny. Tento postup chci zpracovat jako čtvrtou možnost tvorby mastičky, ale nejprve musim zpracovat návod na vytvoření výtažku. Rady ohledně tvorby mastiček přenechám jiným, chybí mi praxe..

web - nehraju si na vědce ani na odborníka (Tim bych třeba rád jednou byl :) ), ale jde mi o to, zprostředkovat lidem informace o léčivém konopí, protože né každý má chuť a um prolejzat stránky z vyhledávače hodiny a hodiny a ve fóru vyhledávat informace (myslim hlavně starší občany, lenochy a cizojazyčné weby).. Právě nějaký takový web mi v době, kdy jsem se o téma začal hlouběji zajímat (rakovina v rodině) na internetu chyběl. Tak jsem se do toho prostě pustil a zkoušim to jednoduše shrnout a udělat i takovej rozcestník na užitečné weby a informace. K tomu ještě takovej "seznam" s možností kontaktovat lidi, kteří mají s léčbou zkušenosti, atd..
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    masti dělám z dobře pokrytého "odpadního" materiálu nebo ty fajnovější na tam rozpouštím do základu čokoládu ze silnějších modelů.:)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VALKYRA: vynech dle návodu benzín, dekarboxylovat nemusíš, vypláchni konopí horkou vodou (chlorofyl etc.) a vysuš a nadrť.. drť smíchej s pražskou vodkou (40%alc) a třeba to i ohřej v horké vodě..; až to schladne, můžeš nechat odpařít vodku teplotou na plotýnce nebo časem za oknem.. v každém případě ti ve směsi zbyde voda, která zaručí konopnému téru vláčnost..

to co použili na recept (80%alc) vyplodí po odpaření leda usazeninu podobnou kameni.. o tahání do stříkačky nemůže být řeč, natož o dávkování..., protože lepší použít něco s vodou, ale proti gustu...
    DAW
    DAW --- ---
    MIK23: už to vemu do pošty ať tady nestrašíme.. ostatně myslím, že já sám jsem taky často takovej "pravdičkář" :)
    BRANA
    BRANA --- ---
    obycejne koureni ne VALKYRA, na takove bolesti viz( [ VYTVARNICE @ Marihuana jako lék ] FS se léčím půl roku a mohu doporučit. Tady máš recept na výrobu)
    MIK23
    MIK23 --- ---
    DAW: spousta protichůdnejch informací : jestli to neni tim ze na tech internetech si dneska zaklada weby ohledne vedeckych veci kazda druha lama.... :)
    recepty jsem na mysly nemel kdyz jsem mluvil o tom ze je v tom poradek (to ani v receptech nejde,stejne jak u jidla,kazdemu muze vyhovovat trochu jiny postup a prisady.mluvil jsem o nazvech a ucincich zakladnich trech latek (thc,cbd,cbn).psal si ze jsou ty informace vsude trochu jiny - to proste neni pravda - tyhle tri slozky jsou pojmenovany naprosto jasne stejne jako jsou uz davno vysledovany jejich ucinky.btw plz aspon jeden link na web kde se pise ze CBD neni bioprekurzorem thc.

jinak je videt ze to tady zrovna moc dlouho nectes pokud ti pripada ze nemam s lecenim prakticke zkusenosti.
    DAW
    DAW --- ---
    MIK23: tak.. připadalo mi z tvejch vstupů do diskuzí, že ti v těch všech teoriích a "pravdičkách" jaksi uniká to podstatné - reálné praktické zkušenosti.. ale jak píšeš, tak jsem tě špatně odhad..

Jinak na internetu je spousta protichůdnejch informací a každej recept je trochu jinej. Někde se píše, že je potřeba dekarboxilovat, někde zase, že ne.. někde se píše, že CBD je prekurzor THC, jinde zase, že je to zcela jiná látka, která s THC příliš nesouvisí.. k tomu základní chemická terminologie zase slovem prekurzor označuje ještě něco jiného .. takže čert aby se v tom vyznal.. Ale je fajn slyšet, že aspoň ty v tom máš úplně jasno..
    BRANA
    BRANA --- ---
    MIK23: ja jen ze mi to dela taky zmatek, noviny Konoptikum, Legalizace, Bushka, ruzne hodnoty. Poprve se mi mast vubec nezdarila, podruhe uz byla lepsi
    MIK23
    MIK23 --- ---
    DAW: celkem jsem uvaril cca 15kg,vyzkousel jsem ruzny druhy receptu,ale nejvic mi sedi ten od mopsliku,kazdopadne nechapu kam tim jako miris :)

jinak o lecive ucinky se zajimam vic nez je vylozene zdravo,nactenyho toho mam mrak,proto muzu sklidnym svedomim rict ze poradek je v tom vice nez slusnej...

DAW
    DAW --- ---
    MIK23: Hele prosimtě jaký konkrétně máš zkušenosti s výrobou konopný masti?
    MIK23
    MIK23 --- ---
    TIMUREK: moje chyba - opsal jsem to ztoho jeho webu a ani mi to nedoslo :)

DAW: jediny kde je zmatek je ten web. CNB je ceska narodni banka.CBN degradace thc a to co ty myslis je thc-a.
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    CNB je Ceska Narodni Banka :)
    DAW
    DAW --- ---
    Je možný, že to tam má Duhoš nějak špatně, ale degradační produkt THC je CBN. Nikoliv CNB. Co je CNB teda nevim, myslel jsem, že je to ta kyselina, která se postupně přeměnuje na THC..
    Ty informace jsou všude trochu jiný, je v tom fakt docela zmatek..
    MIK23
    MIK23 --- ---
    MIRIS: pozor neplest s teplotami vzplanuti pri vaporizaci ( CBD 206.3°C,[6] CBN 212.7°C,[7] THC 149.3°C )
    MIK23
    MIK23 --- ---
    jo a 80°C je imho malo na takovou dobu kterou uvadis.idealnejsi je 100°C 3h.staci mrknout na nejaky graf dekarboxylace,napr: http://www.free-grower.cz/viewtopic.php?f=5&t=1132
    MIK23
    MIK23 --- ---
    DUHOS: hele neber to jako prudu ale mas na tech strankach dost zasadni chyby,coz je smutny vzhledem k domene jakou mas.
    kanabidiol je CBD vubec ne CNB - to je kanabinol - degradacni produkt thc a urcite neni potreba k pusobeni s thc jak pises,protoze prekursorem je prave CBD
    CBD - antibioticke,sedativni ucinky.
    MIK23
    MIK23 --- ---
    BRANA: varit? varit vubec nesmis.teplota do 130°C idealni.
    DAW
    DAW --- ---
    DUHOS: dík.. koukal jsem, že tam máš teď několik receptů a jestli tomu dobře rozumím, tak pokud chceš mast hojivou, je lepší nedekarboxilovat a využít i CNB a když to chceš na bolest, tak dekarboxilovat a převést všechno na THC.. je to tak? .. osobně jsem došel taky k tomuhle závěru při všech svejch různejch experimentech..
    BRANA
    BRANA --- ---
    ... a ze zkusenosti, je lepsi tedy varit hodiny, nebo zahrivat na 80´max?
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    Vyhuleny UFO, DAW: Přesnej návod se mi nepodařilo zjistit, ale podle toho co mi řekl chlapík, který mi ji dával (ale není autorem a ten je odjinud) se jedná o tu, kterou jsem dnes umístil na svůj web. Viz http://www.konopijakolek.cz/jak-zpracovat-konopi-na-lek/vyroba-konopne-masticky

MIK23: Já si už snad myslim, že mi ty škodliviny vytáhnou i ty moje kytky pěstovaný na stromě... :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam