• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    TIMUREK: no, to je možná sem [ Chemia ]
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    Na medigroweru u návodu na tvorbu FS se objevila celkem zajímavá věc, jeden pán odpařoval na teflonovém hrnci. Prej že dobrý, že z hrnce dostal snad úplně všechno, ovšem otázka na vás - co myslíte, reaguje nějak teflon s benzínem?
    MIK23
    MIK23 --- ---
    SCHIFFI: urcite poreferuj jestli funguje leceni vytazkem pouze z technickeho konopi.to by mohlo usetrit penize dosti lidem.pole technickeho konopi do 1ha muzes pestovat bez povinnosti hlaseni.povolene odrudy jsou JUSO 11 a Beniko.zkus prosim i zjistit o jakou jde odrudu.
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    IRO: podávám referenci od kolegyně, pro kt. to bylo určené (rakovina v halvě- nevim přesně kde- po půl roce "vyléčení" přešla do žaludku a trávicího traktu, v současnosti léčana chemoterapií). Říkala, že má mnohem menší bolesti, má chuť k jídlu, kt. před tím vůbec neměla a z dost věcí jí bylo na zvracení. Cítí se i líp psychicky- říkala, že se po dlouhé době směje. Takže to funguje a tímto mnohokrát děkuji Salámovi za spolupráci ;)

Jinak já se nakonec rozhodla pro kombinaci THC i OBD, konzultovala jsem to včera s lékařem, kt. jsem potkala na Cannafestu a jeho argumenty zní dost logicky (ač jsem je všechny nevstřebala), takže mám výtažek z techniky a dalších bylin (užívat 3týdny) + v případě velkých bolestí (kt. se mi v posl. době rozjely a evidentně se ozývaj blány, protože jsem nastydlá a imunitně asi oslabená) si mám naředit výtažek z aktivního konopí s nějakou vodičkou (nepamatuju si, co to přesěn je) a kapat- spíš míň a pak to dorovnat brkem :) Za 3 týdny můžu poreferovat o změnách, bude-li zájem :)
    IRO
    IRO --- ---
    Man blows up his house trying to get cannabis on the cheap - Main Section - Yorkshire Post
    http://www.yorkshirepost.co.uk/news/at-a-glance/main-section/man_blows_up_his_house_trying_to_get_cannabis_on_the_cheap_1_4179218
    MIK23
    MIK23 --- ---
    nestihnul nekdo v sobotu na cannafestu tuhle prednasku?

Julian S. Karadjov (Balkan Plant Science), Bulharsko
    Kontaminace léčebného konopí těžkými kovy: riziko, jemuž se lze vyhnout

Bulharské právo sice definuje marihuanu jako "vysoce rizikovou omamnou látku bez lékařského využití", přesto se v prvním legálním marihuanovém skleníku v zemi odvádí spousta práce. Příspěvek pojednává o výzkumné činnosti Balkan Plant Science (Bulharsko) a Advanced Nutrients (Kanada), týkající se rozvoje účinných a bezpečných hnojiv pro pěstování marihuany v lékařské kvalitě. Příspěvek podrobně projednává o potenciální rizicích, vyplývajících z přítomnosti těžkých kovů kontaminace marihuany: předpisy EU o kontaminaci v hnojivech, možné zdroje kontaminace a jejich kontrola a jak mohou těžké kovy ovlivňovat přírodní a syntetické chelátory. Praktické uplatňování těchto zásad je ilustrováno analýzou dat ze skleníků pěstitelů lékařské marihuany. Optimistický závěr je, že znečištění těžkými kovy, které může být pro pacienty skutečný problém, se lze vyhnout dodržováním jednoduchých pravidel při kontrole všech materiálů použitých při výrobě hnojiv.
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    VRINDAVAN: Jj, doufám že tohle nebude ten případ, i když tedy na tom už byla hodně zle, prakticky tejden byla v bezvědomí. Ale po slzách přestala křičet a ráno se probudila a řekla "táta" prej :) Tak snad je to už malinko lepší, ale vyhráno nemá zdaleka ...
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    TIMUREK: někdy je už pozdě, pak konopí žádná meducína světa nepomůže, jen třeba uleví před koncem. asi záleží kde žiješ koho znáš, nevím. v mém okolí hodně lidí pěstuje jak na zahrádne pro lék tak pod lampou asi pro požitek. chápu že hodně lidí ke konopí přístup nemá.
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    VRINDAVAN: Tak jako tak je potřeba kvalitní materiál. Nedávno nás kontaktovali rodiče holčičky, kterou kolem Vánoc začala bolet hlava. Po týdnu různých vyšetření přišli na to že má v hlavě agresivní rychle rostoucí metastázující nádor, po dalším týdnu upadla do bezvědomí, šla na operaci a teď se potácí někde mezi životem a smrtí, díky FS užívaných ve formě čípku v noci nekřičí bolestí a celkově se uklidnila, ale pořád je v kritickém stavu - jedna z metastáz je kolem mozkového kmene. A ano, tihle lidé neměli možnost si konopí vypěstovat. Za ty dva týdny by to nestihli.
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    MIK23: to máš pravdu, někdy to nejde, pracoval jsem s ležákama trošku to znám co pozřou jen vodu v dudlíku. když máš silnej olej můžeš kapat po kapkách do ust a pak vodu. nechci tu nák snižovat FS je to výborné ale jak se zdá pro někoho nedostupné po finanční stránce.:)
    MIK23
    MIK23 --- ---
    VRINDAVAN: jasny,ale u fs jde o to ze to je vysoce koncentrovany vytazek. pri tezskych stadiech rakoviny nejsi schopen moc prijmat potravu atd.u FS si das polovicku zrnka ryze,kdezto u oleje/tuku atd musis prijmout vetsi mnozstvi a jeste vetsinou v kombinaci s nejakym jidlem,coz proste ne vzdy jde
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    TIMUREK: to jo, jenže v dnešní době se dá koupit kvalitní matroš a semena také např. na kvalitní aktivní olej třeba z lněného nebo konopného oleje dáš max 2 tis ne 50 a to s čajovou lžičkou takového oleje musíš opravdu opatrně, kord u nemocných lidí aby neodletěli jak čestmír. mám praktické zkušenosti že, kvalitní olej, macerát ve víně, ghí, uvařený hash v mléce atd jsou stejně léčivé jako FS. podmínkou je kvalitní materiál jak píšeš. ale kolikrát i postačí normál venkovka když dobře funguje. nepřijde mi že by nebyla šance si vypěstovat znám pár starých lidí kde každoročně dvě kytky na zahrádce jsou samozřejmostí a když šance není na zahradě jsou zde ruzné cesty jak se k tomu dostat, však se tu u nás svítí požehnaně.:)
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    No on výtažek z techniky nebude CBD obsahovat významné množství, protože
    - CBD je prekurzorem THC
    - technické konopí je definováno jako "odrůdy, které mohou obsahovat více než 0,3 % látek ze skupiny tetrahydrokanabinolů" a tady si nejsem jistej jestli CBD do téhle skupiny taky nespadá.
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    VRINDAVAN: Jasný, akorát že k tomu vždycky potřebuješ matroš, kterej když si sám nevypěstuješ, tak za něj vyplázneš nejvíc ... a jsou takový druhy rakoviny který ti ani nedají šanci si vypěstovat vlastní lék.
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    vždit existují i jednodušší preparáty které stejně efektivně léčí jako FS. rozpuštění v oleji nebo živočišných tucích atd... konopím se léčí už od dob pravěku ve všech kulturách. existuje celá škála receptů jak získat s konopí aktivní lék za který člověk nemusí dávat ranec dukátů. FS jsou samozřejmě perfektní věc ale cest je X jak v léčbě dosáhnou výsledků. Když je lék kvalitní a aktivní je jedno jestli je to FS.
    MIK23
    MIK23 --- ---
    tady asi nikdo nebude mit zkusenosti s vytazkem z techniky.kdyz si trochu shrneme dostupny informace tak to ztoho i vypliva:
    simpson doporucuje velmi potentni marihuanu okolo 20% thc
    vime ze samotne thc ale nepusobi tak jak v kombinaci s ostatnimi kanabinoidy
    cbd taky nejakym zpusobem ovlivnuje funkci thc ale ma k tomu sve vlastni ucinky - sedativni
    dosud nebyla objevena presna kombinace vsech potrebnych latek (proto take nejsou az tak ucine synteticke leky na bazi thc)

ztoho vypliva ze je dobre delat vytazek z co nejvice potentni rostliny
    pokud to delaj panove z techniky,tak mozna taky proto ze jim vzdycky policie sklidi u dvoraka ty potentni rostliny :))
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    MIK23: dík... :)

Blbě jsem to anformulovala, myslela jsem spíš, jestli má někdo osobní zkušenost bo zkušenost někoho v blízkém okolí...
    JAHRIDER
    JAHRIDER --- ---
    MIK23:
    60ml ti vydrzi stopro ctvrt roku. jinak rejzovat je zlo, ale mit za to nejakou odmenu je prirozene. a nemusi to byt jen na obziva podle me, ale klidne i nakup kvalitnich pomucek, ochrana atd
    ono vse neco stoji a je s tim spojeno velke riziko. takze presne jak pises, kazdy musi sam vedet jestli je pred nebo za. ja jen rikal / psal ze delat soudy o nekom, koho nezname jen podle toho ze to delame jinak, je nesmysl. kor tady od klavesnice. nikdo nevi jakej ma ten druhej pohnutky...
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    MIK23: Pokud vím tak těch 60ml je na tři měsíce. Paní znám osobně a opravdu se neválí v penězích :)
    YYUGH
    YYUGH --- ---
    neměl by prosím někdo přebytečnou mast domácí výroby? Vyměnila bych za materiál (domácí sklizeň). Není čas a ani trpělivost ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam